Vitalbix Daily Complete

Feral Horse Care
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Graan- en melassevrij

Vitalbix Daily Complete een goede basis samen met voldoende ruwvoer voor ieder paard of pony. Vitalbix is vrij van granen en melasse én laag in suikers en zetmeel (slechts 5,7%). Met Vitalbix zorg je voor alle essentiële voedingsstoffen die je paard nodig heeft. 

Review van Marieke: Nog even een update, mijn pony doet het nog steeds echt hartstikke goed op de Vitalbix! Ik heb, voornamelijk voor mijn paard, al heel veel verschillende voersoorten gebruikt maar meestal merk ik weinig verschil. Verder is het heel zuinig in gebruik, de zak is nog lang niet leeg!

Vitalbix Daily Complete is een natuurlijke en verantwoorde manier van voeren waarmee je je paard naast een rantsoen van voldoende ruwvoer dagelijks voorziet in alles wat hij nodig heeft voor een goede gezondheid. Geen onnodige toevoegingen maar gewoon een kwalitatief hoogwaardig product voor een goede prijs.

Gebruik Vitalbix Daily Complete als complete vervanging van reguliere biks en muesli of als basis van een graanvrij rantsoen.

 Graanvrij en melassevrij
 Laag in zetmeel en suiker
 Uitgebalanceerd gehalte vitaminen, mineralen en sporenelementen
 Hoogwaardige eiwitten uit luzerne
 Essentiele amonizoren (lysine en methionine)
 Omega-3 en omega-6 vetzuren uit lijnzaad
 Stimuleert een gezonde darmflora

De basis van Vitalbix Daily Complete bestaat uit vezelrijke luzerne, een bron van goed verteerbare eiwitten. De toegevoegde cichoreipulp, met een hoog gehalte aan inuline, heeft een pre-biotische werking op de darmen en bevordert een gezonde darmflora. Omega-3 en omega-6 vetzuren uit lijnzaad en zonnebloemzaad ondersteunen een gezond immuunsysteem.

Uitgebalanceerd gehalte vitaminen, mineralen en sporenelementen
Vitalbix Daily Complete bevat een uitgebalanceerde mix van vitaminen, mineralen en sporenelementen, allen in de juiste verhoudingen. Alle vitaminen, mineralen en sporenelementen zijn apart toegevoegd (geen standaard premix) waardoor de gehaltes precies zijn afgestemd op de Dagelijkse Aanbevolen Hoeveelheden (ADH) die je paard nodig heeft.

Laag in zetmeel en suikers
Vitalbix Daily Complete bevat geen granen en is melassevrij en havervrij. Het bevat slechts 2,9% suiker en 3% zetmeel en is daardoor zeer geschikt voor paarden die slecht tegen zetmeel en suikers kunnen.

Problemen voorkomen
Met een juist voerbeleid; voldoende ruwvoer en Vitalbix Daily Complete kunnen veel problemen voorkomen. Dit voerbeleid kan echter ook goed worden ingezet bij bestaande problemen zoals zomereczeem, PPID (ziekte van Cushing) en stofwisselingsproblemen zoals insulineresistentie, hoefbevangenheid, EMS, en EPSM (spierbevangenheid).

Voeradvies
Vitalbix Daily Complete is zeer geconcentreerd en daardoor zuinig in gebruik. Voeradvies bij lichte arbeid is 60 gram per 100 kg lichaamsgewicht.