Istex

Istex werd opgericht om de IJslandse wolindustrie voort te zetten die in 1896 in Mosfellsbær begon. Het bedrijf koopt rechtstreeks van boeren en verwerkt ongeveer 99% van alle IJslandse wol. IJslandse boeren bezitten 80% van het bedrijf.

Ons doel met Lopi is om producten van hoge kwaliteit van IJslandse wol aan te bieden aan klanten die kiezen voor een natuurlijk, duurzaam en milieuvriendelijk leven. Lopi wol is standaard 100 gecertificeerd door OEKO-TEX®.

Istex produceert breigaren gemaakt van IJslandse wol, bijvoorbeeld Álafosslopi, Einband, Léttlopi en Plötulopi. Daarnaast publiceren zij patroonboeken met IJslands design om te voldoen aan de vraag naar unieke, traditionele en creatieve patronen.

Wil je alles lezen over dit mooie IJslandse merk? Wij delen graag de link naar de pagina waar je net als wij, inspiratie kan op doen of om er te genieten van al het moois dat zij bieden. Kom je iets tegen waar je wel meer over wilt weten? Bel of mail dan gerust, wij helpen je graag verder. 

Istex

Aanbevolen producten

Patroonboeken
Alafosslopi
Alafosslopi
Lettlopi
Einband
Eindband

Istex bij Atorka

Sinds december 2022 is BreidaWol overgenomen door Hans en Yvonne van Dijk van Atorka Ruitersport.

Voorlopig richten wij ons voornamelijk op Alafosslopi, Lettlopi, Einband en Plotulopi. Maar wellicht gaan wij meer IJslandse wol in ons assortiment opnemen.

Natuurlijk hebben wij ook rondbreinaalden en allerhande andere fournituren om gezellig mee te handwerken.  

Wij zijn bezig met mooie patronen online te zetten, maar ook hebben wij diverse gave breibroeken te koop.

Istex producten koop je gemakkelijk online via onze webshop.  Maar je kan natuurlijk ook naar de winkel komen in Montfoort.

Wij zijn alle werkdagen open van 9.00 uur tot 14.00 uur. Wil je op een andere tijd komen? Maak dan een afspraak. Dat kan via klantenservice@atorka.nl of telefonisch 0348-446168. Wij zorgen dan dat er iemand is om je te ontvangen en te adviseren.