Vliegenmaskers en vliegenkappen

Door: Yvonne van Dijk

Bij Atorka Ruitersport vind je meerdere modellen vliegenmaskers. Deze maskers, ook wel vliegenkappen of vliegennetjes genoemd, beschermen het hoofd van je paard tegen vliegen. De modellen in onze webshop hebben een aantal onderlinge verschillen. In deze blog leggen we je graag uit waarom wij voor deze vliegenmaskers hebben gekozen.

Onze meest favoriete en meest verkochte vliegenkap is de Noble Guardsman. Dit masker is op meerdere plaatsen verstevigd, waardoor de ogen goed vrij blijven. Het masker zakt niet in en blijft goed op zijn plek door de dubbele klittenbandsluiting. De Guardsman is beperkt verkrijgbaar in het zwart en de kleur ‘gold’. Bij elk masker zit een afneembare neusbeschermer. Deze verwijder of bevestig je eenvoudig met klittenband. Ook heb je de keuze tussen een vliegenkap met of zonder oorbescherming.

In de maattabel kun je de afmetingen aflezen. De maten vallen iets ruim. Voor een pony of IJslander adviseren wij maat S. Voor een Kwpn’er met fijn hoofd een M. Heeft je paard een wat breder hoofd, ga dan voor de L. Voor deze maskers geldt OP = OP. Prijs: €26,95 – €34,95.

De Flyprotector van Busse is een vliegenmasker met oor-, oog- en neusbescherming. Het masker is gemaakt van fijn, extra dicht maar goed transparant gaas. Dit bijzondere model zorgt voor voldoende vrijheid rond de ogen. De stof is niet te zwaar of stug, maar stevig genoeg om de ogen vrij te houden. Het hele hoofd wordt goed beschermd. De randjes rond de oren en neus zijn van een dun, extra zacht materiaal. Je sluit deze Flyprotector met 2 klittenbandsluitingen. Het neusnetje is afneembaar door een ritssluiting. De Flyprotector heeft een uitsparing voor de maantop van je paard. Ook voor paarden met een flinke voorpluk is dit een fijne vliegenkap. Verkrijgbaar in het zwart voor €29,95. OP = OP!


De meest voordelige vliegenkap in ons assortiment is de
Flyshield van Harry’s horse. Dit vliegenmasker heeft oor- en oogbescherming. 

Er is een ook variant met extra ‘sliertjes’ bij de neus. Het is gemaakt van een stevig materiaal, overal afgebiesd met fleece. De oren van dit masker zijn zacht, gemaakt van lycra.

Daarnaast is de Flyshield geheel afgezet met elastiek zodat het perfect aansluit op het paardenhoofd en dus comfortabel zit. Bij de keel zit een dubbele klittenbandsluiting. Een mooi en sterk vliegenmasker voor een goede prijs. €17,95-€19,95. 

Vliegenmasker skinfitVliegenmasker Skinfit is nieuw dit jaar. Een aansluitende hoofdkap met gaas bij de oren en ogen. Ook goed te gebruiken voor paarden met zomereczeem. Dit masker beschermt het hoofd, de maantop, oren en een stukje van de nek. Je kunt deze kap ook gebruiken tijdens het rijden, want de stof is mooi dun. Doordat de stof zo mooi om het hoofd heen valt, zal het masker niet snel gaan schuren of draaien. Een fijne toevoeging aan onze collectie. Een mooi vliegenmasker voor een mooie prijs! Kleur zwart, maat pony tot en met extra full: €19,95.

Heb je vragen n.a.v. onze blog? Stel ze gerust aan ons team, te bereiken via telefoonnummer 0348 446168 of door een mailtje aan onze klantenservice te sturen. 

Meer blogs