Halsdeken voor paard met zomereczeem

Halsdeken voor een paard met zomereczeem 

Je bent op zoek naar een halsdeken voor je paard met zomereczeem, maar welke maat kies je dan? Imke Abma twijfelde ook over de maat van de halsdeken. Haar ijslander heeft een brede hals, schouder en borst. Normaal kies je een maat cob voor een ijslander, maar er was enige twijfel en die bleek terecht.

Halsdeken voor je paard met zomereczeem
Halsdeken voor je paard zomereczeem
Halsdeken voor paard met zomereczeem

Halsdeken passen

Nadat Imke de halsdeken gepast had bij haar ijslander, heeft ze ons gebeld om te overleggen. De halsdeken was namelijk wel erg ruim, maar de cob maat was aanzienlijk smaller en leek ook geen oplossing.
 
Ze schreef: “Ah bedankt, dan zou ‘ie inderdaad weer te krap zijn… Zal ik m dan maar houden en een beetje verklussen? Dan zou ik ‘m op het borststuk wat innemen aan twee kanten. En dat borstflap elastiek kan er in zijn geheel af als ik alleen de bevestigingslus er weer aan maak. Het lubbert allemaal een beetje maar het gáát wél.”
 
Ik vroeg aan Imke of ik haar foto reportage mocht gebruiken op de website en social media. En dat mocht! Zo hebben we allemaal iets aan deze uitgebreide passessie.
 

Ook hulp nodig?

Stuur dan een mailtje naar de Atorka klantenservice of bel ons. Het nummer is 0348 446168

Waldhausen Eczeem halsdeken

Een fijn product voor paarden die alleen wat jeuk hebben op de manenkam. Deze halsdeken is eenvoudig over het hoofd aan te trekken. Gemaakt van ademende stof. Het materiaal is 100% polyester. Dit is mooi glad en vermindert het verlies van haren. De singel met elastiek zorgt voor een goede grip.

Behandelen

Als het nodig is, smeer je een beetje Helmosan huidolie op de aangedane plekken voordat je de deken omdoet. Dit verzacht de jeuk en verzorgt de huid. Daarnaast horen wij van veel klanten dat wat Bye, Bye Itch door het voer ook verbetering geeft. Op onze pagina’s  huidverzorging en voedingssupplementen vind je diverse producten.

Meer blogs

workshop Hans van Dijk

Workshop Hans van Dijk

Workshop Hans van Dijk Een workshop van Hans van Dijk die gaat natuurlijk over zadels. Hans is een gediplomeerde zadelpasser met oog voor details. Past een zadel echt wel goed, zijn de kussens recht en gelijk gevuld. Is het zadel wel recht, zijn de singelstoten nog veilig, is de zadelboom niet getordeerd? Een fijn zadel

Lees verder »

Zaterdag 1 oktober Open Dag Najaar 2022

Zaterdag 1 oktober  Open Dag Najaar 2022 Noteer vast in je agenda: Zaterdag 1 oktober a.s. van 10:00 -16:00 uur Open Dag bij Atorka! Kom je ook langs om de nieuwste najaar / winter items te passen, te voelen en te shoppen?En wij presenteren op deze dag de nieuwe collecties Stierna en UHIP binnen te

Lees verder »
Recensie Let's talk about Horses door Irene Steringa

Recensie Let’s talk about Horses door Irene Steringa

Recensie Let’s talk about Horses door Irene Steringa Tölum um hesta/ Unser Leben mit Pferden/ Let’s talk about horses  In juli 2022 kwam het (volgens mij 3e) boek van de bekende IJslandse ruiter Benedikt (Benni) Líndal en zijn vrouw Sigríður (Sigga) Ævarsdóttir uit. Verkrijgbaar in verschillende talen, en te bestellen bij Atorka Ruitersport. Niet zomaar

Lees verder »
Waterdichte ruiterjassen

Waterdichte ruiterjassen

Waterdichte ruiterjassen Bestaan die echt? Dat is vast de vraag die je stelt zo aan het begin van deze blog. Maar waterdichte ruiterjassen, bestaan echt. Het was even zoeken, maar we hebben zowel dames- als heren jassen die 100% waterdicht zijn. Want wie wil er nu kletsnat regenen tijdens een fijne buitenrit. Wij denken dat

Lees verder »
Scroll naar top