IJslander zadels bij Atorka

Inruilen van IJslander zadels

Inruilen van je IJslandse zadel bij Atorka

December 2018

Wij krijgen regelmatig de vraag of wij een zadel inruilen. In principe doen wij dit natuurlijk. Maar omdat het aanbod erg groot is, moeten wij ook wel eens nee zeggen. Daarom hebben wij een aantal opties bedacht.

Een zadel wat wij inruilen moet verkoopbaar zijn én aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. 

Waarom een gebruikt zadel bij Atorka kopen?

Het aanbod gebruikte zadels is erg groot. Een zadel wat wij inruilen of via ons te koop wordt aangeboden,  moet aan een aantal kwaliteitseisen voldoen. Wij zijn kritisch t.o.v. gebruikte zadels, het zadel zal altijd uitgebreid gecontroleerd worden op gebreken. Zo controleren wij de boom, het kopijzer, de singelstoten en de kussens. Ook kijken wij of het zadel goed recht is en of het geen andere gebreken heeft. Normale gebruikssporen zijn natuurlijk niet te voorkomen. Wij nemen alleen zadels in die wij ook kunnen (door)verkopen. Wij willen de klant een veilig en goed bruikbaar zadel bieden. 

Waarom een zadel inruilen bij Atorka?

Besluit je om een nieuw zadel bij ons aan te schaffen, dan is er de mogelijkheid om je oude zadel in te ruilen. Dit kan alleen in overleg met onze zadelpasser. Zoals eerder beschreven moet het zadel van goede kwaliteit zijn. Ook moeten wij ruimte hebben voor het zadel, soms is onze voorraad simpelweg te groot en hebben wij geen belangstelling. Daarom hebben wij extra opties voor het innemen van een zadel bedacht. 

1e optie: Direct inruilen

Bij deze optie ruil je je zadel meteen in als je een nieuw zadel bij ons aanschaft. In overleg bepalen wij een bedrag voor je zadel. Voordeel is dat dit bedrag direct verrekend wordt met je nieuwe zadel. 

Wij repareren het zadel indien nodig en nemen het op in ons assortiment gebruikte zadels. Deze optie is alleen mogelijk bij aanschaf van een nieuw zadel én als wij genoeg ruimte hebben in onze collectie.

2e optie: Bemiddeling

Kunnen wij je zadel niet inruilen dan is deze optie wellicht de oplossing. Bij deze optie heb je zelf geen omkijken naar de verkoop van je zadel. Wij hebben meerdere zadelpas afspraken per week, van Groningen tot Brussel. Tijdens deze afspraken zullen wij het gebruikte zadel aanbieden. Uiteraard controleren wij eerst het zadel alvorens wij het meenemen. Wij spreken een reële verkoopprijs af voor je zadel. Wij vragen € 250,00 bemiddelingskosten (incl. BTW).

Het zadel plaatsen wij ook op onze website en onze facebook pagina’s. Eventuele reparatiekosten aan het zadel, bijvoorbeeld kapotte stiksels, brengen wij in overleg in rekening. Is het zadel verkocht dan ontvang je van ons binnen enkele dagen het afgesproken bedrag, minus de bemiddelingskosten. Deze optie is alleen mogelijk als je een nieuw zadel bij ons hebt aangeschaft.

Adverteren via Atorka

Soms hebben wij genoeg gebruikte zadels op voorraad. Wij kunnen wij dan wel je zadel aanbieden op onze website www.atorka.nl. Ook plaatsen wij het op onze facebook pagina’s ‘’Atorka Ruitersport’’ en ‘’IJslandse paarden zadels te koop’’. Wij ontvangen van jou maximaal 3 goede foto’s en tekst + de verkoop / vraagprijs. Het contact loopt dus via jou en niet via Atorka. Het zadel ligt ook bij jou. Ook voor de advertenties geldt dat het om kwalitatief goede zadels moet gaan.

contact button Atorka
Call Now Button
Translate »
Scroll naar top