Multivitaminen en Mineralen

Groene Os
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Groene Os Multivitaminen en Mineralen Complex Basis voor paard en pony een poeder voor een boost aan vitaminen en mineralen. Dit is een goed opneembaar voedingssupplement geschikt voor paarden die wel wat extra’s kunnen gebruiken, die herstellend zijn na een ziekte én voor de al wat oudere paarden om fit te blijven. Het ondersteunt de stofwisseling en kan zowel acuut als preventief worden ingezet tegen weerstandsvermindering.

Je geeft 1 maal daags 1 maatschep door het voer (poeder licht bevochtigen om te voorkomen dat het uit de voerbak wordt geblazen) uiteraard tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft. (1 maatschep = ongeveer 12 gram)

Deze multivitamine is bijzonder omdat hij verkalkte rode alg (Lithothamnion calcareum) bevat, een calcium- en magnesiumbron van plantaardige oorsprong met een zeer hoge opneembaarheid.

Multivitaminen en Mineralencomplex Basis Paard & Pony bevat naast een brede basis vitaminen en mineralen ook het essentiële aminozuur L-lysine. De verhouding calcium/fosfor is zorgvuldig uitgebalanceerd en ook over de vormen waarin de vitamines worden aangeboden is gewikt en gewogen. Zo kan een supplement bètacaroteen bevatten dat paarden zelf in vitamine A kunnen omzetten. Dit is echter een inefficiënt proces. Daarom heeft De Groene Os ervoor gekozen Vitamine A direct toe te voegen, maar wel in zo’n hoeveelheid dat er geen kans is op een te grote inname.

Samenstelling (elementair gehalte) Per 12 gram
Vitamine A (als palmitaat) 10.000 iu
Vitamine B1 (thiamine) 34 mg
Vitamine B2 (riboflavine) 23 mg
Vitamine B3 (nicotinamide) 110 mg
Vitamine B5 (als calcium pantothenaat) 5,88 mg
Vitamine B6 (pyridoxine) 35 mg
Vitamine B12 (als methylcobolamine) 1.600 mcg
Vitamine C (als ascorbinezuur) 55 mg
Vitamine D (cholecalciferol) 2.500 iu
Vitamine E (als d-alpha tocopherol acetaat) 500 iu
Foliumzuur 10,56 mg
PABA 27 mg
Biotine 0,400 mg
Choline bitartraat 300 mg
Inositol 900 mg
Bioflavonoïden complex 64 mg
Calcium (als Lithothamnion calcarea) 192 mg
Magnesium (als Lithothamnion calcarea) 13 mg
IJzer (als ferrofumaraat) 35 mg
Kalium (als kaliumchloride) 52 mg
Selenium (als natrium seleniet 0,077 mg
Zink (als zinkmethionine) 10 mg
Mangaan (als mangaanoxide) 2 mg
Koper (als kopersulfaat) 0,006 mg
L-lysine HCI 36 mg
L-thyrosine 60 mg

Overige bestanddelen: Lithothamnion calcareum (rode alg), Amylum oryzae (rijstzetmeel), Maltodextrine, Groene appelaroma.