longproblemen paard verminderen

Longproblemen bij je paard verminderen

Daarover gaat deze blog. Op het moment dat ik deze blog schrijf komen de meeste paarden weer op stal. Een overgang die voor sommige paarden moeilijk is, het is op stal stoffiger, warmer en soms ook wat benauwder. Ieder paard kucht weleens en kan kan lastig zijn om te bepalen wanneer dit een onschuldig of een serieus kuchje is. Maar er zijn natuurlijk andere oorzaken waardoor een paard last van zijn longen kan krijgen. Denk hierbij vooral in het voorjaar aan pollenkriebels bijvoorbeeld.  

De paarden gaan hoofdschudden, hoesten of neusuitvloeiingen als gevolg van een kriebel in de keel. Longvitaal van VITALstyle ondersteunt de luchtwegen om je paard vrij te laten ademen.

VITALStyle Longvitaal

Longvitaal bevat o.a. de kruiden fenegriek, brandnetel, zoethoutwortel en anijszaad. Deze ingrediënten ondersteunen de luchtwegen van binnenuit. Fijn is dat Longvitaal ook bij drachtige merries gebruikt kan worden. 

Meerdere oplossingen

Uiteraard zijn er naast de VITALStyle Longvitaal meerdere producten op de markt. Wij vroegen één van onze andere leveranciers NML Health wat zij voor oplossing bieden voor paarden met luchtwegproblemen. Als antwoord kregen wij bijvoorbeeld de PUUR Respirato / Luchtwegen. Dit product bevat o.a. tijm, ecalyptusboom, rode zonnehoed , ronde zonnedauw en ui. 

Goede basis

Heel belangrijk is dat een paard met luchtweg / longproblemen in een goed geventileerde stal staat en een hoge weerstand heeft. Dit bereik je o.a. door goed naar de voeding te kijken, of het paard voldoende beweging heeft en een prettig stalklimaat. Denk aan ventilatie en onderzoek welke bodembedekking voor jouw paard het meest geschikt is. En het hooi van je paard van te voren nat maken / weken, ook dat scheelt vaak al veel. 

Voeding voor je paard

Wij adviseren paardenvoer met een zo’n laag mogelijk suiker, zetmeel en soja gehalte te voeren. Vitalbix paardenvoer is zo’n voerlijn waar ze heel bewust werken aan lage waardes van suiker en zetmeel. 

Blijf overigens nooit te lang zelf proberen om luchtweg/longproblemen op te lossen. Al helemaal niet als er koorts bij komt, dan is ons advies: raadpleeg je dierenarts!

Op de site paardenarts.nl vonden in de kennisbank wij in nog tal van interessante blogs, m.b.t. luchtwegen en longen. Uiteraard delen wij die graag met je. 

 

 

Vitalbix Daily Complete Timothy
Vitalbix paardenvoer
PUUR Respirato / Luchtwegen
PUUR Respirato
VITALstyle LongVitaal
VITALstyle Longvitaal
Advies
Advies nodig?
Scroll naar top