Review Uhip 3 in 1 jas

Door: Nike Ruhulessin

Deze review Uhip 3 in 1 jas ontvingen wij van Nike, zij draagt de jas met veel plezier. Ook is Nike werkzaam bij Atorka, ze weet hierdoor goed welke informatie voor de klant belangrijk is. Vandaar deze uitgebreide review.

De buitenjas

Een groot voordeel van deze jas is dat het een echte regenjas is met een waterkolom van 10.000. Mijn ervaring is dat ik kan rijden / uitmesten enzo in de stromende regen zonder nat te worden. Ook de winddichtheid van de jas is voortreffelijk.
De buitenjas is licht van gewicht en ademend wat ik een groot voordeel vind. Een afneembare capuchon die groot genoeg is om over je cap te dragen.
Daarnaast heeft de Uhip 3 in 1 jas een goede 2-way rits en drukknopen en twee zakken zijn getapete ritsen.
Ook heeft de jas beenelastieken om de jas tijdens het rijden op zijn plaats te houden. Aan de achterkant van de jas zitten drukknopen om ruimte te creëren om de jas over je zadel te leggen. De jas is voorzien van subtiele lichtgevende details, zodat je ook in donker weer goed zichtbaar bent. Bevestigingsdrukknopen op diverse plekken om de liner te bevestigen.
Grappig detail van deze UHIP jas zijn de zogenaamde ‘mofjes’ aan de mouwen, die je handen, indien gewenst, ook lekker droog en warm houden. Als je dit niet wilt is deze ‘mof’ gemakkelijk met een drukknoop op de mouw  te bevestigen. De mouwen zijn ook voorzien van een uitsparing voor je duim.

De bijpassende Uhip liner

Prachtige wool liner, die ook alleen te dragen is als warmte-jas. Zo’n jas welke je vooral in het voorjaar draagt bijvoorbeeld. Maar wordt het kouder, dan gaat de liner in de buitenjas. 
De liner heeft een chique uitstraling door het doorgestikte materiaal en bij deze jas ook opvalt dat hij heerlijk licht is. De wool liner is in de kraag voorzien van een fleece voering, als ook aan de zijkanten. De liner bevestigingslussen op diverse plekken voor vastmaken aan de buitenjas.
Daarnaast heeft de liner 2 buitenzakken en 1 borstzak voorzien van rits voor bijvoorbeeld telefoon.
Uitsparingen en drukknopen om de beenelastieken van de buitenjas te bevestigen
De achterkant is voorzien van een rits voor als je de liner samen met de buitenjas over je zadel wilt dragen.

De maat

Ik draag normaal kledingmaat 40, maar ik prefereer een wat ruim zittende winter c.q. regenjas, dus ik heb gekozen voor maat 42. Op deze manier heb ik voldoende ruimte om een dikke trui onder de jas te dragen zonder dat hij te strak gaat zitten, dat zou wat mij betreft ten koste gaan van het comfort. 
Ook omdat de jas voorzien kan worden van de heerlijke warmte wool liner, gaat wat mij betreft comfort boven ‘uiterlijk’.
Maar ik kan me voorstellen dat er mensen zijn die gewoon de maat nemen die ze normaal ook dragen en kiezen voor een wat elegantere look.
De jas is licht getailleerd en komt bij mij (1.68m) qua lengte ruim over mijn knie tot halverwege mijn kuit.

Review

Ook van Claire Verheijen zien we regelmatig enthousiaste posts op Facebook verschijnen. Zij geeft heel veel les en staat met regelmaat in de stromende regen. Met deze jas wordt ze niet meer nat.

Om de jas goed waterdicht te houden stop je hem af en toe in de wasmachine. Het materiaal blijft mooi, niet behandelen met een spray of zo. De jas van Claire is inmiddels zo’n 8 jaar oud. 

UHIP 3 in 1 jas 2.0

November 2023, de UHIP 3 in 1 jas is enigszins aangepast, het is en blijft een geweldige jas. Kijk je mee, we hebben in de product beschrijving van de 2.0 versie een video van UHIP  geplaatst, hier is de nieuwe versie te zien.   

UHIP

Uhip is een merk uit Zweden, in 2015 maakten wij kennis met dit merk tijdens de Landsmot / IJsland. Het was ongeveer liefde op het eerste gezicht. Het is een fantastisch merk met veel mooie en handige producten. 

Vraag

Heb je een vraag over deze Uhip 3 in 1 jas? Neem dan contact op met de Atorka Klantenservice? Ons telefoonnummer is 0348-446168, maar een mailtje sturen kan ook.
Wil je bij ons langskomen in de showroom in Montfoort? Dat kan, de showroom is geopend van maandag tot vrijdag van 09:00 uur – 14:00 uur. Liever op een ander tijdstip langskomen? Maak dan een afspraak. 

UHIP 3 in 1 jas 2.0
De Uhip 3 in 1 jas 2.0
Ruiterjas heren
Uhip heren jassen
UHIP regular sport long jacket
Uhip Regular Long Jacket

Meer blogs