Veel muggen bij de paarden

Veel muggen bij de paarden

Veel muggen bij de paarden

Wat zijn er veel muggen bij de paarden dit jaar. Echt opvallend veel, maar ook andere insecten zijn er in overvloed. Maar ach, het  gras groeit dan weer wel goed. Voor de één geweldig en voor de ander ook een probleem helaas. Maar die muggen, dat is toch wel een dingetje. Zeker voor paarden met zomereczeem, ook wel zomerkriebels en SME genoemd. Muggen zijn de veroorzaker van jeuk bij mens én paard. Je herkent het vast wel, ben je ‘s avonds op stal en wordt je geprikt door muggen. Gelijk jeuk! Er zijn inmiddels heel veel producten op de markt om de jeuk bij je paard te verminderen. De wondjes te verzorgen, denk aan Helmosan, Fibra, Skincalmin Lotion etcetera.

Maar hoe voorkom je nu echt dat je paard gestoken wordt? Als eerste wordt een eczeemdeken genoemd, zeker een prima product. Gelukkig zijn er steeds meer merken die echt fijn zijn voor je paard. En er worden diverse vliegensprays genoemd. Maar de vlieg is niet de veroorzaker van jeuk. Dat zijn de knutten, muggen! 

Happy Skin Repellent Spray is een product waarmee je muggen en met name de knuttn weert. Ken jij het al? Een nieuw product 100% natuurlijk en sterker dan DEET. Consequent gebruiken en de overlast van muggen is een stuk minder. 

Voorkom insecten bij de paarden

Happy Skin is de naam van een nieuwe 100% natuurlijke productlijn, afkomstig van het Wageningse bedrijf GreenValley Health Products. Wij hebben van dit merk de Happy Skin Repellent, de Zomereczeem spray en de Wondgel in de shop.

Happy Skin Repellent, een natuurlijke preventieve behandeling voor paarden en pony’s ter voorkoming van jeuk door muggen en andere insecten. De spray voorkomt veel muggen bij paarden, maar houdt ook andere insecten / dazen / teken op afstand waardoor de kans op beten en/of steken wordt beperkt. Het product is wetenschappelijk onderbouwd en is gebaseerd op kokosvetzuren. Het geeft meer en langer bescherming dan DEET. Behandel je paard gedurende de periode dat muggen actief zijn. Spray het paard twee keer per week volledig in. Vermijd contact met wondjes, ogen en slijmvliezen. Bij het hoofd kun je een watje gebruiken. Herhaal de behandeling na regen. Het product schudden voor gebruik.

Samenstelling: Geselecteerde kokosvetzuren, emulgator (E433), propyleenglycol en pepermuntolie.

Reacties, wij krijgen via onze facebook pagina’s veel positieve reacties op dit product. Kijk eens op de facebook pagina Zomereczeem bijvoorbeeld. Of lees onze blog over de ervaringen met Happy Skin Repellent Spray. Heeft je paard geen zomereczeem, maar wordt hij/zij wel onrustig van muggen? Dan eens de Happy Skin Repellent proberen? Staat de Repellent toch al in de kast op stal, probeer het dan ook eens op jezelf.  

Teveel gras in het land…

Ja ook dat is deze zomer een dingetje. Het is vochtig en warm weer, het gras groet gestaag.  Paarden worden te zwaar of zelfs hoefbevangen, maar ook horen we meer paarden die last hebben van zomerkriebels door te veel gras. Phytonics Gluco Balance is een supplement voor de ondersteuning van de suikerstofwisseling. Vooral wanneer het paard teveel suikers en zetmeel binnenkrijgt uit voeding o.a. fructosamine in gras en hooi. We lezen op de site van NML Health: Mijn paard kan door de Gluco Balance weer genieten van de weidegang zonder deken. Samen met PUUR Culico behoudt zij haar staart en manen en kan ze weer paard zijn. Erg blij met deze combinatie.

Maar ook kwamen we deze review tegen:  Ons shetje kan niet meer zonder Gluco balance. Ongeacht een strak management waarin we de weidegang heel voorzichtig op bouwen is ze zonder dit supplement direct gevoelig op haar voetjes. Daarnaast is ze een lekkere schuurder en maakt ze haar hele kont kaal. Heel blij dat we twee jaar terug dit supplement voorgeschreven kregen. 

Zo zijn  er tal van mooie verhalen te vinden, het belangrijkste is de oorzaak vinden. Waardoor krijgt je paard jeuk? Van de muggen, voeding, stress of…. er zijn tal van oorzaken en vaak is het een combinatie van factoren. 

Veel muggen bij de paarden

We begonnen deze blog over de hoeveelheid muggen, voor veel paarden dé veroorzaker van jeuk / zomerkriebels. Maar zoals je kon lezen is ook voeding een mogelijke veroorzaker van jeuk. Twee producten die je hier o.a. voor kan inzetten zijn de Happy Skin Repellent spray en Phytonics Gluco Balance. Denk je dat de grasopname van jouw paard echt te veel is, overweeg dan een graaskorf aan te schaffen. Zo voorkom je al dat je paard echt te veel gras naar binnen krijgt. Zo zijn er tal van adviezen te geven. Check ook de ventilatie op stal, knutten houden niet van eind. Misschien tijdelijk ventilator neerzetten? 

Waarom krijgt jouw paard zomerkriebels / SME, dat is niet te zeggen. Er zijn echt zoveel oorzaken. Het Atorka team heeft inmiddels zo’n 23 jaar ervaring met zomereczeem. Wij hebben door de jaren heen veel dekens getest, veel producten geprobeerd, veel workshops en cursussen gevolgd.  We werken ook graag samen met artsen, therapeuten en andere ervaringsdeskundigen. Dus heb je hulp nodig? Neem dan contact met het Atorka Team op. 

Happy Skin Zomereczeem pakket
Pakket voor totaal aanpak van zomerkriebels.
Eczeemdekens
Ook een optie om te voorkomen dat je paard gestoken wordt.
Categorie Graaskorf
Graaskorf of grasmasker nodig? Er is volop keuze.
Blog Vitalbix
Voer met laag suiker- en zetmeel gehalte, Vitalbix

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Scroll naar top