provarium-breeding-papo-400-gr

Provarium Breeding

    Levertijd:1-3 dagen
  • Beschrijving
  • Meer

Poeder voor de hormoonhuishouding. Groene Os Provarium Breeding helpt het hormoonstelsel in balans te houden en ondersteunt hierdoor de cyclus bij merries. Ook ondersteunt Provarium Breeding de merrie tijdens de hengstigheid  én kan het goed gebruikt worden bij gedragsveranderingen rond deze periode. Bij ruin, hengst en reu werkt Provarium Breeding dempend op de geslachtsdriften en de eventueel daaruit voorkomende gedragsveranderingen.
Het middel kan ook toegepast worden om een overmaat aan geslachtsdrift van het mannelijke dier te temperen. Verkrijgbaar in pot van 400 gram of een emmer van 1 kilo.

Momenteel niet op voorraad

 

Gebruiksaanwijzing
Paarden en pony’s: 1 maal daags 1 afgestreken maatschep door het voer (poeder licht bevochtigen om te voorkomen dat het uit de voerbak wordt geblazen)

1 maatschep Paard & Pony = 4,4 gram tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft.

Interacties en contra-indicaties
Niet gebruiken wanneer de eierstokken verwijderd zijn, bij schildklieraandoeningen en hormonale kanker. Gebruik tijdens de dracht- en lactatieperiode alleen in overleg met de dierenarts of therapeut.

Bijzonderheden
Alvorens Provarium Breeding te gaan gebruiken, is het aan te raden om het dier eerst te behandelen met een kuur Drainage Compositum of Lever Compositum. Deze composita ‘resetten’ als het ware de stofwisseling en ondersteunen de leverfunctie zodat verschijnselen die mogelijk een relatie hebben met een verstoorde leverwerking naar boven komen. Als er bij een kuur met Drainage Compositum of Lever Compositum geen (of niet voldoende) verbetering optreedt, is het zinvol om Provarium Breeding in te zetten.