Boots en/of springschoenen voor het trainen van IJslanders

Boots en/of springschoenen voor het trainen van IJslanders

Boots en/of springschoenen welke gebruik je bij de training van IJslanders? Het is juni 2020, de Corona piek lijkt voorbij. De eerste wedstrijd staat  gepland voor  5/6 september in Ermelo. Trainingen worden weer serieuzer zo langzamerhand. De vraag naar springschoenen en boots begint weer aan te trekken. Maar…. vanwege Corona is niet alles leverbaar. Veel bedrijven halen hun producten uit landen die zwaar getroffen zijn helaas. Voor de witte rubber springschoenen met gewicht zijn moeilijk aan te komen. Wij hebben een pagina vol verschillende soorten beenbescherming, in deze blog lichten wij er een aantal uit. 

Pro-Low en Kevlar springschoen

Wel goed leverbaar zijn bijvoorbeeld de Pro-Low en de Kevlar springschoenen van het merk Harry’s Horse. Maar die wegen niet zoveel, de Pro-Low weegt 140 gram en de Kevlar weegt 80 gram.

Monique Cox testte deze beide beenbeschermers en zij heeft duidelijk voorkeur voor de Pro-Low. Hierbij haar reactie: “Beide springschoenen zijn getest. Ze blijven goed zitten, voor mijn hengst met grote voeten is M te klein. Verder zijn ze beiden nog heel, ze kunnen dus tegen een stootje. Mijn voorkeur heeft de Pro-Low, die zijn mooi zacht in de kootholte en krijgen er geen kapotte huid van”. 

De Harry's Horse Pro-Low springschoen

Dubbele springschoen

Fijn dat Monique de Pro-Low zo fijn vind, maar dan zitten we nog wel met het gewicht. Jaren geleden hadden wij van merk X…. ik weet de naam echt niet meer, springschoenen die je over elkaar moest doen. Een crime om ze aan te krijgen overigens. Is het een idee om per been 2 paar lichte springschoenen te doen. Die zijn namelijk wel goed leverbaar. Ik weet het niet. Als iemand hier ervaring mee heeft, dan lezen wij graag je reactie.  

Gboots – Magic Boots – Catago boots

Gelukkig zijn die wel allemaal in alle gewichten leverbaar. Verschil zit hem in de plaats van het gewicht. De Gboot heeft het gewicht achter in de boot, terwijl de Magic Boots van Topreiter het voor in de boot heeft zitten. De Catago boots zijn vooral bijzonder vanwege de prijs, “slechts’ € 61,95 hier zit het gewicht over de hele boot verdeeld. Catago Boots verkrijgbaar in 3 gewichten, te weten 130, 190 en 230 gram in de kleur wit. In het zwart in 110 gram. Bandjes en boots worden samen geleverd, echter het bandje dien je zelf aan de boot te maken. Dit is eenvoudig werkje, maar hierdoor zijn ze wel voordeliger. Boots zijn niet handig bij paarden zonder ijzer, ze blijven simpelweg niet goed zitten.

karlslund-smart-boots

Karlslund Smart Boots

Karlslund Smart boots, waarbij het gewicht kan worden gewijzigd door gewichtsblokjes toe te voegen of te verwijderen. Het gewicht van deze boots is dus variabel. Dit is echt uniek en op dit moment de enige in ons assortiment. Wil je van gewicht veranderen of gebruik je de boots voor meerdere paarden, dan zijn deze Karlslund Smart boots ideaal.

Goede pasvorm en sterk sluitmechanisme. Zijn van rubber dus worden niet zwaarder door water. Bandjes en boots worden samen geleverd in een complete set. Daarnaast hebben wij van Karlslund ook gewichtsringen in de shop. Ook die worden steeds populairder, ook bij andere rassen dan de IJslanders.

Advies?

Ja dat kunnen wij best geven, maar het beste advies krijg je van je instructeur vinden wij. Die weet als geen ander waar je met de training tegen aan loopt. Wil je toch met ons overleggen, stuur dan een mailtje of bel 0348 446168

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »
0
Scroll naar top