PUUR voor het paard

PUUR voor het paard

PUUR is de naam van een product serie voor paard, hond en kat. De producten worden gemaakt van natuurlijk grondstoffen. Fytotherapie en orthomoleculaire geneeskunde staan aan de basis van de PUUR serie. PUUR producten bieden hulp bij o.a. een gezonde spijsvertering, beweging, luchtwegen, de huid-vacht, voortplanting en gedrag. Wij zijn verkooppunt voor alle PUUR producten, mocht je een bepaald producten (nog) niet kunnen vinden, neem dan contact op met de Atorka Klantenservice. Ons telefoonnummer is 0348 446168 of stuur een email bericht.

PUUR Culico en PUUR Apis

Dit zijn producten die wij adviseren bij paarden met SME / zomereczeem. Zomereczeem is jeuk in de staart en manen veroorzaakt door een beet van het Culicoïdes mugjes die vanaf april/mei in bos- en waterrijke gebieden voorkomen. Paarden met zomerezczeem zijn allergisch voor het speeksel van dit mugje, waardoor ze na een steek erg veel jeuk krijgen.

Het is raadzaam al in februari/maart te beginnen met het voorkomen én bestrijden van de symptomen. Door tijdig te beginnen met de behandeling, worden de symptomen aanzienlijk verminderd. Start vroeg met een detox kuur, om daarna de PUUR Culico en PUUR Apis in te zetten. De detox kuur zet je in om alle opgehoopte afvalstoffen, die het immuunsysteem belasten, uitgescheiden worden. Daarna ga je aan de slag met de Culico en de Apis.

Rantsoen paard

Maar vergeet ook niet om naar het rantsoen van je paard te kijken. Voeding met veel suikers, granen, soja en zetmeel zijn niet handig voor een paard met zomereczeem. En let op de grasopname. Vroeg in het voorjaar het gras op, het lijkt zo leuk. Maar wist je dat juist in het voorjaar het gras echt ‘gevaarlijk’ kan zijn? Een koude nacht en een ochtend met een stralend zonnetje op het gras zorgt voor een hoog fructaan gehalte. Wederom iets wat je niet wilt voor je paard. Niet voor een paard met of zonder zomereczeem overigens. Raadpleeg de fructaan index om te zien of je paard zonder al te veel risico op het land kan.  Deze pagina staat vol interessante informatie over fructaan en je vindt hier de fructaan index. 

Voorkom de beten van de Culicoïdesmug

Naast het geven van ondersteunende producten en een goed rantsoen kun je meer doen.  De mugjes zijn vooral tijdens zonsopgang en zonsondergang actief, het is dan ook verstandig om paarden al rond een uur of 3 ´s middags op stal te zetten. Ook tussen zonsopgang en een uur of 11 is het raadzaam het paard binnen te houden. Behoort dit niet tot de mogelijkheden bij jouw op stal. Doe dan een fijne eczeemdeken aan bij je paard.

Hulp bij zomereczeem e-bookWondermiddel

Een wondermiddel tegen zomereczeem is er nog steeds niet, maar het is wel steeds beter onder controle te krijgen. In ons E-book “hulp bij zomereczeem’ vind je nog meer tips en adviezen.  

Scroll naar top