Het ontstaan van Atorka

Het ontstaan van Atorka

In 2000 zijn wij, Hans en Yvonne van Dijk, als de IJslandershop begonnen. Op de boerderij in Harmelen hadden wij naast ons bedrijf met IJslandse Paarden een klein shopje. Echter deze naam gaf snel beperkingen. Vandaar dat wij uiteindelijk kozen voor de naam Atorka Ruitersport, een IJslandse naam, die Nederlands klinkt. Bij Atorka vind je naast het IJslander assortiment ook eczeemdekens voor Shetlanders tot Shires en jodhpurbroeken.

Eczeem

Eczeemdekens verkopen wij van een aantal verschillende merken. Voor de Shetlander tot de Shire. Alle maten zijn door ons leverbaar. Atorka heeft in Nederland de vertegenwoordiging van het merk Boett uit Zweden en Snuggy Hoods uit Engeland. Mooie dekens met goede pasvorm, veel maten en mogelijkheden. Denk hierbij aan been- en uierbescherming, halsdekens en hoofdkappen met rits als het paard werkelijk geen deken over het hoofd wil, maat toch beschermd moet worden.

Jodphurbroek

Vanuit de IJslandersport maakten wij kennis met de deze broek. Een broek met een bredere pijp dan een rijbroek, daarbij praktisch en betaalbaar. Momenteel hebben wij in Nederland de grootste collectie jodhpurbroeken voor dames en heren. Praktische broeken, zonder al te veel opsmuk, maar ook broeken die juist wel wat extra elan hebben.

Vind je het moeilijk om via de webwinkel een broek te bestellen? Passen kan altijd, wij  wonen inmiddels in Linschoten en hebben daar een  showroom welke op afspraak geopend is. Wil je een keertje langskomen, bel ons dan even 0348 446168.

Hierbij is de eerste blog gepubliceerd 29 augustus 2016, over hoe kan het ook anders het ontstaan van Atorka met daarbij de rol van IJslandse Paarden, jodhpurbroeken en eczeemdekens.

Door Yvonne van Dijk

 

Herfst voor de (stal) deur

Herfst voor de (stal) deur

Vrijdag 21 september start de herfst in Nederland. In de shop zijn wij volop bezig met de voorbereidingen voor het najaar. In deze blog vertel ik je graag meer over …

Stallen

Equi Protecta BioStable+

Een paard op de wei is natuurlijk altijd het mooiste, maar dat kan helaas niet altijd en overal. De meeste IJslanders staan gedurende de winterperiode  in een stal of paddock. Echter de meeste andere rassen staan grotendeels op stal. Juist voor de paarden die op stal staan is er nu een interessant nieuw product in onze webshop. Het gaat om Bio-Stable+ van Equiprotecta, hiermee minimaliseer je de uitstoot van ammoniak en zwavel tot een minimum. Tot groot plezier van je paard. Zeker voor paarden met luchtwegproblemen een Met de uitkomst.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat dieren in een met Bio-Stable+ behandelde stal beter functioneren, een betere weerstand hebben, en een verbeterde voederconversie, waardoor vitamines en mineralen beter worden opgenomen. Wil je meer weten over Bio-Stable kijk dan in de webwinkel. En wil je weten hoe het product in gebruik is, stuur dan een berichtje naar klantenservice@atorka.nl Maureen gebruikt de Bio-Stable en is onze ervaringsdeskundige.

Jassen

Met de herfst voor de (stal) deur zijn wij druk met de winterkleding. Waterdicht is heel belangrijk. Uiteraard komen er weer allemaal jassen binnen. Eind september de Mountain Horse Amber, een super leuke waterdichte en warme jas. Echter nieuw zijn de jassen van een ander Zweeds merk genaamd U-Hip. Zij hebben bijvoorbeeld een 3 in 1 jas met een waterkolom van 10.000. Echt een top jas, vrouwelijk model. Dus niet zo’n Eskimo model. 

Laarzen

We hebben nog geen definitieve keuze kunnen maken voor laarzen dit najaar.sommerset-outdoorlaarzen-s403-taunton-bordeaux-bruin

Wij hebben erg mooie laarzen gezien, maar kunnen niet kiezen! Laarzen van het merk Sommerset, 100% waterdicht, zien er goed uit en lopen geweldig. Zo leuk dat je ze misschien bijna niet aandoet naar stal. De donkere laars is model Taunton en de prijs is € 219,00.

 

summerset-outdoorlaarzen-s101-bruton-bruin

Maar die korte laars is ook zo leuk, model heet Bruton en kost € 189,00.

Welke laars zou jij kiezen? En draag je ze dan naar stal of ga je er mee naar ….. ? Laat je het ons via de mail weten? Misschien dat kiezen dan eenvoudiger wordt.

 

Verder deze herfst

In de herfstvakantie houden wij voor het eerst ‘open huis’ op onze nieuwe locatie in Linschoten. Wil je ook eens langskomen om de producten te bekijken of te passen? Dat kan zonder een afspraak te maken op vrijdag 19 oktober van 13:00 uur tot 18:00 uur en zaterdag 20 oktober van 10:00 uur tot 16:30 uur.

Nu het einde van het jaar alweer in zicht is, is het ook tijd voor een nieuwe agenda! Wat dacht je van onze IJslander agenda? Tot 1 oktober nog te bestellen voor €14,95 en daarna is de prijs €19,95.

Tot slot hebben wij een leuke dekenactie in samenwerking met Catago. Is jouw paard toe aan een nieuwe deken maar is de oude nog wel schoon en bruikbaar? Lever hem dan bij ons in voor de tweedehands markt van Stichting Alle mensen te paard en Paardenrusthuis Soest. Als dank ontvang je eenmalig 20% korting op een nieuwe Catago deken, model Jason en Justin.

paardendeken banner

Blog, Yvonne van Dijk / www.atorka.nl

Gepubliceerd september 2019

 

 

Academische Rijkunst

Academische Rijkunst

Sinds een paar weken ben ik leerling van Ramona Schalkwijk. Ik ben Yvonne van Dijk, misschien ken je mij als eigenaar van Atorka Ruitersport.  Eind 2017 kwam Brá op mijn pad, een leuke relaxte jonge IJslandse merrie, minder gevoelig dan mijn grote vriend Fákur (28 jaar inmiddels en met pensioen). Tenminste dat dacht ik….

Brá is een jong paard wat nog niet veel heeft gedaan, maar wat een relaxte dame. Ze snapte nog niet zo veel en ik was redelijk onzeker de eerste tijd. Ik was net verhuisd, moe daarvan, maar wat wilde ik graag rijden. Daar was Brá en wat ging het goed die eerste 2 weken. Zo goed dat ik dit zelfs al rijdend riep naar mijn man. Op dat moment kwam onze hond de bak ik gerend, tja Brá sprong een meter opzij en ik lag er naast. Helaas brak ik daarbij mijn arm.

Ramona Schalkwijk

Ramona is al jaren mijn vriendin, zij is fysio en dierfysio. Zij kwam langs om met haar laser apparatuur de botbreuk te helpen herstellen. Toen ik weer kon rijden bleek Brá bijzonder gevoelig te zijn geworden, zo erg dat ik haar wel eng begon te vinden. Achteraf bleek dat er een stukje wolfskies afgebroken was. Dit is gebeurd bij een voorgaande gebitsbehandeling toen ze nog niet van mij was. Na een behandeling van Mieke Roelse werd Brá weer de vertrouwde lieve merrie. Alleen tussen mijn oren rammelde het nog een beetje. Ik vertelde Ramona over mijn ervaringen en mijn onzekerheden. Zij deed inmiddels al bijna een jaar de opleiding Academische Rijkunst bij Greetje Hakvoort en zocht een leerling. Dit leek mij een geweldige oplossing, vanaf de basis leren grondwerken bij iemand die mij en mijn onzekerheden kent. Dus ik werd leerling van Ramona.

Oefenen

Inmiddels heb ik les van Ramona gehad, de eerste keer bij ons in de bak. De tweede keer bij Ramona thuis. Voor het eerst weer sinds lange tijd met de trailer rijden, Brá op een nieuw terrein. Alleen dat was al goud waard. Want ik had Brá nog niet eerder mee gehad op een nieuw terrein.

Kaptoom

Ramona leert mij ook te werken met de kaptoom. Ik heb in mijn webwinkel wel kaptooms, maar eigenlijk weinig ervaring ermee. Leuk is het dus om nu ook met een kaptoom te leren werken. Ik heb gekozen voor de kaptoom van Tölthester, vooral om de fijne soepele leerkwaliteit.

To do

Brá en ik leren nu vanaf de basis grondwerk. Op de eerste plaats leert Brá op aanwijzingen en stemhulp bijvoorbeeld iets naar achter te zakken in haar bekken, zonder één stap te doen. Echt super leuk hoe snel ze dit op pakt. Maar ook leert Brá  te stretchen met haar hals. Die is iets lastiger, waarschijnlijk door het ‘stukje tand probleem’. Maar inmiddels ervaart ze dat je hals laten zakken geen pijn meer veroorzaakt. Dus die kan ze ook, wat ook onder het zadel weer een verbetering geeft. Ook zet ze een stapje om als ik dit vraag, zowel links als rechtsom.

Wat heb je hier aan?

Ik leer bijvoorbeeld hoe slim ze is, één of twee keer oefenen en ze pakt het wel op. Maar als ik ‘te druk’ ben in mijn hoofd reageert zij daar ook op. Bedenk ik even nu even stapje links, dan rechts en even achterwaarts. Het lijkt het wel of ze me verstaat, het wordt dan een chaos. Voor mij prima om dit te zien, daar dit vaak één van mijn valkuilen is. Ook als ik rij bijvoorbeeld. Ze merkt het als ik twijfel, maar ook als ik overweeg om aan te galopperen bijvoorbeeld. Ze vertrekt dan al bijna zonder dat ik het echt wil. Nu ik dit besef ben ik bewuster aan het rijden, wat minder onzekerheden geeft bij haar en bij mij.

Naar de les van Ramona

Afgelopen week zijn Brá en ik naar de les van Ramona geweest. Ramona volgt in Kootwijkerbroek bij Greetje Hakvoort haar opleiding en deze dag moest zij haar ‘didactische skills’ laten zien. Dus Brá op de trailer en met de lessen van Ramona in gedachten loopt ze zo met me de trailer op. Dit houdt in dat ik geconcentreerd ben, weet wat ik wil en focus zonder teveel druk te geven. In Kootwijkerbroek waren wij nog niet geweest. Brá had dit direct in de gaten, dus dacht voor mij uit te lopen. Kleine aanwijzingen van Ramona gehad en de concentratie van Brá was er weer.

Broek

Tja ik loop en rij vooral in een jodhpurbroek, dus naar Kootwijkerbroek in mijn jeans jodphurbroek. Wat leuk was het om te merken dat een aantal van de andere deelnemers daar ook in een jodphur rijbroek lopen. Val ik tenminste niet zo op. Een hele geruststelling 😊

Verder?

Geen idee wat wij verder gaan doen, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik vind het super leuk om te doen en ben nieuwsgierig naar de toekomst.

Wil je mijn ontdekkingsreis in de Academische Rijkunst bij de Human & Horse Academy volgen? Meld je dan aan voor de Atorka Nieuwsbrief.

 

Jodhpur rijbroek?

Jodhpur rijbroek?

Blog van Yvonne van Dijk / gepubliceerd september 2018

Ben jij op zoek naar een jodhpurbroek, de komende maanden deel ik mijn ervaringen in een blog. Als eigenaar van Atorka koop ik alle jodhpurbroeken in en wil ik ze ook graag testen. Zo kan ik optimaal advies geven aan onze klanten.  Dit voorjaar droeg ik de Catago Selfoss. Ik had via de klanten al zoveel enthousiaste verhalen gehoord, die moest ik ook eens proberen. Ook geef ik in de blog wat meer info over onze thermo broeken, paardrij-leggings en een jeansbroek. Misschien kan ik je door mijn ervaringen te delen een beetje op weg helpen met kiezen.

Thermo jodhpurbroek

Ik heb afgelopen winter de jodphurbroek Maribor gedragen. Dit model is nu vervangen door de thermobroek Jonka. Het is een broek van softshell materiaal. Deze stof is winddicht en waterafstotend. De broek heeft kunstleder tot en met de billen, zodat je niet zo schuift in je zadel. Maribor was echt super, maar deze winter ga ik Jonka proberen. Hopelijk bevalt deze broek net zo goed, of misschien zelfs beter!

Selfoss

Selfoss is een zwarte jodphurbroek van het Deense merk Catago. De broek is gemaakt van een super fijn en stretchy materiaal. Dit had ik al wel opgemerkt bij het inkopen, maar pas tijdens het dragen ontdekte ik de kwaliteit van dit materiaal. Stevig en stretch samen in één stof, echt goed! De broek zit ook lekker. Wel nam ik hem een maatje groter dan normaal, ik houd namelijk niet van een strakke tailleband. De Selfoss heeft een normale tailleband. Doordat de stof zo elastisch is kan dit goed. De broek is nergens te ruim en sluit nog altijd erg mooi aan.

Paard-rijlegging

We hadden dit jaar een super warme zomer, de mussen vielen bijna dood van het dak. En dan naar de paarden… Welke broek kies je dan? Ik koos voor de Kerrits Micro Cord paard-rijlegging. Ik koos  deze broek vanwege het feit dat dit model, ondanks dat het een legging is, een uitlopende pijp heeft. Dit vind ik persoonlijk mooier vind staan dan een rechte pijp, zoals bij de Noble paard-rijlegging.

Maar ik was ook nieuwsgierig naar de pasvorm. Die pasvorm is geweldig, echt een heerlijke broek. Om goed te vergelijken gaf ik Yentl Verzuu ook een Kerrits broek in een lengte maat. Zij is een stuk langer dus de eerste vraag was: “hoe is de lengte?”. Met die lengte zit het wel goed, deze broek is echt lang.

Bijzonder is dat er onder de Kerrits geen elastieken zitten zoals gebruikelijk is bij een jodhpurbroek. Maar Yentl vertelde dat het rijden prima ging. De broek blijft goed op z’n plaats, ook met draven, zo is haar ervaring. Ik vond de broek met draven af en toe iets opkruipen, maar ik ben dan ook geen Yentl. Bij de tölt blijft de broek ook bij mij goed zitten. Een ander klein minpuntje is het ontbreken van een zakje voor je sleutels bijvoorbeeld. Daar gebruikte ik het heuptasje van Busse voor.

Harmony

Een jeansbroek, dat is toch ook wel erg leuk! Wij verkopen ze ook en dus heb ik in de showroom eens de jeans jodhpur Harmony gepast. Normaal heb ik maat 42, maar de Harmony draag ik in maat 44. Eén maatje groter dus, maar dan zit de broek echt lekker. Op stal kreeg ik ook al te horen dat het een leuke broek is. Deze ga ik tot de winter komt dragen. Benieuwd wat mijn ervaringen zijn met de Harmony en met alle andere broeken? Of met nieuwe broeken?  Meld je dan aan voor onze digitale Atorka Nieuwsbrief. Deze versturen wij alleen als we echt iets nieuws kunnen laten zien of vertellen in een blog. Aanmelden kan via deze link.

Beurs

Onlangs waren wij naar de beurs in Keulen, hier gaan wij 1 x per jaar heen. Op zoek naar nieuwe producten en jodhpur rijbroeken. De missie is geslaagd, wij vonden leuke nieuwe broeken. Bijvoorbeeld een nieuwe donkerblauwe  jodhpurbroek van Montar en een toffe paardrij-legging van Karslund. Zo eind september komen beide broeken binnen. Ook gaan we nog een softshell jodhpurbroek uit proberen.

Vragen

Heb je een vraag over één van deze broeken? Of ben je nieuwsgierig naar de andere broeken? Wil je een keer komen passen? Neem dan even contact met ons op. Dit kan door een mail te sturen aan info@atorka.nl of door te bellen het telefoonnummer is 0348 446168.

 

Zomereczeem Service Bericht

Zomereczeem Service Bericht

Zomereczeem Service Bericht

Gepubliceerd 2 september 2018, geschreven door Yvonne van Dijk / Atorka Ruitersport

Eind van de zomer

Het einde van het zomereczeem seizoen nadert zo langzamerhand. Een bijzonder seizoen voor iedereen zo denken wij. Er waren paarden die heel goed gingen tijdens deze bijzondere zomer, maar ook die het juist heel slecht deden.

Oorzaak?

Wij kregen heel veel vragen gedurende het seizoen. Het viel vooral op dat de relatie tussen voer en jeuk nog niet overal bekend is. Het voer kan namelijk een (mede)veroorzaker zijn van de jeuk. Welk voer krijgt het paard? Is dit handig voor een paard met jeuk? Wij schrijven hier heel bewust ‘jeuk’ en geen ‘zomereczeem’. Niet alle paarden met jeuk hebben zomereczeem, al is de jeuk bij ieder paard even lastig en erg te noemen. Wil jij meer weten over wat voeding kan doen voor je paard? Ga dan bijvoorbeeld naar de themadag Natuurlijke Voeding voor Paarden van Natascha Bos.

Bye, Bye, Itch

voedingsupplementen

Naast goed voer (zonder suikers, zetmeel, soja en granen)  kan een voedingssupplement gegeven worden. Bye, Bye Itch van Hilton Herbs is steeds populairder geworden. Wij zien veel oude klanten opnieuw dit supplement bestellen, maar ook veel nieuwkomers starten met Bye, Bye Itch.

Dit supplement is zeer uitvoerig getest in het Verenigd Koninkrijk waar 93% van de deelnemers aangegeven heeft dat dit product significant geholpen heeft bij het paard of de pony. Ingrediënten: Lijnzaad, Brouwersgist, actieve kool, ijzerhard, brandnetels, diatomeenaarde. Wil jij dit product ook proberen deze laatste 2/3 maanden? Wij hebben nog enkele verpakkingen die met een leuke korting te bestellen zijn in onze webwinkel.

Voor lastige eters?

Dat is vaak één van de eerste vragen die wij krijgen, is Bye, Bye Itch ook geschikt voor lastige eters? Nu heb ik zelf een kieskeurige IJslander staan, maar met veel smaak en gemak gaat de Bye, Bye, Itch naar binnen hoor. Soms door Nutri Mash van het merk Vitalbix, maar ook gewoon over de Vitalbix Daily Complete. Vitalbix levert diverse soorten paardenvoer met een zeer laag suiker en zetmeel gehalte heel geschikt voor paarden met jeuk / zomereczeem. Meer daarover leer je op de themadag van Natascha bijvoorbeeld.

Service bericht

Dit was ons eerste Zomereczeem Service Bericht. Wij hopen dat je het interessant vond. Wil je regelmatig ons Zomereczeem Service Bericht ontvangen? Meld je dan aan via deze link. Onderwerpen die aanbod gaan komen zijn bijvoorbeeld: verzorgende producten, eczeemdekens, de invloed van gras op zomereczeem, pre-sale en dekens, MLD in combinatie met zomereczeem, enzovoorts. Zo zijn er tal van onderwerpen die wij de komende maanden gaan behandelen. Het Zomereczeem Service Bericht versturen wij 1 x per maand.

Vragen?

En heb je vragen naar aanleiding van dit bericht over zomereczeem? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via de mail: info@atorka.nl of per telefoon 0348 446168. Mijn naam is Yvonne van Dijk, eigenaar van Atorka Ruitersport. Ik ben geen dierenarts of therapeut, maar heb inmiddels zo’n 25 jaar ervaring met zomereczeem / jeuk bij paarden. Mijn eerste merrie Braella had enorm last van eczeem. Door haar is mijn zoektocht naar kennis / oplossingen en informatie over deze aandoening gestart.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Neue Isländer Agenda 2019 erscheint in Juli 2018

Neue Isländer Agenda 2019 erscheint in Juli 2018

PRESSEINFORMATION Neue Isländer Agenda 2019 | Atorka.nl | Juli 2018

Neue Isländer Agenda 2019 erscheint in Juli 2018

Nach dem Erfolg der Isländer Agenda 2018 erscheint in Juli 2019, aufgrund der großen Nachfrage wird die neue Isländer Agenda 2019. Die Agenda is eine sehr reich bebildertes Buch das für Liebhaber von Island und das Islandpferd insbesondere entworfen ist. Bis zum 1. Oktober 2018 die neuen isländischen Agenda für den Einführungspreis von 14,95 €. Danach beträgt der Verkaufspreis 19,95 €.

Noch schönere Bilder im Isländer Agenda 2019

Der Isländer Agenda  2019 ist mit 70 schönen Bildern noch reicher als die illustrierten Ausgabe von 2018. Schönen und attraktiven Fotos von Island und das Islandpferd insbesondere, hergestellt von professionellen Fotografen. Jede Woche hat eine eigene Seite mit genügend Platz pro Tag. Die Sprache des isländischen Kalenders ist Englisch, aber Tagesandeuteunungen zind in Englisch, Deutsch, Niederländisch und Isländisch angezeigt. Die Tagesordnung ist mit einem Ringbinder gebunden, so dass es sehr bequem zu benutzen ist.

Islandpferd Agenda als Geschäftsgeschenk

Als Organisation mit einer Leidenschaft für Island, ist der isländische Kalender 2019 auch ein ideales Geschenk. In der Tat gibt es jetzt die Möglichkeit, Ihre eigene Ausgabe der isländischen Agenda speziell für Ihre Firma oder Organisation zu erstellen. Für einen begrenzten Betrag ist es möglich, die Islandpferd Agenda für Ihre Firma oder Organisation zu personalisieren.

Isländer Agenda Agenda 2019 Information

 • Anzahl der Seiten: 80
 • Anzahl der Fotos: 70
 • Erscheint: 15. Juli 2018
 • Verkaufspreis: 19.95 € (inkl. MwSt.)
 • Angebotspreis: 14,95 € (inkl. MwSt.) (Bis 1. Oktober 2018)

Erfahren Sie mehr über die Isländier Agenda 2019

Möchten Sie mehr über die Isländer Agenda 2019 erfahren? Oder möchten Sie die Agenda für Ihren Webshop, Geschäft, Firma oder Organisation bestellen? Sie können von Montag bis Samstag gesetzt, kontaktieren Sie uns per Telefon +31348-446168 oder per Mail info@atorka.nl.

 

— ENDE DER PRESSEMITTEILUNG —

 

Hinweis für Redakteure (nicht zur Veröffentlichung)

Für weitere Informationen oder ein Interview bitte an Frau Yvonne van Dijk (Direktor der Atorka) 0348-446168 oder über info@atorka.nl kontaktieren.

Einkaufspreise und Mengenrabatt Isländer Agenda 2019

Für weitere Informationen über den Kauf der Isländer Agenda oder Mengenrabatte, kontaktieren Sie bitte Atorka über die unten angegebenen Kontaktinformationen. Zusätzliche einmalige Layoutkosten Werbegeschenk: 35 € (ohne MwSt.)

Atorka Reitsport

Cattenbroekerdijk 34a
3461 BD Linschoten
Niederlande
Telefon: 0348-446168
Email: info@atorka.nl
Web: www.atorka.nl
Handelskammer Nummer: 690189

New Icelandic Horse Agenda 2019 will be available July 2018

New Icelandic Horse Agenda 2019 will be available July 2018

PRESS RELEASE: Icelandic Horse Agenda 2019 | Atorka.nl | July 2018

The new Icelandic Horse Agenda 2019 will be available July 2018

After the success of the Icelandic horse agenda 2018, the new Icelandic Agenda 2019 will appear in July 2018. This very richly illustrated annual agenda is intended for fans of Iceland and the Icelandic horse in particular. Until 1 October 2018 the new Icelandic Agenda is available for the introductory price of € 14.95. Thereafter the sales price will be € 19.95.

Even more beautiful photos in the Icelandic Horse Agenda 2019

The Icelandic calendar 2019 is with 70 beautiful pictures even richer illustrated than the 2018 edition. Beautiful and atmospheric photographs of Iceland and the Icelandic horse in particular, made by professional photographers. Every week has its own page with enough space per day. The official language of the Icelandic calendar is English, but the daily indications are displayed in English, German, Dutch and Icelandic. The agenda is bound with a ring binder making it very convenient to use.

The Icelandic Horse Agenda as a business gift

As an organization with a love for Iceland, the Icelandic horse agenda 2019 is also an ideal promotional gift. In fact, there is now the possibility to have your own edition of the Icelandic horse agenda made especially for your company or organization. For only a limited amount it is possible to personalize the Icelandic calendar for your company or organization.

Icelandic Horse Agenda 2019 Information

 • Number of pages: 80
 • Number of photos: 70
 • Appears: July 2018
 • Shop Price: € 19.95 (incl. VAT)
 • Special Offer Shop Price: € 14.95 (incl. VAT) (until October 1, 2018) excl. delivery

Learn more about the Icelandic Horse Agenda

Would you like to know more about the Icelandic horse agenda? Or do you want to order the Icelandic calendar for your webshop, store, company or organization. You can contact us from Monday to Saturday via telephone number +31348-446168 or mail via info@atorka.nl.

— END OF PRESS RELEASE —

Note for editors (not for publication)

For more information or an interview, please contact Ms. Yvonne van Dijk (director of Atorka) via +31348-446168 or info@atorka.nl.

Purchase Prices Icelandic Horse Agenda

For more information about the purchase prices or volume discounts when purchasing larger numbers of the Icelandic Horse Agenda 2019 you get in contact with Atorka. The additional layout costs for a personalized agenda are € 35 (excl. VAT).

Atorka Equestrian Webshop Contact

Cattenbroekerdijk 34a
3461 BD Linschoten
The Netherlands
Phone: +31348-446168
Email: info@atorka.nl
Website: www.atorka.nl
Chamber of Commerce number: 69018928

Persbericht Nieuwe IJslander agenda 2019 verschijnt in juli

Persbericht Nieuwe IJslander agenda 2019 verschijnt in juli

PERSBERICHT: Nieuwe IJslander agenda 2019 | Atorka.nl | juli 2018

De nieuwe IJslander agenda 2019 verschijnt in juli

Na het succes van de IJslander agenda 2018 verschijnt in juli op veler verzoek de nieuwe IJslander Agenda 2019. Deze zeer rijk geïllustreerde jaaragenda is bedoeld voor liefhebbers van IJsland en het IJslandse paars in het bijzonder. Tot 1 oktober 2018 is de nieuwe IJslander Agenda verkrijgbaar voor de kennismakingsprijs van € 14,95. Daarna wordt de verkoopprijs € 19,95.

Nog meer mooie foto’s in de IJslander agenda 2019

De IJslander agenda 2019 is met 70 sfeervolle foto’s nog rijker geïllustreerd dan de editie van 2018. Mooie en sfeervolle foto’s van IJsland en het IJslandse paard in het bijzonder, gemaakt door professionele fotografen. Elke week heeft een eigen pagina met voldoende ruimte per dag. De voertaal van de IJslander agenda is Engels maar de dagaanduidingen zijn weergegeven in het Engels, Duits, Nederlands en IJslands. De agenda is gebonden met een ringband waardoor deze zeer handig in gebruik is.

De IJslander agenda als gepersonaliseerd relatiegeschenk

Als organisatie met een voorliefde voor IJsland, is de IJslander agenda 2019 ook een ideaal relatiegeschenk. Sterker nog er is nu de mogelijkheid om speciaal voor uw bedrijf of organisatie een eigen editie van de IJslander agenda te laten maken. Voor slechts een beperkt bedrag is het mogelijk om de IJslander agenda te personaliseren voor uw bedrijf of organisatie.

IJslander Agenda 2019 Informatie

 • Aantal pagina’s: 80
 • Aantal foto’s: 70
 • Verschijnt: 15 juli 2019
 • Prijs: € 19,95 (incl BTW)
 • Aanbiedingsprijs: € 14,95 (incl. BTW) (tot 1 oktober 2018)

Meer weten over de IJslander agenda

Wilt u meer weten over de IJslander agenda? Of wilt u de IJslander agenda bestellen voor uw webshop, winkel, bedrijf of organisatie. U kunt op van maandag tot en met zaterdag  contact met ons opnemen via telefoonnummer 0348-446168 of mail via info@atorka.nl.

 

—EINDE PERSBERICHT—

 

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Voor meer informatie of een interview kunt u contact opnemen met mevrouw Yvonne van Dijk (directeur van Atorka) via 0348-446168 of info@atorka.nl.

Inkoopprijzen en volumekorting IJslander Agenda 2019

Voor meer informatie over de inkoopprijzen van de IJslander agenda of volume kortingen bij aanschaf van grotere aantallen kunt u contact opnemen met Atorka via onderstaande contactgegevens. De eenmalige opmaakkosten voor de IJslander Agenda als relatiegeschenk:bedragen € 35 (excl. BTW).

Atorka Ruitersport

Cattenbroekerdijk 34a
3461 BD Linschoten
Telefoon: 0348-446168
KvK-nummer: 69018928
Email: info@atorka.nl

Wat is een Jodhpurbroek? Uitleg Aanbiedingen en Modellen

Wat is een Jodhpurbroek? Uitleg Aanbiedingen en Modellen

Wat is een Jodhpurbroek? Uitleg Aanbiedingen en Modellen. Een Jodphurbroek is een speciaal model rijbroek voor ruiters die langer is dan de meeste andere rijbroeken.

Wat is een Jodhpurbroek? Uitleg Aanbiedingen en Modellen

De oorsprong van de Jodhpurbroek ligt in het India van de 19e eeuw. De naam Jodhpur verwijst naar de gelijknamige stad Jodhpur in India, gelegen in de deelstaat Rajasthan. Een stad waar veel paleizen en tempels te vinden zijn en tot op de dag van vandaag een populaire toeristische bestemming. Alhoewel de naam naar een Indiase stad verwijst is de rijbroek bedacht door Britse officieren.

Waarom is de Jodhpurbroek ontworpen? 

In de tijd dat India nog een kolonie was van Groot-Brittannië en Brits India werd genoemd is deze rijbroek ontstaan. Dit gebeurde ergens in de tweede helft van de 19e eeuw. De temperaturen in India kunnen zeer hoog oplopen. Daarom wilden Britse officieren als ze gingen paardrijden liever geen lange rijlaarzen dragen. In plaats daarvan kozen ze voor kortere laarzen die tot de enkels kwamen. De rijbroek die ze droegen moest hierop wel goed aansluiten. Zo ontstond de Jodhpurbroek, een rijbroek die langer is dan een gewone rijbroek.

Wat zijn de voordelen van Jodhpurbroeken?

Vooral ruiters die hun paard tijdens het najaar en de winter buiten gestald hebben ervaren voordelen. Door de broek te combineren met Jodphur schoenen in plaats van leren rijlaarzen kun je kosten besparen. Daarbij komt nog dat leren rijlaarzen die veel onderhoud nodig hebben, kunnen minder goed tegen slechte omstandigheden. Dit soort rijbroeken zijn vooral geliefd bij ruiters die het gehele jaar door veel buitenritten willen maken. Maar juist ook als het warm weer is, kan onprettig zijn om te moeten paardrijden met lange, warme en nauwsluitende rijlaarzen. Net als voor de Britse officieren uit de 19e eeuw biedt de Jodhpurbroek dan een prettig en minder warm alternatief.

Jodhpurbroek Aanbiedingen en Modellen

Jodphurbroeken worden nog steeds gemaakt door verschillende merken en fabrikanten van ruiterkleding. Steker nog dit model rijbroek, lijkt aan een opmars bezig te zijn en steeds geliefder te worden. Ze zijn leverbaar in zowel uitvoeringen voor vrouwen als voor mannen en leverbaar in verschillende lengtematen.

Jodhpurbroeken voor Dames

Uiteraard kun je in de webshop van Atorka een ruim assortiment van Jodhpurbroeken voor dames vinden van verschillende merken. Bij het ontwerp is rekening gehouden met de vorm van het vrouwenlichaam om het zitcomfort en de pasvorm zo goed mogelijk te laten aansluiten.

Jodhpurbroeken voor Heren

Voor mannen zijn de modellen Jodhpurbroeken net wat anders dan voor vrouwen dit om de pasvorm en het comfort beter te laten aansluiten op het mannenlichaam. In de shop van Atorka is een mooi assortiment van Jodhpurbroeken voor heren te koop.

Bijpassende Aanbiedingen en Informatie

Protocol SME Wat kun je doen bij zomereczeem?

Protocol SME Wat kun je doen bij zomereczeem?

Protocol SME Wat kun je doen bij zomereczeem? Hoe kun je het beste SME (zomereczeem) bij paarden aanpakken. Lees alle de informatie in het protocol SME.

Protocol SME Wat kun je doen bij zomereczeem?

Het is heel vervelend voor je paard of pony als ze last krijgen van zomereczeem, ook wel bekend als SME. Natuurlijk is voorkomen, beter dan genezen. Er er zijn gelukkig een aantal manieren waarop je de kans op SME aanzienlijk verkleind en misschien zelfs kunt voorkomen. Mocht je paard of pony desondanks toch SME oplopen dat is het goed om een aantal stappen te doorlopen. Uitgebreide informatie over SME kun je lezen op de pagina…zomereczeem bij paard en pony >

Graaskorf of Grasmasker Voordelen en Nadelen op een Rij

Graaskorf of Grasmasker Voordelen en Nadelen op een Rij

 

Graaskorf of grasmasker voordelen en nadelen op een rij. Elke paardenliefhebber houdt van de aanblik van vrolijk grazende paarden in een sappig weiland. Om de veelvraten onder de paarden deze ervaring niet te onthouden, is er een scala aan graaskorven op de markt. Handig, met name voor paarden met aanleg om dik te worden. Door een graasmasker krijgt een paard de grassprieten slechts mondjesmaat binnen. Hoe effectief is het? En hoe ga je om met frustratie en boosheid? In deze blog zijn de graaskorf of grasmasker voordelen en nadelen op een rij gezet.

Graaskorf Voordelen en NadelenWat zijn de graaskorf of graasmasker voordelen?

Dé graaskorf bestaat niet. Ruitershops bieden traliekorven met een metalen raamwerkje, korven die op een omgekeerd kunststof emmertje lijken en graaskorven met een rond gaatje van enkele centimeters onderin. “Het grote voordeel van een graaskorf is dat het de voeropnamesnelheid beperkt”, steekt dierenarts en voerspecialist Anneke Hallebeek van wal. “Met een graaskorf kan een paard minder grote happen nemen en per minuut minder gras naar binnen werken. Met name paarden die te dik zijn, kunnen hierdoor langer buiten lopen.

Gebruik bij insulineresistentie

Ook paarden met insulineresistentie kunnen baat hebben bij een graasmasker. In gras zit suiker en bij suikergevoelige paarden gaat het niet alleen om de hoeveelheid suiker, maar ook om de snelheid waarbij ze het binnenkrijgen. Met het masker krijgt hij de hoeveelheid gras geleidelijk binnen, zodat grote suikerpieken voorkomen worden. Ook paarden die kort in de wei staan, hebben soms de neiging om heel snel heel veel te eten. Een graaskorf vertraagt de voeropname in dat geval.

Grasmasker Voordelen en NadelenEffectief hulpmiddel

”Recent onderzoek wees uit dat de onderzochte paarden gemiddeld 82% minder droge stof opnamen wanneer ze een graasmasker droegen. “Ga zelf uit van 50 tot 80 procent, afhankelijk van de handigheid die je paard ermee heeft”, tipt Hallebeek. “Drinken kan een paard met een graasmasker ook probleemloos. Ik vind het grasmasker een effectief hulpmiddel, mits je het correct en bij de juiste graslengte gebruikt. Je paard hoeft het masker bijvoorbeeld niet 24 uur per dag te dragen, hij moet ook normaal kunnen kauwen en met zijn soortgenoten kunnen communiceren. Je paard kan door een grasmasker eten zolang het gras minimaal 5 centimeter lang, maar niet té lang is. Lange plukken gras duwt de korf plat en dan kan je paard er niet bij.

Wennen aan het gras

Vergeet ook niet om je paard te leren met de korf om te gaan.”Net als aan alle nieuwe dingen moet een paard aan een graasmasker wennen.“ Zet het masker bij je paard op, loop even met hem rond en steek wat grassprieten door het masker. Paarden wennen over het algemeen snel aan graasmaskers en snappen het systeem ook vlot. Bovendien is het alternatief – namelijk dat een paard níét met zijn soortgenoten het weiland in kan – niet positief. Wanneer juist gebruikt is de graaskorf effectief.”

Wat zijn de graaskorf of grasmasker nadelen

Aan het gebruik van grasmaskers kunnen haken en ogen kleven. Zo zijn er verhalen in omloop over paarden die woest worden wanneer ze een masker op hun neus krijgen en van boosheid hun hoofd tegen het hek aan rammen en net zolang strijden tot ze zichzelf van het gevaarte op hun neus bevrijd hebben. Het blijkt vaak lastig om een exemplaar te vinden dat goed blijft zitten. “Paarden zijn verrassend handig en het lukt de echte slimmeriken vaak wel om zichzelf van een graaskorf te ontdoen,” weet gedragsdeskundige dr. Machteld van Dierendonck. “De frustratie die een paard bij het dragen van een graasmasker ervaart, kan worden versterkt als het paard op rantsoen staat. Hij is immers te dik en dat wordt nog te vaak opgelost door het paard weinig tot geen voer meer te geven. Het paard heeft in zo’n situatie honger en kan door het masker ineens niet bij het gras waar hij, toen hij een dag eerder in de wei stond, nog wel bij kon.”

Eerst wennen en honger stillen

Laat je paard daarom altijd eerst even zonder masker grazen om zijn ergste honger te stillen. Soms is het middel erger dan de kwaal. Hoewel ik niet per se tegen graasmaskers ben, heb ik zelf een andere manier om de voedselinname van mijn paarden te beperken.” Korven kunnen schuurplekken en drukkingen veroorzaken, waardoor het belangrijk is dat ze goed passen. Het is vaak een zoektocht naar de juiste maat. Ook zijn er gevallen bekend van paarden die met een graaskorf een soort stalondeugden ontwikkelen, of een verstoorde communicatie met hun soortgenoten ondervinden.

Belemmert een graaskorf of grasmasker de communicatie?

Het communicatie probleem valt wel mee, aangezien er voor het paard nog voldoende mogelijkheden resteren om met zijn soortgenoten te communiceren. Een paard kan zijn hoofd nog uitzwaaien en dreigen, alleen de daadwerkelijke hap niet maken. Wel kan de frustratie van het graasmasker zich uiten in meer geïrriteerd gedrag naar andere paarden.

Rebound effect van een grasmasker

Een aandachtspunt bij het gebruik van grasmaskers is het zogenaamde rebound effect. Als een paard iets heel graag wil, maar daarin verhinderd wordt en vervolgens ineens wél weer datgene kan doen waar hij zijn zinnen op zette, dan kan hij gaan overcompenseren. In het geval van de graaskorf zie je soms dat een paard dat het masker niet klokje rond draagt razendsnel een enorme hoeveelheid gras naar binnen werkt, zodra het masker wordt verwijderd. Het effect van de graaskorf wordt daarmee deels tenietgedaan en een suikerpiek in de bloedspiegel ligt op de loer. En dat was nou precies niet de bedoeling.

Meer vragen of een graaskorf op grasmasker?

Mocht je na het lezen van deze toch niet allen antwoorden beantwoord zijn en heb je twijfel of de aanschaf van een graaskorf of grasmasker of heb je andere vragen. Van maandag t/m zaterdag van 08.30 tot 18.00 kun je contact met ons opnemen via telefoonnummer 0348-446168. Je kunt ons uiteraard ook mailen.

Bijpassende Blogs en Aanbiedingen


Bron: paardenvoerplein.nl 
Foto bovenaan pagina: Marije Rauwerda