Klambu gel op basis van Aloë Vera

Aloë Vera en jeuk bij paarden

Jeuk, eczeem of...

"De zomerperiode staat voor de deur. Voor veel paardeneigenaren een leuke, maar ook zorgelijke tijd. Want veel paarden krijgen letterlijk de kriebels van die hogere temperaturen. Om tot een oplossing te komen is het belangrijk het verschil te kennen tussen jeuk als gevolg van een allergische reactie (want daar valt niet met middeltjes tegen aan te smeren !) of als gevolg van zomerse ongemakken, denk aan stof en vuiligheid in de vacht, zweten en/of irritante bijtende en of stekende insecten.

Zomereczeem, in allerlei vormen, is een aandoening; het paard ontwikkelt een allergische reactie op het speeksel van de knut . De symptomen kan je daarvan proberen te bestrijden maar het is veel beter om ervoor te zorgen dat je paard niet meer gebeten kan worden; denk aan een goede eczeem deken, een aangepast weide- en stalbeleid en wellicht een aanpassing in het voer (niet te ‘rijk’, wees spaarzaam met suikers)"

Aan het woord is Astrid van Klambu Horsecare, een bedrijf gespecialiseerd in huidverzorgingsproducten voor paarden en honden op basis van zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten en zuivere Aloë Vera Gel.

Naast bovengenoemde groep zijn er ook heel veel paarden die niet allergisch zijn, maar toch met grote regelmaat direct beginnen te schuren zodra ze daarvoor in de gelegenheid zijn. En daardoor staart- en maanharen verliezen en huidirritaties oplopen. Voor die paarden kan Klambu Aloë Vera Pure Gel met 95% puur vers gewonnen sap uit de Aloë Vera plant en Klambu Mild Shampoo met 70 % Aloë heel veel betekenen. Aloë Vera bezit een aantal unieke eigenschappen; zo werkt het verzachtend, voedt en beschermt de huid bijv. bij kloofjes en kalmeert een geprikkelde huid, bijv. bij zonnebrand of insectenbeten. En voorkomt dat het paard opnieuw gaat schuren.

Bij Klambu krijgen we geregeld de vraag wat het verschil is met al die andere producten die claimen Aloë als ingrediënt te hebben en wat het voordeel is ten opzichte van ‘huis, tuin en keukenmiddeltjes’ Allereerst het extreem hoge gehalte aan Aloë is uniek, je vindt nergens een product wat voor zo’n groot gedeelte uit Aloë Vera bestaat (sommige producten hebben slechts 3% !) en Klambu is op waterbasis, dat wil zeggen dat het in de huid trekt en niet als vettig laagje op de vacht blijft liggen, waar weer zand en troep in blijft hangen.

Wil je je paard comfortabel door de zomer heen helpen, met een mooie volle staart en bos manen ? Dan hoort een fles Klambu zeker in de stal apotheek thuis.