Equibitfit

Cursusdag bitten en hoofdstellen, Géraldinne Vandevenne

Cursusdag met Géraldinne Vandevenne zaterdag 14 september a.s. in Montfoort

Géraldinne heeft één passie, dat is zorgen voor een goed passend bit + hoofdstel voor ieder paard, ongeacht het ras of niveau van paard en ruiter. Meer over haar vind je op haar website www.equibitfit.com
Het is inmiddels heel gebruikelijk dat een paard eens per jaar naar de tandarts gaat. Dat je zadel minimaal 1 x per jaar gecontroleerd wordt. En dat de dierenarts, osteopaat of paardenfysio komt als je paard minder lekker in z’n vel zit. Ook kijken we steeds vaker naar het rantsoen van een paard. Allemaal voorwaarden waardoor je paard beter beweegt en comfortabel is. Een volgende stap is bewuster te kijken naar het hoofdstel en bit van je paard.

Wij organiseren samen met Géraldinne een cursusdag over hoofdstellen en bitten. Waar let je op bij de aanschaf van een hoofdstel en/of bit. Is een anatomisch hoofdstel per definitie een juiste keus? Hoe weet ik welk bit en welke maat bit mijn paard nodig heeft?

Samen met haar bedachten wij een programma voor zaterdag 14 september. De dag begint om 09:00 uur en zal tegen 17:00 uur afgelopen zijn.

Programma
Theorie:
Het hoofd van het paard
De mond van het paard
Enkele gebitsproblemen en hun gevolgen voor de aanleuning
Hoe herken ik tekenen van niet passend materiaal?
Praktische tips over bitten en hoofdstellen en bitloze optomingen

Middagpauze

Praktijk:
Samen met een aantal verschillende paarden gaan wij de theorie in praktijk brengen.
Ontvang diverse handige, praktische tips
Na afloop ontvang je een kleine syllabus

De cursusdag is bedoeld voor ruiters, paardeneigenaren en trainers ongeacht het ras en niveau. Na deze cursus heb je niet voldoende kennis om zelf als bitfitter aan de slag te gaan. Je kunt na deze cursusdag wél inschatten of de werking / pasvorm van je hoofdstel en bit juist is. En je kunt deze kennis in de praktijk brengen bij je eigen paard(en) of tijdens een les die je wellicht geeft. Samen kennis verspreiden in het belang van paardenwelzijn… een mooie gedachte.

De cursus wordt gegeven bij Ramona Schalkwijk in Montfoort. De prijs voor deze dag inclusief koffie, thee en lunch is € 115,00 Opgeven kan tot 10 september a.s. via ons aanmeldformulier

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Yvonne van Dijk, dit kan door een mail te sturen aan info@atorka.nl 

Call Now Button
Translate »
Scroll naar top