Atorka Ruitersport ontstaan aan de Reyerscop in Harmelen

Het ontstaan van Atorka

17 jaar Atorka Ruitersport

Atorka Ruitersport

Zo’n 17 jaar geleden zijn wij, Hans en Yvonne van Dijk, als de IJslandershop begonnen, maar helaas deze naam gaf snel beperkingen. Vandaar dat wij uiteindelijk kozen voor Atorka Ruitersport, een IJslandse naam, die Nederlands klinkt. Bij Atorka vind je naast het IJslander assortiment ook eczeemdekens voor Shetlanders tot Shires en jodhpurbroeken.

Eczeem

Eczeemdekens verkopen wij van een aantal verschillende merken. Voor de Shetlander tot de Shire. Alle maten zijn door ons leverbaar. Atorka heeft in Nederland de vertegenwoordiging van het merk Boett uit Zweden en Snuggy Hoods uit Engeland. Mooie dekens met goede pasvorm, veel maten en mogelijkheden. Denk hierbij aan been- en uierbescherming, halsdekens en hoofdkappen met rits als het paard werkelijk geen deken over het hoofd wil, maat toch beschermd moet worden.

 

Jodphurbroek

Vanuit de IJslandersport maakten wij kennis met de deze broek. Een broek met een bredere pijp dan een rijbroek, daarbij  praktisch en betaalbaar. Momenteel hebben wij in Nederland de grootste collectie jodhpurbroeken voor dames en heren. Praktische broeken, zonder al te veel opsmuk, maar ook broeken die juist wel wat extra elan hebben. NIEUW is dat er eind november ook jodhpurbroeken zijn dames met een Plus Size.

Vind je het moeilijk om via de webwinkel een broek te bestellen? Passen kan altijd, wij hebben een kleine showroom in Harmelen, welke op afspraak geopend is.

Hierbij is de eerste blog gepubliceerd 29 augustus 2016, over hoe kan het ook anders het ontstaan van Atorka met daarbij de rol van jodhpurbroeken en eczeemdekens. 

Door Yvonne van Dijk