Vliegen paardenogen

Vliegenmaskers en/of vliegenkappen

Bij Atorka Ruitersport vind je 3 modellen vliegenmaskers. Deze maskers, ook wel vliegenkappen of vliegennetjes genoemd, beschermen het hoofd van je paard tegen vliegen. De modellen in onze webshop hebben een aantal onderlinge verschillen. In deze blog leggen we je graag uit waarom wij voor deze 3 vliegenmaskers hebben gekozen.

Onze meest favoriete en meest verkochte vliegenkap is de Noble Guardsman. Dit masker is op meerdere plaatsen verstevigd, waardoor de ogen goed vrij blijven. Het masker zakt niet in en blijft goed op zijn plek door de dubbele klittenbandsluiting.

De Guardsman is beperkt verkrijgbaar in het zwart, maar de kleur ‘gold’ is volop leverbaar. Bij elk masker zit een afneembare neusbeschermer. Deze verwijder of bevestig je eenvoudig met klittenband. Ook heb je de keuze tussen een vliegenkap met of zonder oorbescherming.

In de maattabel kun je de afmetingen aflezen. De maten vallen iets ruim. Voor een pony of IJslander adviseren wij maat S. Voor een Kwpn’er met fijn hoofd een M. Heeft je paard een wat breder hoofd, ga dan voor de L. Op bestelling zijn de maten XL en XXL leverbaar, voor de écht grote paarden. Prijs: €26,95 – €34,95.

Maattabel Noble Guardsman

De Flyprotector van Busse is een vliegenmasker met oor-, oog- en neusbescherming. Het masker is gemaakt van fijn, extra dicht maar goed transparant gaas. Dit bijzondere model zorgt voor voldoende vrijheid rond de ogen. De stof is niet te zwaar of stug, maar stevig genoeg om de ogen vrij te houden. Het hele hoofd wordt goed beschermd.

De randjes rond de oren en neus zijn van een dun, extra zacht materiaal. Je sluit deze Flyprotector met 2 klittenbandsluitingen. Het neusnetje is afneembaar door een ritssluiting. De Flyprotector heeft een uitsparing voor de maantop van je paard. Ook voor paarden met een flinke voorpluk is dit een fijne vliegenkap.

Verkrijgbaar in het zwart voor €29,95

De meest voordelige vliegenkap in ons assortiment is de Flyshield van Harry’s horse. Dit vliegenmasker heeft oor- en oogbescherming. 

Er is een ook variant met extra ‘sliertjes’ bij de neus. Het is gemaakt van een stevig materiaal, overal afgebiesd met fleece. De oren van dit masker zijn zacht, gemaakt van lycra.

Daarnaast is de Flyshield geheel afgezet met elastiek zodat het perfect aansluit op het paardenhoofd en dus comfortabel zit. Bij de keel zit een dubbele klittenbandsluiting. Een mooi en sterk vliegenmasker voor een goede prijs. €17,95-€19,95. 

Heb je vragen n.a.v. onze blog? Stel ze gerust aan ons team, te bereiken via telefoonnummer 0348 446168 of door een mailtje aan onze klantenservice te sturen. 

Call Now Button
Translate »
Scroll naar top