Getest de UHIP rijrok en jas

Voor Atorka testte ik het Regular Sport jasje en de rain/wind rok van het Zweedse merk Uhip. Beide zijn lichtgewicht en waterdicht (10.000mm). Ik heb de set in verschillende weersomstandigheden gedragen en dat is me erg goed bevallen! Ondanks dat het een tussenjasje is, is het ook bij koud, maar zonnig winterweer nog prima te dragen. Mijn favoriete item van de jas zijn de omklapbare mouwen, die in de langste ‘stand’ je handen helemaal bedekken en daarmee warm en droog houden. Als je je handen vrij wil hebben sla je ze terug en zet je ze vast met een drukknoop. De mouwen zijn ruim en bieden veel bewegingsvrijheid. Het jasje is kort, met een iets langer achterpand. De zakken sluiten met een rits en een drukknoop, de capuchon is afneembaar en de hoge kraag heeft een fleecevoering. De jas heeft een tweewegrits, die je vanwege de geringe lengte eigenlijk niet nodig hebt, en daar overheen een knoopsluiting.

 

De rok is lang en komt als je staat tot over je knieën. Aan de voor- en achterkant zit een rits die je omhoog kan doen als je op de fiets of te paard zit. Een elastisch bandje om je been voorkomt dat de rok gaat wapperen als de ritsen open zijn. De elastische taille is verstelbaar met klittenband. Aan de voorkant zitten twee zakjes die sluiten met een rits. Het fijnst van de rok vind ik dat je niet alleen droog blijft, maar ook schoon. Als ik na mijn werk op de wei ben om mijn paard te voeren heb ik met mijn laarzen en de rok aan maar een heel klein stukje been onbedekt. Met nat en modderig weer is dat echt een uitkomst. Ook tijdens het lesgeven heb ik de rok graag aan. De rok is ongevoerd, maar houdt je toch wat warm.

 

Met dank aan Irme Veen, zij testte deze set.  

Ben je benieuwd wat Uhip nog meer voor geweldige jassen en rijrokken heeft? Neem dan contact met ons op. Het telefoonnummer is 0348 446168

Scroll naar top