Hoe werkt Happy Skin Zomereczeemspray

Hoe werkt Happy Skin Zomereczeemspray

Zomereczeem ook wel staart- en maneneczeem genoemd, is een bekende jeukende huidaandoening die helaas veel voorkomt bij IJslanders en andere paardenrassen. Het wordt veroorzaakt door een allergische reactie op het speeksel van Culicoïdesmuggen (knutten). Het is vaak zichtbaar bij de manenkam en aan de basis van de staart, soms ook op het hoofd en de buik. Zodra de temperatuur stijgt worden de knutten actief, dit is vooral in de periode van eind februari tot medio oktober.
Zomereczeem gaat gepaard met veel jeuk en dat leidt tot schuren en wondjes. Herstel van deze wondjes veroorzaken zelf ook weer jeuk en zo blijft het proces voortduren. Er zijn veel producten op de markt om zomereczeem te bestrijden. In de praktijk echter blijken de meeste producten niet effectief en moet helaas de eczeemdeken er weer op.

Nieuwe Happy Skin producten van Greenvalley zijn effectief tegen zomereczeem

Greenvalley Health Products B.V. uit Wageningen heeft een nieuwe behandelmethode voor zomereczeem ontwikkeld. Op basis van kennis over vetzuren en monoglyceriden uit kokosolie zijn prototype producten ontwikkeld welke bij 75 paarden van verschillende rassen in de praktijk zijn getest. Veel van deze paarden hebben in de zomer van 2020 zonder eczeemdeken kunnen staan. Aan de hand van de resultaten van deze test is een uitgebalanceerd assortiment ‘Happy Skin’ producten ontstaan.

Happy Skin Repellent Spray

De eerste stap is het voorkomen dat knutten het paard bijten. Mengsels van kokosvetzuren blijken effectiever te zijn en langer te werken dan DEET. Dit heeft vooral betrekking op het afweren van bijtende en stekende insecten, zoals knutten en muggen (onderzoek 2018). Op basis hier van is de Repellent Spray ontwikkeld die in hoge mate voorkómt dat knutten bij paarden landen en bijten.
Begin zo vroeg mogelijk in het seizoen met de Repellent Spray om de ontwikkeling van zomereczeem te verminderen. Spray het hele paard 2x per week in, vermijd de ogen, slijmvliezen en wondjes, omdat het wat prikkelend kan zijn.

Happy Skin Zomereczeem Spray

De Zomereczeem Spray heeft net als de Repellent Spray een muggen werend effect, maar wat minder sterk. De specifieke ingrediënten van de Zomereczeem Spray remmen echter de allergische reactie op het speeksel van de knut en geven een sterke vermindering van de jeuk. Bovendien ondersteunt het wondgenezing. Zomereczeem Spray is daarom hét allround Happy Skin product. Het is uitgebreid in de praktijk bij paarden getest met 80% successcore. Heeft je paard maar beperkt last van jeuk dan is de werkwijze is simpel: 1x per week het hele paard in sprayen en de geïrriteerde plekjes dagelijks in sprayen voor het beste resultaat. Heeft je paard veel jeuk is de druk met de muggen groot, dan is het advies, 2 x per week het hele paard insprayen met de Repellent, dagelijks behandelen met de Zomereczeem spray en de wonden met wondgel insmeren. 

Happy Skin Wondgel

Het is helaas niet helemaal te vermijden dat er af en toe wondjes ontstaan. Gebruik voor snelle genezing van de wondjes de Happy Skin Wondgel. Bovendien werkt de Wondgel antibacterieel, verbetert het de vochtvoorziening en voorziet het de wond van een beschermend laagje. Behandel dagelijks de grotere wondjes voor het beste resultaat. Pas het niet toe bij grote, open wonden en stop bij eventuele overgevoeligheidsreacties.

In het kort

* Happy Skin Repellent, 2 x per week hele paard in sprayen, dit voorkomt dat diverse soorten muggen in de buurt van je paard komen;
(is niet geschikt om op wondjes te gebruiken)

* Dagelijks gevoelige plekjes behandelen met de Zomereczeem Spray, weert knutten en verzorgt eventuele wondjes;
* Is er toch een wat groter wondje ontstaan, dan gebruik je de wondgel.

Happy Skin producten zijn veilig en verantwoord

De Happy Skin producten zijn veilig, ze bevatten ingrediënten die ook veilig zijn bij inwendig gebruik. Dus als het paard van de spray of gel likt, is er geen risico. Greenvalley Health Products streeft ernaar om niet alleen de producten, maar ook de verpakkingen zo duurzaam mogelijk te maken.

Meer informatie nodig? Neem dan contact op met het Atorka team ons nummer is 0348 446168.

Happy Skin
Een sterke combinatie!
Happy Skin zomereczeem spray
Happy Skin Zomereczeem spray
Happy Skin wondgel 250 ml
Happy Skin wondgel
Hoe kunnen wij helpen?
Scroll naar top