Uhipwear paardrijjas 3 in 1 coat

Een paardrijjas: waar moet deze jas voor jou aan voldoen?

Het is herfst of winter en waar moet een paardrijjas, oftewel ruiterjas, dan aan voldoen voor jou? Een waterdichte jas, of is dit niet noodzakelijk? En kies je een lange of korte jas? In deze blog vertel ik je meer over de jassen die wij momenteel in onze collectie hebben.

Waterdichte paardrijjas

Signy te paard lange paardrij-jas

Daar ik zelf IJslandse paarden rijd, wil ik graag een waterdichte jas. Voor de ruiters onder ons die niet de beschikking hebben over een binnenbak is een waterdichte jas haast onmisbaar. Er zijn diverse opties in onze webwinkel. De Signy (zie de foto van ruiter te paard) van Busse is een geweldige, lange regenjas. De Uhip 3 in 1 jas springt er echt uit. Dit is een lange, waterdichte winterjas. Hierover later meer.

Lange of korte paardrijjas

Wil je een lange jas of liever een korte jas? Misschien vindt je paard het wel niets, zo’n lange jas die wappert achter het zadel. Of rijd jij altijd in een binnenbak? Maar ook als je een thermobroek draagt, zoals een winddichte softshell jodhpurbroek, zoek je mogelijk geen lange jas.

Mountain Horse Amber Jacket in zwart

De jas Amber van Mountain Horse is een fijne korte, waterdichte winterjas. Verkrijgbaar in de kleuren blauw, zwart en olijfgroen. (Op de foto Mountain Horse Amber Jacket)

Sinds kort draag ik zelf een lange jas op de fiets. Poeh dat is wel heel lekker hoor, maar ook als ik op stal ga mesten en voeren dan is een lange jas super fijn. Ook een aanrader voor instructeurs bijvoorbeeld. Wil je geen lange jas en geen korte jas, bekijk dan in de webwinkel de parka Tyra. Misschien is dit dé jas voor jou!

Bijzondere ruiterjassen

Wij noemen een paardrijjas ook wel een ruiterjas. Twee bijzondere jassen noemde ik al eerder in deze blog. De waterdichte Signy, met waterkolom 5.000, is een fijne jas met wat leuke extra’s. Bijvoorbeeld de magneetsluiting aan de voorzijde.

En de Uhip 3 in 1 jas, ik vind dit echt de beste jas in onze collectie deze winter. De Uhip is absoluut waterdicht met een waterkolom van 10.000. Deze hoge waterdichtheid kom je niet vaak tegen. Een mooie damesjas, goed van model. Het is een absoluut waterdichte regenjas die je ook los kan gebruiken. En een lekkere warme jas die je ook los kan dragen. En is het dan echt bitterkoud en nat weer? Dan draag je ze beide over elkaar heen. Allebei de jassen hebben een split aan de achterzijde zodat de jas netjes over je zadel valt. Beide jassen hebben bandjes waarmee je ze aan het been vast zet, hierdoor waaien ze niet op tijdens het paardrijden. Daarnaast heeft deze stijlvolle jas een bijzondere afwerking aan het eind van de mouw, hier zit een soort ‘mofje’ aan. Helaas een beter woord kan ik niet vinden hiervoor.  Dit moet je echt zien, dit is bijna niet te beschrijven merk ik. Verder heeft de jas een dunne innovatieve isolatielaag afkomstig van Dupont, deze zorgt voor een optimaal warmtebehoud. Zoals ik al schreef echt de beste jas van deze winter als je veel buiten bent, rijdt, werkt met paarden of honden. Ach voor veel buitenactiviteiten is deze jas super en ziet er ook nog goed uit. Ik vond nog een filmpje op YouTube over deze jas. Ze spreken Zweeds, maar je ziet wel wat ik met het ‘mofje’ bedoel.

Passen van deze ruiterjassen?

Alle ruiterjassen vind je op deze pagina. En als je wilt weten welke maat je nodig hebt, maak dan een afspraak om te komen passen. Natuurlijk kun je tegelijkertijd ook andere outdoor- en ruiterkleding komen passen. Wel eerst even een afspraak maken via nummer 0348 446168 of email info@atorka.nl. Je kunt het telefoonnummer en email adres ook gebruiken als je nog vragen hebt over andere kleding of producten uit de Atorka shop.

Blog geschreven door Yvonne van Dijk, gepubliceerd november 2018.