Halsdeken voor paard met zomereczeem

Halsdeken voor een paard met zomereczeem 

Je bent op zoek naar een halsdeken voor je paard met zomereczeem, maar welke maat kies je dan? Imke Abma twijfelde ook over de maat van de halsdeken. Haar ijslander heeft een brede hals, schouder en borst. Normaal kies je een maat cob voor een ijslander, maar er was enige twijfel en die bleek terecht.

Halsdeken voor je paard met zomereczeem
Halsdeken voor je paard zomereczeem
Halsdeken voor paard met zomereczeem

Halsdeken passen

Nadat Imke de halsdeken gepast had bij haar ijslander, heeft ze ons gebeld om te overleggen. De halsdeken was namelijk wel erg ruim, maar de cob maat was aanzienlijk smaller en leek ook geen oplossing.
 
Ze schreef: “Ah bedankt, dan zou ‘ie inderdaad weer te krap zijn… Zal ik m dan maar houden en een beetje verklussen? Dan zou ik ‘m op het borststuk wat innemen aan twee kanten. En dat borstflap elastiek kan er in zijn geheel af als ik alleen de bevestigingslus er weer aan maak. Het lubbert allemaal een beetje maar het gáát wél.”
 
Ik vroeg aan Imke of ik haar foto reportage mocht gebruiken op de website en social media. En dat mocht! Zo hebben we allemaal iets aan deze uitgebreide passessie.
 

Ook hulp nodig?

Stuur dan een mailtje naar de Atorka klantenservice of bel ons. Het nummer is 0348 446168

Waldhausen Eczeem halsdeken

Een fijn product voor paarden die alleen wat jeuk hebben op de manenkam. Deze halsdeken is eenvoudig over het hoofd aan te trekken. Gemaakt van ademende stof. Het materiaal is 100% polyester. Dit is mooi glad en vermindert het verlies van haren. De singel met elastiek zorgt voor een goede grip.

Behandelen

Als het nodig is, smeer je een beetje Helmosan huidolie op de aangedane plekken voordat je de deken omdoet. Dit verzacht de jeuk en verzorgt de huid. Daarnaast horen wij van veel klanten dat wat Bye, Bye Itch door het voer ook verbetering geeft. Op onze pagina’s  huidverzorging en voedingssupplementen vind je diverse producten.

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top