Hilton Herbs

Nieuwe verpakking Hilton Herbs: minder plastic!

logo Hilton Herbs

De plastic emmers met voedingssupplementen van Hilton Herbs worden binnenkort vervangen door sterke papieren zakken. Hilton Herbs is dol op natuur en dieren. Daarom doen we al bijna 30 jaar ons best om de diergezondheid via planten te ondersteunen. Wij schrokken ontzettend van de beelden van oceanen en met plastic bedekte stranden. We wilden een alternatief vinden voor de plastic verpakking voor eenmalig gebruik.

Geschikte verpakking

Het duurde bijna een jaar om de meest geschikte verpakking voor de supplementen te vinden. Er waren ook nogal wat criteria: milieu-impact, behoud van de kwaliteit van het product, beperking van transport en opslag.

Kunststof reductie

Gemiddeld wordt er elk jaar meer dan 9 ton plastic emmers gebruikt om Hilton Herbs-paardensupplementen te verpakken… dat is heel veel plastic. Hoewel het recyclebaar is en vaak opnieuw wordt gebruikt in de stal, heeft deze statistiek ons duizelig gemaakt. Om het volume plastic te verminderen, besloten we om over te stappen op een stevige papieren zak. Aan de binnenkant zit een dun laagje polypropylene, wat makkelijk te verwijderen is en bij het plasticafval kan.

Vermindering van de CO2-voetafdruk

De lege zakken zijn veel kleiner in volume en gewicht dan plastic emmers. Bovendien kunnen er meer producten in één doos. Dit zorgt voor minder bezorgingen, minder ritten en dus minder CO2 uitstoot.

Hoe het product te bewaren?

Vóór het openen beschermt de zak het supplement optimaal tegen licht, oxidatie en vocht. Het houdt zelfs muizen tegen dus bewaren op stal is geen probleem! Eenmaal geopend is het wachtwoord RECYCLE! Hergebruik emmers die je al in de stal hebt om de supplementen te bewaren wanneer ze worden geopend.

Hilton Herbs biedt ook een opbergkoffer voor de supplementen. Hier kan een hangslot aan bevestigd worden. De koffer is licht- en luchtdicht en beschermt tegen vocht en knaagdieren. Om de zak te recyclen, maakt u het laagje polypropylene eenvoudig los van de zak. De film kan vervolgens worden gerecycled met de plastic zakken en het papier kan in de papiercontainer. Ook alle flessen die we tegenwoordig gebruiken, zijn 100% recyclebaar, zelfs de doppen.

Heb je nog vragen n.a.v. dit bericht? Neem dan contact met ons op. Het telefoonnummer is 0348 446168.

Door Maureen vertaald en herschreven, origineel: 

https://www.hiltonherbs.fr/index.php?route=blog/blog/view&blog_id=721

Bye Bye Itch Hilton Herbs
Translate »
0
Scroll naar top