Feed-X Gate Timer

FEED-X Gate Timer producten worden geproduceerd door Swedish Control Systems AB in Åmål, Zweden. Dit bedrijf is begonnen in 1985 en heeft inmiddels geleverd aan vele  duizenden tevreden paarden en paardeneigenaren. Die zich nu geen leven meer kunnen voorstellen zonder de gate timer producten van Feed-X

Hoe werkt het

Het idee van de Gate Timer werkt als een eierwekker: je draait de timer op een gewenst aantal uren en haakt er een lint met handgreep aan. Het lint kan automatisch oprollen.

Is de tijd voorbij, dan deblokkeert de timer en rolt het lint zichzelf op.

Op die manier kan je een paddock open zetten, maar bijvoorbeeld ook een hooinet uit een boom laten vallen.

Aanbevolen producten

12.png
Gate Timers
14.png
Feed-X Gate Timer 3mtr draad enkel
Feed-X draad haspel 15 mtr.
Feed-X Gate Timer
Advies nodig?

Producten van Feed-X Gate Timer

Voordelen Gate-Timer

Naast de voordelen voor paarden en paardeneigenaren, hebben deze automatische voersystemen een positieve impact op het milieu. We hebben een berekening gemaakt waaruit blijkt dat de klanten autoritten en daardoor CO2-uitstoot besparen, wat overeenkomt met ongeveer 200 omwentelingen over de hele wereld – elk jaar.

Automatisch voeren = tijdswinst

Paarden, peuters en een eigen bedrijf. Het was deze combinatie die leidde tot de eerste feeders.

Veel te drukke ochtenden, veel heen- en weer gereis zorgden er voor dat er een oplossing moest komen. Met de komst van de 2e baby kwam ook het idee voor de Gate Timers. Door het regelmatige voerschema kunnen de paarden veel beter de conditie van vacht, bespiering en kracht op peil houden. 
De Feed-X gate timer is een must-have voor iedereen die zijn paarden op de wei of op een paddock heeft staan. Je stelt de timer één keer goed in en klaar. Het hek gaat open op het moment dat jij hebt ingesteld, geen stress meer omdat je mogelijk te laat bent met voeren of je paarden van het land te halen.

Automatische weide toegang voor je paard

Door gebruik te maken van een Feed-X Gate Timer, kun je zelf de toegang naar de weide regelen voor je paard. Ideaal als je niet altijd bij je paarden in de buurt bent en ze toch beperkte weidegang wil geven.  Door gebruik te maken van de Feed-X Gate Timer kun je automatisch je weide openen, zodat je paarden niet te dik worden/ teveel duikers binnenkrijgen.

Automatisch hooi geven

Er zijn meerdere mogelijkheden om de Gate Timers te gebruiken. Zo kun je ze bijvoorbeeld ook gebruiken om gevulde hooinetten wat hoger in de boom te hangen en ze op de juiste tijden te laten zakken. Zo kun je automatisch hooi voeren en hoef je er zelf niet bij te zijn!

Het Feed-X assortiment bij Atorka

We hebben 2 versies van het Gate Timer op voorraad. Een met een maximum tijd van 6 uur en een versie met een maximum tijd van 12 uur. Alle producten zijn los verkrijgbaar, maar ook in combinatie met verschillende lengtes draad en eventueel een katrol systeem.

Benieuwd wat het beste bij jou past? Neem een kijkje bij de verschillende producten of neem contact op met de klantenservice.

Gate Timer van Feed-X online bestellen?

Wil je de Feed-X producten online bestellen? Dat kan in onze webshop. Heb je vragen over de automatische voersystemen voor paarden van Feed-X? Neem dan gerust even contact met onze klantenservice op. Dit kan per telefoon 0348 446168 of via de mail: klantenservice@atorka.nl en we regelen het voor je.