Waterdichte paardrijjassen

Door: Yvonne van Dijk

Waterdichte paardrijjassen, ze bestaan echt! Het was even zoeken, maar wij hebben zowel dames- als heren jassen die 100% waterdicht zijn. Want wie wil er nu kletsnat regenen tijdens een fijne buitenrit. Om paard te rijden is een korte jas fijn, maar ook onze lange jassen zijn geschikt om in te rijden. 

Wij gingen op naar echt goede paardijjassen. Een paar jaar geleden maakten wij kennis met het Zweedse merk Uhip, tijdens de Landsmot in IJsland. Een jaar later maakten wij kennis met het eveneens Zweedse merk Stierna.  Beide merken leveren een waterdichte rijjas, functioneel en mooi om te zien en prettig om te dragen. En licht van gewicht, ook de winterjassen. Er zijn jassen voor dames en voor heren is er nu een waterdichte jas. 

Stierna waterdichte ruiterjassen

Alle jassen van Stierna zijn 100% waterdicht. Er zijn een klein aantal modellen, mooi om casual te dragen, maar vooral ideaal tijdens het paardrijden. De Stierna jas heeft een waterkolom van 20.000mm, wat vrijwel ongekend is in de zogenaamde outdoor kleding. Dit bedrijf heeft duurzaamheid als topprioriteit en zij gebruiken enkel gerecycled polyester.

UHIP 3 in 1 jas

De bekendste jas is de Uhip 3 in 1 jas. Deze jas bestaat uit een heerlijke liner, een binnenjas die als jas op frisse voor- of najaar dagen fijn is om te dragen. Daarnaast is er de regenjas met een waterkolom van 10.000 en tal van leuke snufjes. De regenjas is fijn als het nog niet heel koud is, maar wel veel regent. En wordt het dan kouder, dan plaats je de regenjas over de liner en je hebt een heerlijke 100% waterdichte winterjas.

Waterdichte paardrijjas voor mannen

UHIP en Stierna hebben beiden heren jassen die waterdicht zijn. De Stierna Sirius is erg populair, een lekker jack, niet te dik, met een fijne pasvorm. UHIP heeft meerdere heren jassen in de collectie. 

Waterdichte rij-overall

Ook fijn als het koud en nat is, is de rij-overall. Er zijn een aantal merken die de rij-overall aanbieden. Vanaf medio september t/m februari zijn meestal alle rij-overalls snel leverbaar. 

Waterdichte ruiterjassen

Zoals je hebt kunnen lezen bestaan ze echt, waterdichte ruiterjassen. Maar let op, niet alle wachterdichte jassen zijn werkelijk waterdicht. 

  • Waterafstotend is niet waterdicht, een jas met een waterkolom van 3.000 is slechts een beetje waterdicht. Naden zijn niet getapet en daar gaat het direct al mis. 
  • Een jas echter met een waterkolom van 10.000 die is waterdicht. Maar let ook op de ademende functie van het gebruikte materiaal, niet ademend en wel waterdicht betekent dat je veel zult transpireren in een kledingstuk.
  • De jassen van Stierna hebben zelfs een waterkolom van 20.000mm.
  • De Karlslund Askja is ook waterdicht met een waterkolom van 10.000mm

Ben jij op zoek naar de perfecte waterdichte jas? 

Kijk dan vooral naar jassen van bovenstaande merken. En heb je vragen over onze collectie of wil je weten welke jas het beste bij jou past? Schroom niet om contact op te nemen met het Atorka Team. Of kom langs in de winkel, wij zijn van maandag – vrijdag open van 09:00 – 14:00 uur. Wil je buiten die tijd komen? Dat kan, maar dan wel even een afspraak maken.

Stierna jassen
Stierna waterdichte jassen
UHIP jassen
UHIP jassen
Waterdichte rij-overalls
Waterdichte rij-overalls

Meer blogs

FAGER TESTBITTEN

Fager bitten testen

Kan ik een Fager bit eerst testen? Die vraag krijgen wij vaak! Vind je het moeilijk om de juiste keuze te maken? Fager heeft een geweldige bit-quiz

Lees verder >