Zomereczeem vragen

Eczeemdekens en dekenmaten

Dit keer een blog gebaseerd op een aantal vragen van onze klanten over eczeemdekens. Regelmatig ontvangen wij mailtjes met vragen over de maatkeuze van een eczeemdeken. Wij verzamelden een aantal vragen en antwoorden voor je.

Vraag: Wat is het verschil in stof tussen een Boett deken en een Snuggy Hoods deken? Is de stof van een Snuggy Hoods dikker dan een Boett, scheurt het minder snel? En is de stof te repareren of is kapot echt kapot? Boett eczeemdeken

De stof van Snuggy Hoods dekens is iets dikker dan de Boett dekens en meer elastisch. Beide dekens kunnen stuk gaan, maar beiden zijn ook absoluut te repareren. Bij beide dekens ontvang je een klein reparatie setje.

Vraag: Bij de Snuggy Hoods twijfel ik nog over de maat. Het is een breed paard – kruising Haflinger – met een brede borst en diepe hals. Stokmaat 1.59 meter. Mijn angst is dat een deken druk gaat zetten op het gebied rond de schoft en borst. De Boett maat 5 die ze normaal gezien draagt is qua breedte hals/borst goed. Enkel de ruglengte is iets te lang maar daar heeft ze geen last van (waarschijnlijk omdat de deken zo licht is).

Het paard draagt  ’s winters een Rhino maat 191 cm. De klant vertelde ook dat deze maat voor het mooie net te kort op de rug is. De billen steken te veel uit als ze haar hoofd naar beneden doet om te eten. Als reserve heb ik een Rhino maat 198 cm liggen, hier past ze wat meer “in”. Welke maat Snuggy Hoods heb ik nodig?

Het is deze keer moeilijk om advies te geven. In principe adviseren wij voor een paard met dekenmaat 191cm een Snuggy Hoods 6.3 Heeft het paard een maat 195cm of is het erg breed gebouwd, dan adviseren wij een 6.6. Het materiaal van Snuggy is elastisch en de deken mag echt niet te ruim zijn. Een Snuggy Hoods deken zit als een panty om je paard, een Boett of de Strong liggen wat ruimer om je paard.

Snuggy Hoods Eczeemdeken

Vraag: Mogen de dekens geruild worden?

Ruilen van een deken mag altijd. Echter, de deken dient echt schoon te zijn, dan crediteren wij het volledige bedrag. Is de deken niet schoon dan crediteren wij een deel van het aankoopbedrag. Is de deken vies, dan sturen wij hem terug.

 Vraag: Heeft een hoofdkap dezelfde maat als de deken?

Bij Boett dekens is de maat van de deken ook meestal de maat van de hoofdkap. Heb je Boett deken maat 4, dan past hoofdkap maat 4 ook over het algemeen. Snuggy werkt met andere maten. Wij maakten een maattabel voor de Snuggy Hoods dekens. In deze link vind je meer informatie over de Snuggy dekens en de maattabel. 

Atorka Ruitersport verkoopt inmiddels zo’n 20 jaar diverse merken eczeemdekens. Vrijwel alle dekens zijn door onze eigen paarden getest. Het Atorka team heeft veel kennis over de dekens en de huidverzorgende middelen die wij adviseren. Heb jij een vraag over de maat van je eczeemdeken of over één van onze producten? Mail die dan naar klantenservice@atorka.nl wij zullen je zo goed mogelijk proberen te informeren.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »
0
Scroll naar top