Op 2 april aanstaande organiseert Atorka Ruitersport een informatieavond in Woerden. Er zal gesproken worden over zomereczeem bij paarden. Een veelvoorkomend probleem met vaak grote consequenties voor het paard én de eigenaar.

De volgende sprekers komen deze avond aan het woord: Dr. Edwin Tijhaar, onderzoeker en docent bij het departement dierwetenschappen op de Universiteit Wageningen. Hij vertelt over de nieuwste inzichten met betrekking tot zomereczeem.

Vervolgens Dr. Anneke Hallebeek, dierenarts en specialist veterinaire diervoeding. Een belangrijke voorwaarde om paarden gezond te houden is een goed samengesteld rantsoen. Anneke vertelt ons over de relatie tussen zomereczeem en voeding. “Met name over het verbeteren van de weerstand en huidgezondheid. Kijk vast op de website van Bonpard voor meer informatie.”

Zomereczeem bij paarden

Na een korte pauze krijgen we meer informatie van Natascha Bos. Via haar bedrijf Blauwe Hengst geeft Natascha diverse opleidingen en themadagen op het gebied van lymfedrainage en voeding. Daarnaast consulteert en behandelt ze paarden op het gebied van voeding. Wat kan lymfedrainage betekenen voor een paard met allergische reacties?

John Molenaar, eigenaar van Cool4Horses sluit de avond af. Een 100% natuurlijk product, in de vorm van een voedingssupplement en een ontstekingsremmende olie. Het gepatenteerde voedingssupplement is samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde planten die een hoge concentratie anti-allergische stoffen bevatten. www.cool4horses.nl

De avond begint om 19:00 uur, inloop vanaf 18:30 uur. De kosten zijn €5,- per persoon. Hier is een kop koffie/thee met een brownie bij inbegrepen. Iedereen ontvangt een goodiebag gevuld met cadeaubonnen van o.a. Atorka Ruitersport, Cool 4 Horses en Bonpard.

De locatie is Brownies&Downies Woerden, De Kazerne 3, 3441 AZ Woerden. Parkeren kan in garage Castellum, Meulmansweg 8S, 3441 AT Woerden (uitgang kerkplein grenst aan het restaurant).

Wil je deze avond bijwonen? Vul dan het bericht in onder aan deze pagina. 

Translate »
0
Scroll naar top