Ik brei met IJslandse wol

Door: Yvonne van Dijk

Ik brei met IJslandse wol

Op de pagina die we noemen “Ik brei met IJslandse wol” maken we een lijst van dames / heren die graag breien met IJslandse wol en dit ook voor derden doen. Nu is het nog een blog, maar er komt onder de categorie WOL een aparte lijst. 

De eerste die we verwelkomen op deze lijst is Astrid Kant. Zij breit mutsjes van IJslandse wol. Deze verkoopt ze, de opbrengst is voor Weidevogels. 

Wil jij ook gratis genoemd worden op deze lijst? Stuur dan een mailtje naar info@atorka.nl in de mail graag je naam en wat je graag maakt voor iemand anders, kosten vermelden en wat voorbeeld foto’s er bij sturen. Dan plaatsen wij dit op deze pagina. 

Wil je een kant en klare trui kopen, die hebben we ook natuurlijk. Van het merk Kidka bijvoorbeeld, mooie truien gemaakt van IJslandse wol. Maar ook dekens voor je paard en prachtige plaids voor op de bank. 

Astrid Kant

Astrid Kant breit graag met IJslandse Lopi wol en haar fraaie mutsen en haarbanden zijn inmiddels een begrip. Ze zijn in verschillende diktes en maten verkrijgbaar.

Ze gebruikt graag natuurkleuren, maar elke kleur kan natuurlijk naar wens gebreid worden.

Hieronder vindt u een paar voorbeelden, maar uw eigen kleur kan snel gebreid worden. Ze passen door de brievenbus. Ze kosten 40 euro, met portokosten 45 euro.

De opbrengst van de mutsen gaat naar de bescherming van de grutto.

Kijkt u gerust op haar website www.astridkantweidevogels.nl of stuur een mail naar grutto.astrid@xs4all.nl 

ik brei met IJslandse wol
Brei blog

Nordic knits by Jannie

Ik brei graag en veel met IJslandse wol. Maar ja, hoeveel truien heeft een mens nodig? Daarom ben ik pakweg drie jaar geleden begonnen met het breien van truien (en vesten) op bestelling. Helemaal op maat en naar de wensen van de klant. Andere kraag of toch liever een vest dan een trui? Geen probleem, ik pas het patroon aan. En als ik eenmaal de gang erin heb, is zo’n werkstuk meestal in 2 à 3 weken klaar. Ik vraag – afhankelijk van de maat en het patroon ca. €100 – €125 voor het breien. De kosten van de wol en eventueel het patroon, komen daar nog bij.
Hieronder een paar voorbeelden van mijn werk. Je vindt er nog veel meer op mijn facebookpagina: Nordic knits by Jannie.

Liesbeth Eymundsson

Ik brei weleens in opdracht IJslandse truien maar dat zeer zelden. Wel brei ik sinds 1972  truien en vesten uit Plotulopi, daarnaast ook kantsjaals en truien uit Einband.

Stuur mij een berichtje als ik iets voor je kan betekenen. Mijn emailadres is: liesbethvanrij@gmail.com

De IJslandse trui

Marlies Langezaal 

Ik brei geregeld IJslandse truien voor mijn plezier of op verzoek van anderen.
Ook een bijpassende muts behoort tot de mogelijkheden.
Voor het breien in alafosslopi vraag ik 75 euro, voor lettlopi 100 euro daar ben ik langer mee bezig. De wol komt daar uiteraard nog bij.
Ik heb diverse patronen, ook een toltende IJslander behoort tot de mogelijkheden.
Bijgevoegd wat voorbeelden van door mij gebreide truien. 
Bij interesse kan een mailtje gestuurd worden naar langegoes1@gmail.com

Carla Odink

Al vele jaren ben ik fan van de lopiwol. Sommige mensen vinden het kriebelen en voor die mensen zijn genoeg alternatieven met zacht aanvoelende wol. Ik brei voor mezelf maar ook voor mensen die zelf niet kunnen of niet willen breien. Inmiddels heb ik een hele grote voorraad patronen, van (hele) drukke patronen vol kleur tot de wat rustigere patronen in natuurtinten.
Mijn tarief begint bij €100. De definitieve prijs hangt af van de bewerkelijkheid van de trui of vest en of het bestaande patroon nog ongekleurd dient te worden. De prijs van het garen komt nog bovenop het bedrag voor het breien. 
Ik heb er zin in! Op het moment heb ik net een trui afgerond en staat er nog 1 op de wachtlijst, dus je kunt snel aan de beurt zijn! Wie weet tot ziens!
Info en bestellingen graag via whatsapp: 06 41633539.

Meer blogs

Lymfestelsel

HELTIE Lymfe

Een nieuw HELTIE product Er is weer een nieuw HELTIE product binnengekomen. Dit keer de HELTIE lymfe en daar zijn we erg blij mee.  Het

Lees verder >