Fir Tech Hoofdstel Onderlegger of Nekbeschermer

De Atlas en de Draaier van je paard (1e EN 2e HALSWERVEL)

Fir Tech Hoofdstel Onderlegger of Nekbeschermer getest via Atorka. Al enige tijd ben ik, Lissie van der Kruk van H3 Massage, bezig naar een onderzoek of therapiedekens en dekjes werken.
Nu kwam ik laatst bij Atorka en vroeg ik of er misschien ook zoiets bestaat voor het deel vlak achter de oren (gebied van de atlas).
Dit deel is namelijk erg kwetsbaar en gevoelig, dit is dan ook de reden dat ik dit graag even onder de aandacht wil brengen. 
Ondanks dat dit zo’n kwetsbaar gebied is, wordt dit gebied wel veel belast (denk aan hoofdstel en halster). Tegenwoordig zijn hier dan ook anatomische hoofdstellen voor gemaakt die dit gebied wat ontzien in belasting.

Ik kom regelmatig paarden in mijn vakgebied tegen die vast zitten vlak achter de oren. Wist je dat hier ook spieren zitten die hoofdpijn kunnen veroorzaken?
Juist omdat ik dit vaak tegen kom, heb ik Atorka specifiek gevraagd naar iets voor dit deel van het paardenlichaam. Raad je wat? Atorka had dit al in huis van het merk ‘Fir Tech’ en heeft mij de mogelijkheid gegeven om dit product te laten testen! Men noemt het de Fir Tech hoofdstel onderlegger

Fir Tech Hoofdstel onderlegger / nekbeschermer

Het is getest door Astrid. Haar paard is erg gevoelig achter de oren en had al een bontje onder haar hoofdstel om de druk op dit gebied wat te verlichten.
Met het bontje merkte ze al veel verschil, maar nu heeft ze deze onderlegger van Catago getest met een prachtig resultaat. Aanleuning was duidelijk fijner, ze kon sneller ontspannen en leek minder ‘narrig’ te zijn. En daarnaast merkte ze dat het ook goed ventileerde waardoor ze niet zo zweette als bij het bontje eronder.

Fir Tech Hoofdstel onderlegger

Ik sta achter dit product omdat dit zo’n gevoelig gebied is van een paard en veel paarden toch echt last hebben hiervan en daarmee ook last hebben van hoofdpijn. Doordat de keramische deeltjes de lichaamswarmte weerkaatsen, het ademend is en zachter dan het hoofdstel zelf, vind ik het aannemelijk dat dit verschil kan maken.

Meer informatie over dit product vind je in deze link. Aldus een erg enthousiast Lissie van der Kruk van H3 Massage.

Fir Tech paardendekens

Atorka heeft een aantal Fir Tech producten in de webwinkel. Denk hierbij aan de Fir Tech dekens bijvoorbeeld. Maar er zijn ook uitrijdekens, stapmolendekens, beenbescherming. Teveel om op te noemen. Een groot deel in je op deze pagina.

Vragen over Fir Tech producten

Heb je vragen naar aanleiding deze blog? Stuur dan een berichtje naar klantenservice@atorka.nl of bel ons. Het nummer is 0348-446168.

Blog door Lissie van der Kruk, gepubliceerd december 2018

 

Meer blogs

workshop Hans van Dijk

Workshop Hans van Dijk

Workshop Hans van Dijk Een workshop van Hans van Dijk die gaat natuurlijk over zadels. Hans is een gediplomeerde zadelpasser met oog voor details. Past een zadel echt wel goed, zijn de kussens recht en gelijk gevuld. Is het zadel wel recht, zijn de singelstoten nog veilig, is de zadelboom niet getordeerd? Een fijn zadel

Lees verder »

Zaterdag 1 oktober Open Dag Najaar 2022

Zaterdag 1 oktober  Open Dag Najaar 2022 Noteer vast in je agenda: Zaterdag 1 oktober a.s. van 10:00 -16:00 uur Open Dag bij Atorka! Kom je ook langs om de nieuwste najaar / winter items te passen, te voelen en te shoppen?En wij presenteren op deze dag de nieuwe collecties Stierna en UHIP binnen te

Lees verder »
Recensie Let's talk about Horses door Irene Steringa

Recensie Let’s talk about Horses door Irene Steringa

Recensie Let’s talk about Horses door Irene Steringa Tölum um hesta/ Unser Leben mit Pferden/ Let’s talk about horses  In juli 2022 kwam het (volgens mij 3e) boek van de bekende IJslandse ruiter Benedikt (Benni) Líndal en zijn vrouw Sigríður (Sigga) Ævarsdóttir uit. Verkrijgbaar in verschillende talen, en te bestellen bij Atorka Ruitersport. Niet zomaar

Lees verder »
Waterdichte ruiterjassen

Waterdichte ruiterjassen

Waterdichte ruiterjassen Bestaan die echt? Dat is vast de vraag die je stelt zo aan het begin van deze blog. Maar waterdichte ruiterjassen, bestaan echt. Het was even zoeken, maar we hebben zowel dames- als heren jassen die 100% waterdicht zijn. Want wie wil er nu kletsnat regenen tijdens een fijne buitenrit. Wij denken dat

Lees verder »
Scroll naar top