FIR-Tech

FIR-Tech producten van Catago zijn er voor paarden en mensen.

Deze healing producten hebben een voering met daarin geweven keramische deeltjes die zorgen voor snelle opwarming van de spiergroepen en gewrichten.

FIR-Tech Paard producten zijn ruim voorzien in ons assortiment.

Deze producten hebben zichzelf al ruimschoots bewezen en vele paardenhouders zijn enthousiast over het gebruik van de FIR-Tech zadeldekjes, dekens, hoofdstelonderleggers, singels en nog veel meer.

FIR-Tech Human producten zijn onder andere: hoofdband, knieband, elleboogband en enkelsteun. Maar ook zijn er handschoenen en polsbandjes uitgevoerd met FIR-Tech. 

Uiteraard niet alleen voor ruiters, maar voor alle mensen die last hebben van de spieren en/of gewrichten.

FIR-Tech logo

Aanbevolen producten

Catago FIR-Tech healingdeken
FIR-Tech Healingdeken
Catago FIR-Tech IJslander Zadeldek
FIR-Tech IJslander Zadeldek
Catago FIR-Tech Human rijhandschoenen
FIR-Tech Human Rijhandschoenen
Catago FIR-Tech Correctie zadeldek
FIR-Tech correctie pad Icelandic
FIR-Tech Human polsbandjes
FIR-Tech Human Polsbandje

FIR-Tech van Catago

FIR-Tech is een onderdeel van het Deense familiebedrijf Catago Equestrian.

Het doel van Catago is om hoge kwaliteit producten te leveren met een maximaal comfort voor paard en ruiter. Catago streeft ernaar om paard en ruiter comfortabel en moeiteloos te laten presteren. 

FIR-Tech

FIR-Tech staat voor: Far Infrared Rays Technology. De FIR-Tech producten van Catago kenmerken zich door de keramische deeltjes, verweven in de stof.
Deze deeltjes weerkaatsen de lichaamswarmte. Je kunt het vergelijken met de straling in een infraroodsauna. De keramische deeltjes zorgen voor een betere doorbloeding, opwarming van de spieren, afvoer van afvalstoffen en meer ontspanning.

Bij de paarden hebben de producten, zoals dekens, dekjes en nekbeschermers, zich wat ons betreft al lang bewezen. Maar ook de FIR-Tech Human lijn kan rekenen op steeds meer fans.
Niet alleen ruiters, maar ook bij mensen die om welke reden dan ook last hebben van spieren, pezen en/of gewrichten, hebben baat bij deze fijne innovatieve producten. 

FIR-Tech Healingdeken

Onze absolute bestseller is de FIR-Tech healingdeken voor je paard. Deze deken heeft een therapeutische werking voor de spieren en gewrichten van jouw paard.
Maar je kan deze deken natuurlijk ook heel goed gebruiken tijdens het transport van je paard. Op de heenreis warmt de deken je paard als het ware op. Op de terugweg voorkomt de deken dat je paard te snel afkoelt. 

FIR-Tech IJslander Zadeldek

FIR-Tech IJslander Zadeldek past perfect onder je IJslander zadel. Dit zadeldek is gemaakt van Synthermax fibrefill.

In de voering zijn keramische deeltjes geweven die een positief effect hebben op je paard. Het speciaal ontwikkelde keramische materiaal zet de lichaamswarmte van het paard om en weerspiegelt deze. Terwijl elektromagnetische infrarode warmtestraling het weefsel binnendringt worden de bloedvaten vergroot. Het resultaat is een toename van de soepelheid van de rugspieren en ruimere bewegingen voor het paard.

FIR-Tech correctie pad Icelandic

Catago FIR-Tech correctie pad Icelandic is nieuw in de collectie. Het alom geliefde FIR-Tech zadeldek is nu ook verkrijgbaar als een correctie pad.
Dit zadeldek heeft 3 vakken met inlagen, zodat je eventuele kleine correctie kunt aanbrengen ter optimalisering van de ligging van het zadel.

FIR-Tech Human Rijhandschoenen

FIR-Tech Human rijhandschoenen hebben een oppervlak van luchtig mesh materiaal, wat de handschoenen zeer geschikt maakt voor gebruik voor mensen die niet van dikke handschoenen houden.

De FIR-Tech mesh rijhandschoenen zijn gevoerd met de bekende FIR-Tech stof in de handpalm. De FIR-Tech stof bevat keramische deeltjes, die de lichaamswarmte tot diep in het weefsel reflecteren. Dit verhoogt de bloedcirculatie en houdt spieren, pezen en gewrichten soepel.

Zeer prettige ondersteuning voor mensen die last hebben van de spieren, pezen en gewrichten in de handen.

FIR-Tech Human knieband

FIR-Tech Human knieband voor ondersteuning van de knie. Na groot succes met de producten voor paarden en honden, komt Catago nu met de FIR-Tech Human collectie. De Catago FIR-Tech Healing Knieband is optimaal ondersteunend voor de knie. De lichte stretchstof is ook ideaal om te dragen onder een (paardrij)broek. Dit geldt ook voor de enkelband. Ook heeft de band een een positief effect op de vermindering van zwelling en kan het blessures aan de knie helpen sneller te genezen. De knieband is gemaakt van een zeer zachte stretchstof, die optimale ondersteuning en een goede pasvorm biedt. Wordt geleverd per stuk (1 per verpakking).

FIR-Tech collectie

De hele FIR-Tech collectie kan je gemakkelijk online bestellen via onze site.  

Wil je meer informatie of de producten in het echt te zien? Dan kan je langskomen in onze shop.

Wij zijn op werkdagen geopend van 9.00 uur tot 14.00 uur. Mocht je op een andere tijd of dag willen komen, neem dan even contact op.