Heb jij een paard met erg veel allergische klachten

Door: Yvonne van Dijk

Heb jij net als Wesley Zegers een paard met erg veel jeuk?

Een paard met huidproblemen en van alles geprobeerd? Lees dan deze blog eens.

Wij spraken Weseley begin juni 2024, zijn bijna 3 jarige merrie Star heeft al ruim 2 jaar erg veel jeuk. Talloze onderzoeken zijn er gedaan, Star blijkt allergisch voor enorm veel. Wij mochten van Wesley de uitslagen van de bloedtesten inzien, het is niet te geloven waar zo’n jong paard al allergisch voor kan zijn.

Er waren nog twee opties, een verhuzing naar de kust, Wesley woont in de regio van Maastricht of een immuuntherapie. Totdat Wesley contact met ons opnam en ons het hele verhaal vertelde. Wij gaan Star in overleg met de dierenartsen van Greenvalley Health Products helpen en jullie kunnen dit volgen. Dit doen wij dit overigens op basis van ‘no cure no pay’. Wesley deelt ons zijn ervaringen, onze producten en advies zijn gratis.

De foto’s onderaan de blog zijn van juni 2024, kort voordat we begonnen met de Happy Belly Solid en de Happy Skin producten.

Het advies

Het advies is eenvoudig, het rantsoen even laten zoals het is. En stoppen met een 3 tal supplementen die weinig verbetering laten zien. Star vond met name de 200 ml  Ovega 3 per dag toch al niet zo lekker. En het resultaat was minimaal. 

De wondjes op de oren en het hoofd insmeren met de Happy Skin Huidgel, zodat we verschil gaan zien met de rest van de wondjes op haar lijf. Een paardenhoofd is ook niet zo makkelijk in te sprayen, vandaar de keus. 

Het hele lijf 3 x per week insprayen met Happy Skin Huidspray en de kapotte plekken in masseren. Daar Star enorme jeuk heeft, blijft zij voorlopig haar deken dragen. Liever kleine stapjes maken, dan te grote stappen waar het paard niets aan heeft. De Huidspray is direct verzorgend, dus de wonden elders op het lijf van Star worden direct verzorgd. Mocht 3 x per week te weinig zijn, dan gaan we dit aanpassen. Er zijn nog wel wat varianten te bedenken. 

En niet te vergeten de Happy Belly Solid door het voer, consequent iedere dag 3 schepjes, daar Star zo’n 500 kilo weegt. Wordt ze zwaarder, dan worden het 4 schepjes. Een gezonde darm is de basis voor een gezond paard, is onze slogan. 

De Happy Skin Buzz Off gaat Wesley gebruiken om de insetendruk te verminderen. Maar pas als de wondjes meer geheeld zijn. Buzz Off kan iets prikken bij open wondjes, vandaar dit advies.

Hoe is deze enorme allergie ontstaan?

Vermoedelijk doordat haar moeder erg veel antibiotica heeft gekregen terwijl Star nog een veulen was en dronk bij haar moeder. Ze kreeg zoveel antibiotica omdat zij een grote wond aan haar benen had, geen eczeem overigens maar ontstaan door een ongelukkig iets. Uiteraard moet er dan goed ingegrepen worden, maar mogelijk is dit de oorzaak. Wie zal het zeggen? De antibiotica komt tenslotte ook in de darmen van het jonge veulen tijdens het zogen. Vervolgens is Star doordat zij zo heftig reageerde, al bij veel gerenomeerde dierenartsen en klinieken in binnen- en buitenland geweest en is er veel onderzoek gedaan. Absoluut noodzakelijk, want het had ook iets heel anders kunnen zijn. En het advies van een dierenarts gaat altijd voor ons advies! Echter nu waren er geen ‘simpele’ oplossing meer, verhuizen of immuuntherapie in combinatie met Dexamethasone en dat is nogal wat, dus vroeg Wesley ons om advies. 

Wij gaan het proberen met de Happy Belly en Happy Skin producten en volgen Star op de voet. We hebben regelmatig contact met Wesley om te zien en te horen hoe het gaat met Star. Knapt ze een beetje op? Genezen de wondjes op haar hoofd? Op haar lijf? Krijgen wij de jeuk enigszins onder controle? Of is dit teveel gevraagd en moet er toch gekozen worden voor een verhuizing of immuuntherapie. De tijd zal het leren. 

In een volgende blog gaan wij ook in het op rantsoen van Star, hoe wordt ze gehouden en natuurlijk gaan we laten zien of er iets van verbetering te merken is.

Heb jij een paard met allergische klachten

En wil je op de hoogte blijven over Star en onze aanpak? Meld je dan aan voor onze Nieuwsbrief. Daarin én op onze social media kanalen kun je Star gaan volgen. Wil je ook advies? Mail dan naar advies@atorka.nl of bel 0348446168, ons team helpt je graag. 

Star staart kapot door de jeuk
Kapot geschuurde staart
Star oor kapot geschuurd
Het oor ook kapot geschuurd
Onderbeen Star met wonden
Wondjes op het onderbeen
Het hoofd van Star
Star d'r hoofd, ook kapot

Meer blogs

Lymfestelsel

HELTIE Lymfe

Een nieuw HELTIE product Er is weer een nieuw HELTIE product binnengekomen. Dit keer de HELTIE lymfe en daar zijn we erg blij mee.  Het

Lees verder >