De beste muggenspray voor je paard?

Door: Dayenne Vos

Stel je doet alles voor je paard met staart en maneneczeem (SME), het voerbeleid is prima! Je paard heeft geen overgewicht. Toch heeft je paard nog steeds kriebels. Dan is het tijd om Happy Belly Solid te gaan gebruiken. Het is immers een bekend verschijnsel dat problemen in de darm zich uiten in een gevoelige huid en huidproblemen. Happy Belly Solid zorgt voor ondersteuning van de darm, een optimale vertering en een evenwichtige darmflora. Daarnaast ondersteunt het op deze manier een gezonde huid en vacht.

Geen goed werkende darmen, dan is de kans op gezondheidsproblemen aanwezig. Denk aan dunne mest, koliek tot aan jeuk die lijkt op zomereczeem om maar iets te noemen. Een goed werkende darm is dé basis voor een goed functionerend immuunsysteem.

Darmen zijn van levensbelang

De darm is een orgaan dat een belangrijke, maar complexe taak vervult, namelijk het zorgen voor de opname van voedingsstoffen, maar het blokkeren van de opname van schadelijke stoffen en bacteriën. Om deze functie goed te vervullen, moet de darmwand goed werken. Vooral het tegenhouden van schadelijke stoffen en bacteriën is belangrijk en vraagt veel energie. Bij ontsteking in de darm lekken de schadelijke stoffen naar het bloed en geven ernstige problemen. Calciumbutyraat, een verbinding van calcium en boterzuur, is een goede energiebron voor de darm en versterkt de afdichting van de darm waardoor problemen worden voorkomen. Het onderdrukt bovendien slechte bacteriën en bevoordeelt goede bacteriën. 

Darmklachten en koliek

Paarden en pony’s hebben een gevoelige darm en we spreken van (ware) koliek als er buikpijn optreedt door problemen in het maagdarmstelsel. Dit kan komen door kramp, verstopping en gas- of zandophoping. Het is belangrijk om de dierenarts in te schakelen bij ernstige koliek. Bij lichte koliekproblemen en chronische darmproblemen met vaak wat dunnere mest, kan Happy Belly Solid uitkomst brengen. Het versterkt de darmfunctie, verschuift de balans naar goede bacteriën en reguleert bovendien het immuunsysteem in de darm. Als na een week nog geen verbetering optreedt, stoppen en een dierenarts raadplegen.

Happy Belly Solid

Happy Belly Solid (HBS) is een supplement voor paarden en pony’s. Het heeft een positieve invloed op het maagdarmkanaal. HBS bevat gecoat calciumbutyraat wat een bewezen effect heeft op de darmgezondheid. Daarom is het een goede ondersteuning bij bijvoorbeeld de behandeling van zomereczeem.

HBS Kenmerken

  • Energie voor de darmcellen
  • Verbetert de darmgezondheid
  • Verbetert de balans tussen goede en slechte bacteriën in de darm
  • Ondersteunt bij chronische darmklachten
  • Reguleert het immuunsysteem
  • Combinaties met andere supplementen zijn veilig

Samenhang met huidproblemen

We zien bij huidproblemen vaak ook darmklachten. Daarom raden we bij behandeling van de huid met Happy Skin producten aan om daarnaast Happy Belly Solid te gebruiken als ondersteuning van de darmen.

Over Happy Belly Solid

Samenstelling
Calciumbutyraat (calciumzout van boterzuur), gecoat met vet in de vorm van een matrixcoating.

Happy Belly Solid heeft de karakteristieke geur van roquefortkaas. Bewaren bij kamertemperatuur en buiten bereik van kinderen houden.

Vragen

  • Kan je HBS het hele jaar voeren of is het een kuur? Ja het kan het hele jaar gegeven worden. Een rustpauze inlassen mag. Echter we zagen al een keer dat een paard tijdens een rustpauze weer minder goed in zijn vacht kwam te zitten en weer jeuk kreeg. Misschien toeval, we blijven het volgen.
  • Is HBS ook veilig voor drachtige merries? Ja, je kan HBS aan dragende en zogende merries geven.

Hulp of advies nodig?

Er zijn diverse producten van diverse merken op de markt om te zorgen dat de darmgezondheid van je paard in balans is. Belangrijkste is een goed rantsoen met voldoende aanbod van ruwvoer, aangevuld met vitamine en mineralen. Ruwvoer heeft je paard verschillende keren per dag nodig. Kan je hier zelf niet voor zorgen, gebruik dan een slowfeeder, stop dan vol met voldoende ruwvoer. Regelmatig ruwvoer aanbieden voorkomt een hoop darm en maagproblemen. Blijf niet te lang doorzoeken naar oplossingen, bij twijfel altijd contact opnemen met de dierenarts.

Heb je naar aanleiding van deze blog darmgezondheid bij paarden nog vragen of advies nodig? Mail dan naar de Atorka klantenservice.

Meer blogs