Hulp bij zomereczeem

Hulp bij zomereczeem – SME – zomerkriebels

Hulp bij zomereczeem – SME – zomerkriebels door Happy Skin zomereczeem spray

Misschien heb je er nog niet van gehoord, dat kan want Happy Skin zomereczeem spray is in 2020 ontwikkeld door Greenvalley Health Products uit Wageningen. Als je vroeg in het seizoen begint met het aanbrengen van deze spray, verminder je de kans op muggenbeten en jeuk. Daarnaast werkt de spray ook wond herstellend op de huid van je paard. Kon je niet alle muggenbeten voorkomen? Geen nood, zodra je kleine wondjes ziet dan ook de Happy Skin zomereczeem spray gebruiken. Hiermee versnel je het herstel en voorkom je ontstekingen en / of jeuk. 

How to use Happy Skin zomereczeem spray

Help je paard met zomereczeem – SME – zomerkriebels door vroeg in het seizoen te starten met het wekelijks in sprayen van je paard. Je start dan met het weren van de knutten, hiermee voorkom je dat er wondjes ontstaan. Masseer de spray in op de gevoelige plekken, staart, manen en eventueel oren, buik, koker en uier. Vervolgens spuit je de zomereczeem spray dagelijks op deze gevoelige plekken. Je zult gaan ervaren dat eventuele ontstaan wondjes snel genezen. Zie en gebruik de zomereczeem spray niet als een vliegenspray, dit product doet veel meer. Het voorkomt dat je paard gestoken wordt door de Culicoïde muggen (knutten). Deze mug is veroorzaker van zomereczeem. Wij spraken diverse eigenaren van paarden met zomereczeem, een deel van hen vertelde dat hun paard zelfs zonder deken heeft gestaan. Een ander deel durfde dit tijdens de test periode in 2020 nog niet aan, maar was erg blij dat het paard in ieder geval veel minder tot geen last had van jeuk. Spölur van Josien Warris is het paard waarmee de zoektocht begon, in deze blog lees je meerEn ben je wat later in het seizoen gestart, heeft je paard al veel jeuk en wondjes? Dan is het advies iedere week het gehele paard te sprayen en nieuwe kleine wondjes dagelijks extra te behandelen met de spray. Forsere plekken ga je insmeren met de wondgel. 

Wat is zomereczeem?

Zomereczeem, ook wel staart- en maneneczeem, SME of zomerkriebels genoemd wordt veroorzaakt door een allergische reactie op het speeksel van Culicoïdesmuggen (knutten). Paarden, pony’s maar ook ezels kunnen hier last van krijgen. SME is een jeukende huidaandoening, meestal zichtbaar in staart en manen. Maar ook oren, buiknaad, uier en koker worden genoemd als plaatsen waar het dier jeuk heeft. Het mugje is actief vanaf eind februari tot in het najaar. Voeding kan ook invloed hebben op het ontstaan van SME. Ons advies, check ook eens het voerregime van je paard. Voer met een hoog suiker- en zetmeelgehalte is niet aan te bevelen voor een paard met zomereczeem. In mijn blog over de kopzorgen die ik weleens had over zomereczeem, geef ik meer tips op gebied van voeding, gras en hooi. Wat jammer dat mijn merrie van toen deze nieuwe ontwikkelingen niet meer mee kan maken. 

Werkzame stof zomereczeem spray

De werkzame stof van de spray is een wetenschappelijk onderbouwde combi van plantaardige vetzuren en monoglyceriden. Pepermuntolie is toegevoegd, dit zorgt voor een fijne geur en het ondersteunt de huid. Deze combinatie van stoffen heeft dus een afwerend effect én vermindert jeuk en verzorgt de huid. 

Werkzame stof wondgel

Ook nu is er gekozen voor een wetenschappelijk onderbouwde combinatie van plantaardige vetzuren en monoglyceriden, aangevuld met hulpstoffen op natuurlijke basis. Deze combinatie versnelt genezing van wonden. Niet alleen wonden ontstaan door zomereczeem, alle oppervlakkige wonden kun je behandelen met de wondgel. Ook wonden die gehecht zijn kunnen behandeld worden met de wondgel. 

In het kort

  • Start vroeg in het seizoen met wekelijks het gehele paard in te sprayen 
  • De vacht wordt niet glad, je zadel heeft hier geen hinder van
  • Regelmatig / dagelijks in sprayen van eventuele kleine wondjes
  • Bij grotere wonden, dan de wondgel inzetten
  • Bij veel regen, dan een keer extra sprayen
En heb je meer hulp nodig bij zomereczeem – SME – zomerkriebels, dan contact opnemen met ons team. We helpen je graag!

Greenvalley Health Products

De missie van Greenvalley Health Products is om een bijdrage te leveren aan de gezondheid en het welzijn van paarden en andere gezelschapsdieren. Dit doen wij door innovatieve producten te ontwikkelen met een sterke wetenschappelijke onderbouwing. Wij vinden het belangrijk dat de producten die we ontwikkelen wérken. We beginnen altijd met de vragen en problemen die we tegenkomen in de praktijk en wat er wetenschappelijk over bekend is.Wij vinden duurzaamheid belangrijk bij het ontwikkelen, produceren en verzenden van onze producten. Onze producten bevatten zoveel mogelijk natuurlijke ingrediënten, waarbij we letten op een duurzame productie.

Bron: www.greenvalleyhealthproducts.nl 

Happy Skin zomereczeem spray
Happy Skin zomereczeem spray
Happy Skin wondgel 250 ml
Happy Skin wondgel
Happy Skin testpakket
Happy Skin testpakket

Hulp nodig bij zomerezeem - SME - zomerkriebels?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top