Ontvang 15% KORTING met: 15724
00
D
00
U
00
M
00
S

Getest Karlslund Protection Springschoen

Karlslund Protection Springschoen

Algemene informatie van het product: Karlslund Protection springschoen.
Materiaal: Kunststof | Maatvoering: M | Gewicht: 135 gram per springschoen
Prijs: € 69,00 

De eerste indruk

Zo op het eerste gezicht zien de Karlslund Protection springschoenen er mooi uit. Ze zijn zwart met de voor Karlslund herkenbare rode accenten. De buitenkant is van hard, maar buigzaam materiaal en is afwisselend glanzend (aan de zijkanten) en mat (aan de achterkant). Ik verwacht dat het materiaal makkelijk schoon te maken is, maar wellicht ook krasgevoelig. Het ziet er sterk uit waardoor ik verwacht dat ze goede bescherming zullen bieden. De binnenkant is gemaakt van neopreen en voelt daarom zacht aan. De bovenkant, het deel wat in de koot zal gaan, is extra zacht en voelt aangenaam. Aan de binnenzijde zit aan de achterkant een verdikking wat ervoor moet zorgen dat de springschoenen niet draaien. De achterkant is alvast naar de hoef gevormd. De sluiting is van stevig klittenband.

Gebruikservaring

Ik heb de springschoenen inmiddels een aantal keer gebruikt bij verschillende paarden. Wat opvalt is dat de pasvorm erg mooi is. Voor mijn paarden zijn ze precies ‘hoog’ genoeg en passen ze precies. Ze vallen mooi over de (achterkant van de) hoef en bieden dus echt mooi bescherming. Bij mij blijven ze ook goed op hun plek en draaien ze niet. Door het uiterlijk zien ze er ook nog eens mooi uit, mijn oog wil tenslotte ook wat. Na een aantal keer gebruik zitten er nog geen krasjes op, wat ik eventueel wel had verwacht. Al kan dat nog komen natuurlijk.

Conclusie 

Ik ben fan! Ik vind ze niet alleen mooi, maar ook heel fijn in gebruik. Ze zijn stevig, draaien niet en bieden goede bescherming. Enige wat wellicht een nadeel zou kunnen zijn is het gewicht. Doorgaans gebruik ik dit type springschoen bij paarden die eigenlijk geen gewicht nodig hebben, of daar nog niet aan toe zijn. Dan is 135 gram toch snel aan de zware kant. Aan de andere kant is het perfect voor als je toch iets van gewicht wilt gebruiken, maar niet de traditionele witte springschoenen wilt. 

Aldus Silke Kosse / meer weten over Silke, bezoek dan haar website.

Silke Kosse
Deel:
Zadelpasservice voor paarden met korte rug
Zadelpasservice voor paarden met korte rug
Hay Spray voor paarden met luchtweg problemen
Hay Spray voor paarden met luchtweg problemen
Lymfestelsel
HELTIE Lymfe
Hans van Dijk
Welk zadel past bij mij en mijn paard
Happy Belly voor een paard met SME
Happy Belly voor een paard met SME
Winkelwagen0
Er zijn geen producten
Verder winkelen
0