Getest de Thermo Rij-rok door Ylvie Fros

Door: Ylvie Fros

Thermo rij-rok

Getest de Thermo Rij-rok door Ylvie Fros! Deze thermo rij-rok van het merk Covalliero is een nieuw product. Ideaal bij nat en koud weer denken wij. Ontwikkeld door ruiters met als doel bevroren benen achter ons te laten, bijvoorbeeld. Als je veel paarden te rijden hebt, of veel les geeft, dan kun je behoorlijk koud worden. Helemaal de huid van je (boven) benen. Laagjes helpen beslist. Maar deze rok scheelt ook tegen de koude wind. De thermische rok beschermt zowel de ruiter als het paard tegen de kou. De beenlussen zorgen ervoor dat de rok netjes op z’n plaats blijft. Ook de warme fleece voering, evenals het waterdichte maar toch ademende buitenmateriaal, zijn perfect op elkaar afgestemd. De nieuwe thermo rok van Covalliero – een echte probleemoplosser! Heerlijk om mee te rijden, maar ook tijdens het lesgeven en op de fiets, het mennen, tijdens het wandelen etc. De mogelijkheden zijn eindeloos. Praktisch en toch stijlvol!

Test Thermo Rij-rok

Wij vroegen Ylvie Fros deze rij-rok te testen. Ylvie is 1.82 lang en momenteel zwanger (maart 2020). Hierbij haar ervaringen: 

1) hij valt vrij kort, maar ik ben dan ook lang

2) qua omvang past hij prima. Klittenband laat ook aardig ruimte over voor (groeiende) buik. Zit nu bij mij halverwege. Maar.. Het klittenband is niet de limiterende factor, onder de sluiting zit het smalste deel van de rok genaaid. Die past bij mij (net) over mijn heupen als ik er in/uitstap met een normale broek eronder. En ik ben niet de breedste persoon in de heupen. Dus daar valt ie voor een 38 wel krap. 

Thermo Rij-Rok

Dit is een 34-38, dus ik ben wel benieuwd hoeveel langer en breder qua taille de 40-44 zou uitvallen, of dat heel veel scheelt qua maat. Het aan/uittrekken is sowieso niet heel praktisch hoor. Er in en uit stappen met vieze schoenen aan is echt zonde, dan blijft de binnenvoering nooit erg lang schoon en moet je dus als ruiter (als je zoals ik je paard buiten hebt staan) dus altijd de rok op de grond leggen (vies!) bij het in/uitstappen. En over je hoofd zoals gezegd niet erg praktisch met cap, dikke jas enz. Hadden ze beter een sluiting in kunnen naaien.

Vraag Thermo Rok

Vraag van Ylvie: “is het de bedoeling dat hij op 2 manieren draagbaar is? Ik kan me voorstellen dat je hem bij het rijden draagt zoals hierboven, maar ik kan me ook voorstellen dat ik m bij het lesgeven zo zou dragen.”

Ons antwoord: Op de eerste foto draagt Ylvie de rok zoals je hem draagt te paard. Korte kant van de rok aan de voor- en achterzijde.

Op de 2e foto heeft ze de rok een slag gedraaid. De lange punten hangen nu aan de voor- en achterkant. Super lekker om in les te geven en op de bok van een menwagen denken wij. 

De lusjes aan de onderzijde zijn nu wel iets om op te letten, doordat de rok een kwart slag gedraaid is kan je er over vallen. Die horen namelijk onder je schoenen, of om je been / enkel zodat de rok niet opwaait als je aan het rijden bent. 

Conclusie:

Ylvie is positief, materiaal en afwerking zijn prachtig en erg lichtgewicht om te dragen! Even wennen met het aan- en uittrekken en de maat niet te klein nemen. 

Extreem waterbestendig, waterkolom van 5000 mm Ademend en winddicht, wasbaar in de machine op 30 graden.  Maar inmiddels hebben twee andere modellen… Lotta en Laurie. 

Nieuwe modellen rijrokken

Wij zijn inmiddels weer een poos verder in de tijd, de Covalliero rok hebben we niet meer. De Elt rijrok Lotta en de EQ Laurie thermo rijrok zijn er. 

EQ Laurie thermo rijrok
Laurie van het merk EQ.
ELT thermo rijrok Lotta
Lotta van het merk ELT.

Meer blogs