Blog over Detoxen

Detox kuur voor je paard, zinvol?

Detox kuur voor je paard, zinvol?

Krijgt jouw paard wel eens een detox kuur? Of overweeg je dit? Een detox is de basis van een goede stofwisseling, zeker in het voor- en najaar is dit belangrijk. VITALstyle heeft meerdere natuurlijke producten ontwikkeld, waaronder een DetoxMix. Ik deze blog vertel ik je graag over DetoxMix van VITALstyle en waarom detoxen belangrijk is. 

Detoxen in het voor- en najaar

Het voor- en najaar zijn de perioden waarin je paard veel veranderingen ondergaat. Denk hierbij aan het verharen, de verandering van de daglengte, de temperatuur wisselingen en de voeding. Dit heeft allemaal effect op de stofwisseling en hormoonhuishouding van je paard. In het voor- en najaar gaan de paarden in de natuur op zoek naar kruiden met een reinigende werking, die dan op dat moment ook groeien! De lever en nieren van onze paarden hebben het zwaarder in het voor- en najaar, omdat het lichaam dan veel afvalstoffen produceert. Deze afvalstoffen worden door de lever afgebroken en de nieren gaan deze stoffen uitscheiden.

VITALstyle DetoxMix

Deze DetoxMix ondersteunt de lever- en nierfunctie door middel van krachtige kruiden. Het is ook goed in te zetten als je paard ontwormd is, (veel) medicatie heeft gehad, of last heeft van zomereczeem. De VITALstyle DetoxMix is namelijk een ontzettend goede opruimer van afvalstoffen.

In combinatie met VITALstyle OerBalans

Voor een optimale ondersteuning, kun je DetoxMix combineren met OerBalans. Alle kruiden in OerBalans en DetoxMix zijn zorgvuldig geselecteerd, je kunt ze dus veilig combineren. VITALstyle OerBalans is een mengsel van vitaminen, en mineralen en bevat kruiden voor een langdurige dagelijkse aanvulling. 

Kruiden in DetoxMix

Deze mix bestaat voor 95% uit krachtige kruiden. Benieuwd welke dit zijn en wat voor effect ze hebben? Hieronder vind je een aantal van deze kruiden. 

Fenegriek: ondersteuning voor de leverfunctie en de afbraak van afvalstoffen.

Mariadistelzaad: beschermt en ondersteunt de ontgiftende werking van de leven en daarmee de afbraak van afvalstoffen.

Jeneverbes: rijk aan antioxidanten voor het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam.

Berkenblad: ondersteunt de nierfunctie voor een goede uitscheiding van de afvalstoffen.

Brandnetel: rijk aan antioxidanten, heeft een brede werking op de stofwisselingsorganen en ondersteunt de nierfunctie. Ook stimuleert brandnetel de alvleesklier, voor het reguleren van een stabiele bloedsuikerspiegel. 

Het voordeel van DetoxMix is dat het brokjes zijn, hierdoor zijn ze erg gebruiksvriendelijk!

Bron

In deze blog is gebruik gemaakt van de kennis en kunde van VITALstyle en Atorka Ruitersport. 

VITALstyle Detoxmix
VitalStyle DetoxMix
VITALstyle HormoonBalans
VitalStyle Hormoonbalans
VITALstyle DermaControl
VitalStyle Dermacontrol
Scroll naar top