Magnesiumcitraat

Groene Os
Vanaf
    Levertijd:1-3 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer
Groene Os Magnesiumcintraat, de natuurlijke ontspanner voor je paard of pony. Magnesium is een van de belangrijkste mineralen in het lichaam. Belangrijk bij stress en oudere dieren. Magnesium is van belang voor het goed functioneren van de spieren, het zenuwstelsel en de energiestofwisseling. Hierdoor helpt magnesium het dier niet alleen om zich te ontspannen, maar ook om het voldoende energie te geven. De magnesiumbehoefte wordt groter bij zware lichamelijke inspanning en stress.

Gebruiksaanwijzing
Paarden en pony’s: 1 tot 2 maal daags 1 maatschep door het voer tenzij de dierenarts of therapeut anders voorschrijft.

1 maatschep Paard & Pony = 5 gram (ongeveer 850 mg elementair magnesium)

Interacties en contra-indicaties
Niet gebruiken bij dieren met nierfalen of bij een atrioventriculaire block. Gebruik tijdens de dracht- en lactatieperiode alleen in overleg met de dierenarts of therapeut. Magnesium kan laxerend werken. In dat geval moet het gebruik naar beneden worden bijgesteld.

Bijzonderheden
Magnesiumcitraat is een goed opneembare vorm van magnesium en daardoor ook geschikt voor dieren met een gevoelig maag-darmstelsel. De magnesiumbehoefte wordt groter bij zware lichamelijke inspanning en stress. Wanneer Magnesiumcitraat gebruikt wordt om de concentratie te verbeteren kan dit goed gecombineerd worden met Trias Omega.