Tölthester Safir

Tölthester
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Safir behoort tot de nieuwste generatie zadels met een geheel nieuw ontworpen zadelboom. Deze zadelboom en het verbeterde ontwerp biedt het paard meer schoudervrijheid en gelijktijdig een betere houding aan de ruiter.

Dit zadel beschikt over een flexibele zadelboom en een diepere zit voor de ruiter waarbij tevens ook meer ondersteuning aan de rug voor de ruiter geboden wordt.

Mede door het contactoppervlak van de kussens is dit zadel zeer geschikt voor paarden met een wat kortere rug.

Bijzonderheden;

Vulling: Standaard Latex, naar wens leverbaar met wollen vulling (meerprijs € 125,00)

Boom: Flexboom

Zitgrootte: Vanaf 16.0" tot en met 18"

Gewicht: 6.0 kg.

Zadel is voorzien van X-change systeem voor eenvoudig verwisselen

Toke van Branteghem over haar Tölthester zadel: "de Safir bevalt echt goed! Ideaal zadel voor ruiters die houden van een iets diepere zit!!! Gaat goed op zowel vier als vijfgangers en ook de jonge paarden lopen er relaxt onder. En springen ze een keer links of rechts blijft het goed liggen! Zelf twijfel ik nog over wollen kussens omdat het dan iets zachter zit maar dat is persoonlijke voorkeur"

Wij kregen een leuke reactie van Christa Rike binnen over het Tölthester Safir zadel. Ze schrijft "Safir is een heel fijn zadel, goede zit, veel grip en krijgt er betere houding van. Je zit er stevig in maar kan er genoeg in bewegen!"

 

Tölthester maten:

16 inch = 43 cm

16,5 inch = 44,5 cm

17 inch = 45,5 cm

17,5 inch = 47 cm

18 inch = 48 cm

Gewicht van dit zadel is 5,8 kilo.

Gerelateerde Producten