De beste muggenspray voor je paard?

Wat is de beste muggenspray voor je paard?

Twee jaar geleden stuitte het Nederlandse diervoederadditieven bedrijf Greenvalley International B.V. in Wageningen op een wetenschappelijk artikel waaruit bleek dat specifieke kokosvetzuren beter en langduriger werken dan het insectenwerend middel DEET*. Greenvalley International gebruikt deze specifieke kokosvetzuren al sinds 2017 in  haar diervoederadditieven voor een evenwichtige darmflora. 

Van daaruit was de stap niet ver naar de beslissing om een muggenspray voor paarden te ontwikkelen. 
Een veilig product wat goed werkt bij paarden met zomereczeem: Greenvalley Health Products werd opgericht.

Happy Horse - Happy Skin


P
roducten voor paarden met zomereczeem

De oprichtster van het bedrijf, Rita Sophie Groenendaal (Greenvalley is de Engelse vertaling van haar achternaam), die zelf al sinds haar kindertijd een paardenmens is, zag veel mensen om haar heen die problemen hadden met zomereczeem bij hun paarden.

Bij Rita op stal stond het IJslandse paard Spölur met ernstig zomereczeem. Hij werd het eerste paard dat Greenvalley’s Happy Skin Huidspray testte met een zeer succesvol resultaat! Tegenwoordig kan dit paard zonder eczeemdeken. Spölur wordt dagelijks ingesprayd met Happy Skin Huidspray en krijgt als ondersteuning het aanvullende diervoeder Happy Belly Solid.

Happy Belly Solid werd het volgende product dat Greenvalley Health Products ontwikkelde voor paarden. Boterzuur, ook een vetzuur, is een van de ingrediënten die als basis dient voor dit product. 

Voordat Greenvalley de Happy Skin producten op de Nederlandse markt bracht, werden 75 paarden getest. De resultaten waren fantastisch, 90% van deze paarden ontwikkelden geen jeuk en konden zonder eczeemdeken door de dagelijkse behandeling met Happy Skin Huidspray. Binnen een jaar zijn inmiddels meer dan 800 paarden succesvol behandeld met Happy Skin Huidspray.  

Happy Skin Huidspray

Greenvalley heeft Happy Skin Huidspray ontwikkeld op basis van specifieke plantaardige kokosvetzuren. Hiervan is in de wetenschappelijk literatuur aangetoond dat het antibacteriële eigenschappen heeft. Het is onder andere effectief tegen stafylokokken die vaak de oorzaak zijn van infecties van wonden. Kokosvetzuren bevorderen het eigen vermogen van de huid om cellen te vernieuwen en het onderdrukt jeuk en geneest kleine beginnende wonden. Tegelijkertijd houdt het muggen en bijtende insecten op een afstand die niet van de geur houden. In de praktijk blijkt dat muggen minder makkelijk landen en bijten op een behandelde huid.

Happy Skin Huidspray bevat ook pepermuntolie, dit zorgt voor een aangename geur en verkoelt en kalmeert de huid. Ook ondersteunt pepermunt olie bij het op afstand houden van muggen.

Happy Belly Solid 

Er is een duidelijk verband tussen een geïrriteerde en ontstoken darm en huidproblemen. Vetzuren met een korte keten hebben een beschermende rol tegen de ontwikkeling van bepaalde ontstekingsziekten, waaronder allergieën en colitis (ontstoken darm). Boterzuur is een vetzuur met een korte keten dat humaan bekend staat vanwege de gunstige en ontstekingsremmende werking in de darm. Boterzuur lijkt de celvorming in de darm te bevorderen en zo de darmwand te versterken zodat schadelijke stoffen en bacteriën niet weglekken en een onbalans in het lichaam creëren, wat vaak leidt tot huidproblemen.

Happy Belly Solid is een aanvullend diervoeder van gecoat boterzuur. Door de coating bereikt boterzuur de darm.Het wordt aanbevolen om Happy Belly Solid te geven aan paarden die gevoelig zijn voor zomereczeem. Boterzuur vermindert de circulatie van de IgE, hierdoor worden histamine en andere stoffen die betrokken zijn bij een allergische reactie niet vrijgegeven. Dit vermindert de overgevoeligheid en daardoor vermindert de jeuk. Boterzuur zorgt voor een balans van de huid en bevordert de regeneratie van de vacht, waardoor het een goede keuze is bij zomereczeem bij paarden.

Daarnaast zijn er ook aanwijzingen vanuit de praktijk dat boterzuur gunstig is voor paarden met Cushing (PPID) of andere paarden die om verschillende redenen problemen hebben met de vacht en verharen. Hier wordt nog verder onderzoek naar gedaan.

Boterzuur is ook gunstig gebleken voor paarden met chronische gastro-intestinale problemen en die vaak mildere koliekaanvallen krijgen. In het geval van milde koliekproblemen of chronische darmproblemen met terugkerende diarree, kan gecoat boterzuur gunstig zijn.

Happy Belly Solid zorgt voor de ondersteuning van de darm en een optimale vertering, het is goed voor een evenwichtige darmflora en stabiliseert een overdreven reactie van het immuunsysteem. 

Kokosvetzuur en pepermuntolie belangrijkste ingrediënt van muggenspray voor je paard

Het is wetenschappelijk bewezen dat allerlei vliegende insecten de huid vermijden die is behandeld met kokosvetzuren. Omdat wetenschappelijk is aangetoond dat kokosvetzuur zo’n hoge insectenwerende werking heeft, besloot Greenvalley Health Products om ook voor alle paarden een “Buzz Off Spray” te ontwikkelen. Dit product voorkomt zorgt er voor dat muggen, andere insecten en teken op afstand blijven.

De Happy Skin Buzz Off kan preventief worden gebruikt om het begin van zomereczeem te voorkomen bij paarden waarvan wordt vermoed dat ze er aanleg voor hebben.

De samenstelling van Happy Skin Buzz Off Spray is hier optimaal op   afgestemd  omdat het een specifieke combinatie is van verschillende kokosvetzuren en pepermuntolie. Deze combinatie versterkt het effect tegen muggen, knutten en teken. De pepermunt olie ondersteunt hierbij en geeft het product een aangename geur.

Alle producten van Greenvalley Health Products zijn in onze shop te koop.

Wil je meer weten over de producten van Greenvalley Health Products? Of het genoemde onderzoek inzien? Neem dan contact op met Rita Sophie Groenendaal, te bereiken via de mail: info@greenvalleyhealthproducts.nl

www.greenvalleyhealth products.nl

Juni 2022

* Bron beschikbaar bij Greenvalley Health Products

Happy Belly Solid
Happy Belly Solid
Happy Skin flacon leeg
Happy Skin Huidspray
Happy Skin Buzz Off Spray
Happy Skin Buzz Off spray

Vragen?

Bel of mail ons team! Het nummer is 0348- 446168

Meer blogs

NK aanbiedingen

NK IJslandse Paarden 2022

Door Nike Ruhulessin Van 22 t/m 24 juli 2022 wordt bij de Breidablik in Oirschot het NK IJslandse Paarden gehouden. Uiteraard zijn wij met onze shop aanwezig. We kunnen helaas niet alles meenemen, dus maken wij een selectie van onze producten. Hans neemt natuurlijk zijn zadels, singels, dekjes, beugelriemen en beugels mee. Wij (Yvonne en

Lees verder »
bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Scroll naar top