Helmosan

Helmosan is een Nederlandse ontwikkelaar en leverancier van onder andere huidolie.

De huidolie werkt verzachtend en helend voor wondjes die zijn ontstaan door bijvoorbeeld insectenbeten (zomereczeem).

Ook  wordt de huidolie ingezet bij aandoeningen zoals mok.

helmosan

Producten van Helmosan

Helmosan bij Atorka

Als zomereczeem specialist in Nederland mag Helmosan uiteraard niet aan ons assortiment ontbreken.

Helmosan huidolie

Helmosan huidolie verzorgt de paardenhuid die is beschadigd door bijvoorbeeld insectenbeten, denk hierbij aan het Culicoïde mugje. Deze mug zorgt in sommige gevallen voor allergische reacties met een kapot geschuurde huid of staart en manenkam tot gevolg. Helmosan huidolie is dan een fijn werkend product om de paardenhuid mee te verzorgen. Het product is gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten en is tevens anti-bacterieel en insectwerend. Deze olie ruikt heel prettig naar anijs/venkel. Je kunt de olie zowel preventief als verzorgend inzetten voor de huid.

De 1 liter flacon is niet handig in gebruik, wij adviseren een los (leeg) Helmosan doseer flesje bij te bestellen. Eerst dit product proberen? Bestel dan de Helmosan huidolie proefflacon van 250 ml.

Gebruik Helmosan huidolie

Afhankelijk van de ernst van de allergische reactie is het advies om in het begin 1 tot 2 keer per dag Helmosan te smeren op de beschadigde huid.

Als je Helmosan voor het eerst aanbrengt op een geïrriteerde huid kan het paard willen schuren omdat de aanraking extra irritatie geeft. Maar na een paar minuten verdwijnt deze irritatie en geeft het middel zijn verzachtende en verzorgende effect.

Als de huid, na enige tijd, voldoende is hersteld kan je meestal de dosis terug brengen naar 1 keer per dag of om de dag. In sommige gevallen kan je zelfs terug naar opbrengen om de 2 of 3 dagen.

Houd er rekening mee dat Helmosan op een beschadigde en haarloze huid kans op zonnebrand geeft. Aanbrengen in de avond werkt het beste.

Review Helmosan huidolie

“Tot nu toe kapitalen uitgegeven aan alle mogelijke “wonder” smeersels, sprays, lotions en andere middeltjes om mijn pony, die aan een behoorlijk ernstige vorm van zomereczeem lijdt, enigszins te verlichten van die vreselijke jeuk. Tot ik bij toeval op Helmosan stootte en dacht “ach, dat dan ook maar eens proberen”. En tot mijn grote verbazing : werkelijk binnen no-time begonnen de kaal geschuurde plekken weer haargroei te vertonen. Het verlicht de jeuk enorm en is werkelijk tot nu toe het allerbeste middel wat ik tegen ben gekomen. Hier stap ik niet meer vanaf !” – Jeanette B via Facebook

Helmosan balsem

Helmosan balsem is nieuw en speciaal gemaakt om het hoofd en oren van je paard te beschermen. Prettige balsem die de huid van je paard gehydrateerd, zacht en soepel houden.

De droge en geïrriteerde plekken op het hoofd van het paard maken je paard vaak onrustig, wat zich kan uiten in hoofdstudden en ander nerveus gedrag. De Helmosan balsem kan verlichting brengen bij deze symptomen.

De basis van shea boter, druivenpitolie en bijenwas smelt op je vingers, waardoor je het makkelijk kunt aanbrengen in oren en ook op bijvoorbeeld koker, spenen of buiknaad.

Wil je meer weten over zomereczeem?

Blog zomereczeem

Regelmatig publiceren wij een blog over zomereczeem.

Wil jij deze in je mailbox ontvangen? Meld je dan aan voor de Atorka Nieuwsbrief en kies als onderwerp zomereczeem.

Online bestellen?

Wil je een product van Helmosan online bestellen? Dat kan heel gemakkelijk via onze webshop www.atorka.nl

Wil je toch liever langskomen in onze shop in Montfoort? Dat kan! Wij zijn op werkdagen geopend van 9.00 tot 14.00 uur.

Atorka Ruitersport
Waardsedijk-Oost 10-1
3417 XJ Montfoort

helmosan huidolie
Helmosan huidolie