Shampoo voor paarden

Shampoo voor paarden

Shampoo voor paarden

Je hebt vast al eens gehoord dat shampoo geschikt voor ons, niet geschikt is voor onze (huis)dieren. Maar waarom eigenlijk niet? En welke shampoo is nu geschikt voor onze paarden? Je lees het in deze blog. 

pH-waarde, wat is dat?

pH is een maat die de zuurtegraad van een waterige oplossing aangeeft. Een pH waarde van 7 noemen we pH neutraal. Lager dan 7 is een hoge zuurtegraad en hoger dan 7 een lage zuurtegraad. 

pH-waarde mensenhuid versus paardenhuid

De optimale pH waarde van de paardenhuid ligt tussen de 7.0 en 7.4, dit is dus ongeveer pH neutraal. Bij mensen ligt dit tussen de 4.0 en 5.5. Onze huid is dus een stuk zuurder en daar zijn onze shampoos ook op aangepast. Dat wil zeggen dat als je shampoo voor de mensenhuid gebruikt, dat je een shampoo voor een hogere zuurtegraad gebruikt. Dit zal de paardenhuid uitdrogen. Gebruik je een shampoo met een lagere zuurtegraad, dus een pH waarde hoger dan 7, dan wordt de natuurlijke talg verwijderd. Als de natuurlijk talg verwijderd wordt, dan wordt de huid gevoeliger voor infecties, en ook dat is natuurlijk niet gewenst. 

De huid

De huis is het grootste orgaan van mens en dier. Onze huid beschermt onze namelijk tegen allerlei indringers van buitenaf. Ook is de huid verantwoordelijk voor het aanmaken van vitamine D, het opslaan van vetten, aanmaken van talg, reguleren van zweet en het ‘afstoten’ van binnendringend water. Daarnaast heeft de huid nog veel meer functies, maar al-met-al is de huid een gevoelig orgaan. Des te belangrijker om deze goed te verzorgen!

Duurzaam, duurzamer, duurzaamst…

Sinds kort hebben wij de shampoo bars van PIPPA in ons assortiment. Dit zijn shampoo bars speciaal gemaakt voor paarden. De shampoo bars zijn handgemaakt op Nederlandse bodem, bevatten geen verpakking en zijn ook nog eens volledig vegan. Er zitten geen onnodige toevoegingen in, waardoor het fijner is voor je paard. De honing en propolis worden ingekocht bij een lokale imkerij. De zeep is verder gemaakt op basis van olijfolie, kokosolie en amandelolie. Het wordt geleverd in een handig scrubzakje, geen verpakking, maar een scrubzakje die je dus ook nog eens kunt gebruiken, goed voor het milieu! Op dit moment hebben wij van PIPPA de Honing & Propolis en de Tea Tree & Eucalyptus variant.

Shampoo goed uitspoelen

Ondanks dat een shampoo speciaal ontwikkeld is voor paarden, blijft het belangrijk om de shampoo goed uit te spoelen. Net als bij ons kunnen achtergebleven shampoo resten voor irritatie zorgen. Hoe natuurlijk een shampoo ook is, altijd even goed naspoelen voor een optimaal effect!

 

PIPPA shampoo bars voor paarden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top