Graaskorf

Phytonics Gluco Balance, je paard op gewicht

In de huidige maatschappij zijn de hoeveelheden suiker die je overal vindt, enorm hoog. En dan hebben het nog niet gehad over de verborgen suikers die overal in zitten. Met name dat laatste maakt de uitdaging van een evenwichtige bloedsuikerspiegel voor je paard nog lastiger. Toch is dat hard nodig, want teveel suiker kan voor veel problemen zorgen. Phytonics Gluco Balance kan hier een goede ondersteuning bij bieden.

Wist je dat… Phytonics Gluco balance door Horses.nl uitgeroepen tot hét Product van het Jaar 2019 in de categorie supplementen.

Ondersteuning met Phytonics Gluco Balance

Ten eerste is het natuurlijk belangrijk dat je weet wat er in het voer van je paard zit. Daarnaast heeft je paard voldoende beweging nodig en zo min mogelijk stress. De lever speelt een belangrijke rol in de stofwisseling. De verschillende kruiden in Gluco Balance stimuleren de reinigende werking van de lever. Ook bevat het Choline, wat de lever en nieren ondersteunt en de prikkeloverdracht in de hersenen. Gluco Balance bevat verschillende mineralen en vitaminen die de omzettingsprocessen in het lichaam ondersteunen. Ook de maag wordt ondersteund door o.a. Zoethout en Gember. Doordat de suikerhuishouding ook hormonaal gerelateerd is, bevat Gluco Balance ook Monnikspeper, Kalium en Koper.

Gluco Balance gebruiken

Je kunt Phytonics Gluco Balance aan je paard geven op het moment dat je vermoedt dat de suikerstofwisseling wel een extra steuntje in de rug kan gebruiken. Ook wanneer de paarden op de wei gaan is het een goed moment om het te geven. Het fructaan gehalte in gras kan zeker in het vroege voorjaar hoog oplopen. Ook overgewicht is een indicatie voor Gluco Balance.

Extra ondersteuning

Naast Gluco Balance kun je je paard met meer middelen ondersteunen. Zo kun je paard nog extra ondersteunen met bijvoorbeeld de PUUR Veg Omega olie. Wij schreven hier eerder een blog over. Natuurlijk zijn er nog veel meer producten die je kunt gebruiken ter extra ondersteuning. Alle PUUR producten vind je in onze webshop. Het is verstandig om bij twijfel te overleggen met een therapeut over het inzetten van deze producten. 

Review

Gebruikers van dit product schreven: “Dit jaar voor het eerst mijn pony volledig vrij van schuren kunnen houden (zelfs zonder eczeemdeken!) door gluco balance en ook heeft ze in het najaar geen last van haar hoeven gehad. Haar suikerstofwisseling is niet ok en andere jaren was het echt tobben met haar gezondheid. Maar wat heeft ze het dit jaar goed gedaan en haar manen zijn zo mooi! Ik ben fan van gluco balance!” (1 januari, 2020)

“Nu al ruim twee maanden aan het tobben met mijn pony haar opgezette buik. Van alles al gedaan (DA onderzoek, aangepast rantsoen, lymfedrainage, zoveel mogelijk beweging) en vandaag helaas toch de bevestiging gehad van wat ik al vermoedde, toch een onbalans in de suikerstofwisseling. Advies gekregen om Phytonics Gluco balance te gaan gebruiken, we gaan de goede kant op.” (21 januari, 2020)

Bronnen

Phytonics Gluco balance 500 g | NML health. (2016, 1 september). NML Health. https://www.nmlhealth.com/phytonics/phytonics-gluco-balance-500-g

Icelandpet olie
Icelandpet Omega 3 olie
Phytonics Gluco Balance
Phytonics Gluco Balance
Jouw paard op dieet met een graasmasker
Is je paard te dik, tips over gebruik graasmaskers.
Graasmasker Comfy
Op zoek naar een graasmasker?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top