Review Catago rijlegging Luca en de Busse Country laars

Mijn vorige outdoor laarzen hadden hun beste tijd gehad na jaren lang dagelijks gedragen te zijn, vandaar de zoektocht naar nieuwe. Ik kreeg van Atorka Ruitersport de kans om deze Busse Country laarzen te testen.

Uiterlijk

De laarzen zien er netjes uit, niet te lomp zoals ze soms kunnen zijn. De hoogte is ideaal (ook voor korte benen).

Comfort

Normaal heb ik maat 38, zo ook bij deze laarzen. Ze passen goed en lopen fijn. Een klein beetje aan de ruime kant. Dit vind ik comfortabel, zodat ik er in de herfst/winter nog dikke sokken in aan kan als het nodig is. Ook tijdens het rijden zitten de laarzen goed. Echt inlopen was niet nodig; dag 1 dat ik ze droeg bestonden de trainingen hier uit 1 paard aan de dubbele lange lijnen (veel lopen) en 3 paarden rijden, nergens last van na de tijd! Ook passen ze prima in de beugels, voelen stevig en toch soepel.

Weersomstandigheden

De laarzen zijn waterdicht. Ik heb ze dagelijks aan. In de ochtend als ik de paarden op de wei zet worden ze nat van het gras. Tijdens het werken met de paarden loop ik geregeld door de modder (als het geregend heeft), ook dit kunnen ze prima aan. Ook het rijden in de regen ging goed. Ik zou niet aanraden ze met echt warm weer aan te doen, ik heb boven de 20/25 graden zelf liever rij schoenen aan. Omdat het materiaal ademend is kun je er wel langer mee in warm weer rijden dan met sommige andere laarzen.

Conclusie: Ik ben heel blij met deze laarzen. Ze zien er goed uit en voelen erg comfortabel vanaf dag 1. Op de warme dagen laat ik ze nog even staan, maar zodra de temperatuur daalt zal je mij hier dagelijks in zien lopen. Binnenkort een verslag van de Catago rijlegging Luca.

Dank je wel Lara ter Mors voor deze uitgebreide review.  www.melodiahorsemanship.nl

Translate »
0
Scroll naar top