Getest Mountain Horse jodhpurbroek en Karlslund rijlegging

Van onze gastblogger Nike Ruhulessin:

Vandaag heb ik de nieuwe Mountain Horse Jodphurbroek geprobeerd. Het eerste wat opvalt is de super fijne strechstof. Stevig, maar toch erg comfortabel. De broek heeft ook een goede pasvorm. Ik heb normaal broekmaat 40 en de maatvoering van Mountain Horse klopt dus naar mijn mening. De broek zit als ‘gegoten’. Wat opvalt is de silicone zitting die reikt tot en met de knie. De onderkant van de jodphurbroek is van kunstleer. Tijdens het rijden heb je lekker veel grip in het zadel, maar omdat de onderkant dus van kunstleer is, valt je onderbeen lekker soepel langs je paard. Hier is duidelijk over nagedacht. De broek heeft geen ritsen aan de pijpen, wat de broek een mooi slank silhouet geeft. De broek is aan de voorkant voorzien van 2 zakken met ritssluiting.

Als leuk extraatje krijg je er een sleutelhanger bij. Handig voor je kastsleutel of iets dergelijks. De prijs van de Mountain Horse Jodphurbroek is € 149, wat vergelijkbaar is met de andere goede merken, zoals Hrímnir, Topreiter en Catago. Ik ben fan! Dus als je houdt van een fijne stevige, maar toch comfortabele Jodphurbroek is de Mountain Horse zeker de moeite van het proberen waard.

Maar ook de jodhpur-rijlegging van Karlslund werd getest!
 
Als je nu het liefst de hele dag comfortabel in je joggingbroek loopt, probeer dan eens de Karlslund jodphur-rijlegging. Dit is nu wat ik noem, comfort to the max! Een broek die je gerust de hele dag kunt dragen (en niet gelijk uit doet als je thuis komt)
 
De Karlslund jodphur-rijlegging is gemaakt van super zacht en strechy materiaal. Voorzien van een brede en hoge, maar zachte tailleband, die lekker om je middel zit, zonder te knellen. Zoals we van Karlslund gewend zijn, zijn de kleuren zwart met kleine rode details. Zo is het zakje met ritssluiting aan de voorkant afgewerkt met rood stiksel en is er aan de achterkant van de tailleband een klein ritsje gemaakt (voor je kastsleutel oid) wat ook weer met rood is afgewerkt. Het Karlslund logo staat op de achterkant. De jodphur-legging heeft een zitvlak van silicone wat reikt tot en met de knie. De jodphur-legging geeft je hierdoor een fijne grip op het zadel. Grappig detail is dat de silicone afwerking bestaat uit kleine toltende IJslanders.
 
Voor wat betreft de maat valt de Karlslund als normaal. Er zijn geen lengtematen in deze jodphur-rijlegging beschikbaar, maar voor de meeste ruiters zal deze legging lang genoeg zijn. De broek is slank gesneden en heeft geen ritsjes aan de onderkant. En alhoewel de broek niet voorzien is van voetbandjes is het mijn ervaring dat de broek niet opkruipt tijdens het rijden. De prijs is € 92,95 wat ik gezien het comfort het absoluut waard vind.
 

Tot de volgende blog, Nike

Karlslund rijlegging
De Karlslund rijlegging
Karlslund printje
Het printje, IJslanders van siliconen materiaal
Scroll naar top