Corona / zomertijd wat ga jij doen?

Corona / zomertijd wat ga jij doen?

Onze gastblogger Linda van Tol klom in de pen. Dit keer een blog met als titel “Corona / zomertijd wat ga jij doen?” En blog vol tips. 

Sinds begin maart is ons land in de ban van Corona. En niet alleen Nederland, maar grote delen van de wereld liggen stil. Wat doe jij tijdens deze pandemie? Heb je het gevoel dat je (vrije) tijd goed kunt besteden, of kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? Met de zomer in aantocht, vakanties die niet doorgaan, pretparken die nu al volgeboekt zijn en terrasjes waar je ook niet zo makkelijk meer in komt… moeten we toch opzoeken naar andere mogelijkheden. Ik heb al 5 jaar chronische Lyme, dus voor mij is er niet veel veranderd. Voor veel mensen helaas wel en daarom geef ik jullie hieronder graag wat paard gerelateerde tips.

Tip 1

Koffie met wat lekkers en dan wel IJslands lekkers natuurlijk. We moeten onszelf af en toe even verwennen in deze ingewikkelde tijd. Vergeet daarom niet tussendoor om even tot jezelf te komen en te ontspannen met een heerlijk kopje koffie of thee in de zon. Dit kan bijvoorbeeld met een IJslander of veulen mok en wat lekkers er bij. Probeer dan eens een van deze IJslander snoepjes, ze zijn echt heerlijk. 

En dan ‘s avonds een heerlijke pasta schotel. In onze webshop is zelfs pasta te krijgen in de vorm van paardjes. Ze zijn ook nog eens gemaakt van biologisch geteelde griesmeel. Heb je geen inspiratie? Kijk dan hier voor een lekker zomerse pasta salade en hier vind je inspiratie voor een warme maaltijd

Tip 2

Ontspannen met een leuk boek. Bijvoorbeeld het boek Pilates en stretching voor paarden. In dit boek beschrijft Gillian Higgins de beste oefeningen aan de voor gymnastiek en spieropbouw van het paard. Ideaal als je nu wat extra tijd hebt of je vakantie gecanceld is. In dit boek vind je een duidelijk gestructureerde paginalay-out en beknopte teksten en foto’s voor elke trainingsstap. Ook staan er anatomische overzichten van het skelet en de spieren in.

Maar ook verschijnt er binnenkort het boek van Carolien Staal met als titel “Trektocht met je paard”. Ben je echter op zoek naar een leuk kinderboek? Ook die vind je op onze boeken pagina. Uiteraard zijn dit kinderboeken waar ook de IJslander in voorkomt. 

Tip 3

Persoonlijke verzorging. Of je nu thuis werkt en extra goed voor jezelf moet zorgen, omdat je uit je ritme bent geraakt. Of dat je nu een extra tandje bij moet zetten. Goed voor jezelf zorgen is altijd al belangrijk geweest, maar nu nog een beetje extra. In de tuinen van de Bloemenweidemelk te Montfoort zijn nieuwe, natuurlijke zalven ontwikkeld. Op dit moment heeft Atorka vier verschillende zalven in het assortiment. De zalven kunnen dienen ter verzorging van de huid, maar ze kunnen ook een positieve werking hebben bij bepaalde klachten. Je vindt per zalf de werking ervan. Zo is er Honingzalf, Aardappelzalf, Weegbreezalf en Duizendbladzalf.

Nog meer tips

Er zijn nog veel meer tips, die vind je in de volgende blog van Linda van Tol. Die tips gaan dan vooral over Corona / Zomertijd wat ga jij doen met je paard. 

Op zoek naar adressen voor ponykampen of vakantieverblijven? Kijk dan op www.IcelandicHorse.eu een nieuw platform, waar we (Lieve Vermeulen en Yvonne van Dijk) krachten bundelen. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »
0
Scroll naar top