Brá december 2017

De ontdekkinsreis van Brá en mij

De ontdekkingsreis van Brá en mij is inmiddels afgelopen, paar weken geleden gingen wij met vrienden naar de Eiffel. Brá werd daar niet lekker, ze at niet, was niet fit… zo raar allemaal.

Toch maar een DA gebeld en gevraagd haar te onderzoeken. Hij ontdekte bij het opvoelen een vreemde bal in d’r lijf. Wij moesten die zelfde avond nog naar een DA in Nederland. Hij had werkelijk geen idee wat die bal was.

Dus paar uur later vertrokken wij naar de faculteit in Utrecht. Gelukkig was Hans mee en konden wij onderweg overleggen. Wat was ik bang om Brá kwijt te raken. Ballen op vreemde plekken in paardenlijven, dat betekende meestal weinig goeds. Jaren geleden al eens paarden verloren aan droes, ook één met verslagen droes. Dus die herinneringen kwamen allemaal weer boven.

Maar goed, zondagavond 20:00 uur ongeveer kwamen wij aan op de faculteit. Brá werd onderzocht en inderdaad men vond de bal. Maar geen idee wat het was. Maandag ging men verder zoeken. Na een dag onderzoeken waar ik allemaal bij was. Wist men bij voortplanting uiteindelijk wat voor bal het was. Een hematoom veroorzaakt door problemen bij de dracht. De hematoom was zo’n 8/9 cm groot en zat linksboven in. Dit verklaarde veel.

Links achter was Brá minder sterk, halthouden was meestal een ‘dingetje’ niet altijd werd een volte een volte. Regelmatig werd de volte anders van vorm. Soms was Brá ook wel wat ‘heter’ dan andere keren. En zo waren er nog wel een aantal punten die nu verklaarbaar werden.

Uiteindelijk is mijn vriendinnetje weer mee naar huis gegaan. Overleg met Henk, Ramona, Yvonne, Yentl, Inge, Natascha en onze eigen DA gehad. Besloten werd haar een dag of 10 op de pijnstillers te zetten. Kijken of dit verschil maakte. En ja dit maakte een groot verschil…..

Weer overleggen wat nu? Uiteindelijk is Brá weer terug naar de fokker gegaan. De hematoom was zo groot dat verwijderen een ingewikkeld iets zou worden. Plus dat men niet kon vertellen of ze daarna überhaupt wel bereden kon worden.

Wat mis ik mijn vriendinnetje….

 

December 2018, Henk en meiden allemaal bedankt voor jullie hulp, steun en het meedenken.

Liefs, Yvonne

 

 

 

Call Now Button
Translate »
Scroll naar top