Paard met huidproblemen

Ken jij het al Cool4Horses?

Cool-4-Horses heeft de afgelopen jaren een product ontwikkeld om zomereczeem beheersbaar te houden. Het product C4H bestaat uit een gepatenteerd voedingssupplement dat de allergische reactie in het lichaam remt en een ontstekingsremmende olie die een snel herstel van de huid bevordert. Ken jij het al Cool4Horses?

Cool4Horses gebruiken

Een Cool4Horses ook wel C4H behandeling bestaat uit 2 delen. C4H is een voedingssupplement welke je voert in in combinatie met de C4H olie om de paardenhuid te verzorgen. De mate van effect is afhankelijk van de conditie van je paard. Maar ook de omstandigheden (voorgeschiedenis, standplaats, voeding, management) waaronder het paard wordt gehouden spelen een rol. Daarnaast is de inzet en aandacht van jou als paardeneigenaar een onlosmakelijke factor tot een succesvolle behandeling. 

C4H olie

De olie is voor uitwendig gebruik en dient op de aangedane huid aangebracht te worden. Herhaal dit om de dag totdat de wond genezen is. De olie kan gebruikt worden voor schuurplekken, open wonden, bloederige wonden, insectenbeten etc. De olie remt de jeuk vrijwel direct en voorkomt infecties. Bij ernstige wonden kunt u de olie dagelijks gebruiken, tot de wond genezen is. Deze olie is ook te gebruiken bij merries die dragend zijn of een veulen aan de voet hebben. 

Gebruik olie: maak de wond zo goed mogelijk schoon, denk hierbij aan zand, modder, viezigheid. Smeer de olie op de wond/aangedane huid. Masseer de olie goed in. Niet te gebruiken in de volle zon, dit om verbranding van de huid te voorkomen.

C4H supplement


Het voedingssupplement verbreekt de allergische kettingreactie in het paard en moet dagelijks gegeven worden. Probeer om het dagelijks rond hetzelfde tijdstip te geven, bijvoorbeeld de ochtend, middag of avond. Dit om het beste resultaat te behalen. 

De dosis is afhankelijk van de volgende factoren:
– Gewicht van het paard
– De ernst van de eczeem
– Leefomstandigheden van het paard.

Het vinden van de juiste dosis is belangrijk. Geef je de aangeraden dosis en blijven er toch klachten, verhoog dan met 25% van de dosis. Mochten de klachten wegblijven dan kan je proberen de dosis iets te verlagen. Houd dit wel goed in de gaten, mochten de klachten terugkomen ga dan naar de aangeraden dosis terug. Wij raden aan om met warme dagen de dosis ook wat te verhogen, dit omdat de knut dan heel actief is, waardoor bv eczeemklachten erger kunnen worden. Het supplement adviseren wij niet te voeren aan merries die dragend zijn of een veulen aan de voet hebben. 

Wij adviseren al ruim voor het eczeem seizoen al te starten met C4H, in een lichte dosis. Je paard went dan aan het product. C4H heeft 10-14 dagen nodig om in te werken. 

Advies Zomereczeem 


Zomereczeem is niet iets dat je “met een pilletje” kan behandelen. Het vraagt om een intensieve, dagelijkse en persoonlijke aanpak verschillend van paard tot paard. Heb jij advies nodig? 

Translate »
0
Scroll naar top