noble rijlegging

Rijlegging

Een trent deze zomer is de rijlegging. Atorka heeft naast de rijlegging van Noble, ook een rijlegging van Karlslund en binnenkort is er ook een rijlegging van Catago. In het najaar verwachten wij ook nog een rijlegging van het Duitse merk Busse. Maar ook de Kerrits Micro Cord is een soort rijlegging, maar dan één met wijde pijpen als een jodhpurbroek. 

Legging

Soms hoor je nog weleens “een legging, dat ziet er niet uit’. Ik vermoed dat men dan denkt aan de legging van jaren geleden. Zo’n semi glimmende strakke “broek” die enorm tekende. Niet charmant en zeker niet flatteus te noemen. Een rijlegging is toch echt iets anders. De stof is veel beter, sterker maar zeker niet dik te noemen, maar vergeet ook niet de pasvorm. De pasvorm van een rijlegging is totaal anders dan van een gemiddelde legging.

Noble rijlegging

De Noble rijlegging hangt al in vele kasten. Een super lekkere broek, fijn materiaal en goede pasvorm. Ik zie tijdens wedstrijden veel dames in de Noble rijlegging voorbij komen. Zonder uitzondering staan die broeken mooi. Daarbij zijn deze dames zonder uitzondering zeer enthousiast. De broek zit lekker, daarnaast is het zakje op je bovenbeen handig voor je telefoon. Verder is de broek ook fijn als het wat warmer is. Hoe komt dit dan? De stof van bijvoorbeeld de Noble Balance Riding Tight heeft een UPF50+ protection. Uhm….wat betekent dit? Maureen ging op zoek en vond onderstaand antwoord.

Wat is UPF50+ ?

In de rijleggings van Noble Equestrian zit een stof verwerkt die zonnestraling tegenhoudt. De stof heeft als ‘score’ UPF50+. Dit doet wellicht denken aan zonnebrandcrème en hier heeft het dan ook zeker mee te maken. UPF staat voor ‘ultraviolet protection factor’. De stof in de rijleggings weerkaatst het zonlicht, zowel de UVA als de UVB straling. Je vindt het materiaal wat in deze rijleggings gebruikt is bijvoorbeeld ook in zwemsuits voor kinderen, die steeds populairder worden. De rijleggings blokkeren meer dan 97,5% van de UV straling.

Lengte

Een rijlegging hoeft niet perse tot je enkel te vallen. Rena Holthaus, een vrij lange amazone draagt met veel plezier een Noble rijlegging. Simpelweg door er een lange rijkous over heen te trekken. Net zoals je doet met je rijbroek. Daarbij las ik in BIT dat een iets korter vallende rijlegging hip is. Danielle van Mierlo koopt bewust een driekwart rijlegging, dat is handig…. Ik lees: “Danielle stroopte altijd haar rijbroeken op in de zomer. Nu heeft ze een driekwart rijlegging, doet haar kousen er over en klaar. Na het rijden kousen uit en gympen aan en boodschappen doen.” Zo kan het dus ook.

Karlslund rijlegging Galdur

Deze valt iets langer dan de Noble rijlegging. Daarnaast heeft de Galdur een siliconen anti-slippatroon met kleine IJslandse paardjes over het gehele zitvlak. Karlslund heeft er voor gekozen om zakken op de broek en in de broeksband te plaatsen. Ook voor je smartphone bijvoorbeeld.

Catago rijlegging Luca, daar kunnen wij nog niet veel over vertellen. Die broek moet nog binnenkomen. Ook Catago zelf heeft nog weinig informatie op de website staan over deze nieuwste aanwinst. Wij verwachten in juni de broek binnen te krijgen. Wel weten wij dat deze rijlegging in 4 kleuren binnenkomt, zwart, navy, grijs en wit.

De rijlegging van Busse, daar weten wij nog minder van. Gezien ergens in januari, kwaliteit viel op, pasvorm was goed. En van wat dikker materiaal. Wellicht een super fijne broek voor het najaar / winter.

Balance Riding Tight Noble Outfitters

Passen?

Ben je nieuwsgierig naar onze broeken? Wil je ze eens passen? Atorka is de komende maanden regelmatig op een wedstrijd. Zo’n stand staat helemaal vol met vrijwel alles uit onze webwinkel, dus ook de rijleggings. 

Benieuwd naar welke wedstrijden wij gaan dit seizoen? Lees dan de blog met als titel “Atorka kom je tegen deze zomer” Weliswaar voorzien een winterse foto, maar dat mag de pret niet drukken. Deze meiden waren zo blij met hun sweaters, dat wij deze leuke foto ontvingen. 

Ben je niet in de gelegenheid om naar een wedstrijd te komen? Bel dan om een afspraak te maken, dan kom je in Linschoten broeken passen. Het nummer is 0348 446168.

Translate »
0
Scroll naar top