Catago Softshell jodhpurbroek Solrun getest

De Catago Softshell jodhpurbroek Solrun is getest. Wij kregen een mooie softshell jodhpurbroek van het Deense merk Catago binnen. Een nieuw model voor ons, dus wij gingen op zoek naar een testruiter. Mady Ann Lie wilde dit graag doen en schreef dit uitgebreide verslag. 

Uitvoering:

De Catago Softshell jodhpurbroek Solrun is gemaakt van een mooie kwaliteit elastische softshell. De tailleband is breed en, in de zwarte uitvoering, afgewerkt met een mooie rode bies. De riemlussen zijn breed genoeg voor een ceintuur van 5 cm breed. De binnenzijde is van zachte fleece. De pijpen hebben zilverkleurige ritsen met onderaan de pijp een niet verstelbare brede band voor onder de voet van hetzelfde materiaal als de broek. De geteste uitvoering heeft alleen siliconen bij de knieën.

Pasvorm Solrun:


De brede tailleband rekt goed mee waardoor de broek achter ook goed aansluit. Ook zonder riem blijft de broek goed zitten. Dus geen afzakkend kruis.
Doordat de broek geheel uit hetzelfde materiaal gemaakt is, rekt hij overal goed mee. Dit in tegenstelling tot broeken met kunstleren inzetten.
De band onder de voet houdt de broek goed om zijn plek.( Mijn ervaring is dat elastiek bij het lopen langzaam onder mijn voet uitschuift). De broek trekt nergens. Ook niet met het buigen van de knieën.

Catago Solrun broek

Gebruik:

Deze Catago jodhpurbroek heb ik op verschillende paarden getest en ook met twee verschillende zadels Karlslund Kontakt en Iceline gaits). Ondanks dat de broek niet voorzien is van extra grip op het zitvlak is hij niet gladder dan een broek met een kunstleren zitvlak. De siliconen op de knie plakken niet en laten ook geen afdrukken achter op de zadels.

De Solrun is waterafstotend: de druppels parelen mooi van de stof af. Ook trekt de stof geen haren aan: erg prettig bij het scheren van je paard! De broek is warm en houdt de wind goed tegen, maar ademt toch goed.

Solrun getest

Conclusie:

De Catago sofsthell jodhpurbroek Solrun is een superfijne, comfortabele broek: zowel met rijden als uitmesten en andere klussen. Het is geen straf om hem de hele dag aan te hebben! Aanrader voor mensen die niet van een broek met siliconen houden. Deze broek is in ieder geval mijn favoriete rijbroek geworden. Aldus Mady Ann Lie.

Review Marieke Andreae:

“Ik heb de broek nu een aantal keren aangehad en ben er echt blij mee. Hij is heel comfortabel, mooie pasvorm voor mij, vooral de brede tailleband ben ik blij mee. De stof en voering is echt heel lekker zacht en het kleine buitje dat ik op mijn hoofd kreeg heeft hij goed doorstaan; de druppels bleven er mooi opliggen. Vanmorgen was het best fris, maar de broek houdt me redelijk goed warm. Aanrader dus wat mij betreft.”

Nieuwsgierig naar de broek?

Scroll naar top