Tekenbeet

Voorjaar en Teken

Voorjaar en teken helaas de eerste teken zijn inmiddels al gesignaleerd. In Nederland is in de maanden maart tot en met oktober het risico op een tekenbeet het hoogst. Vanaf de 8 graden worden ze actief.

Wat is nu een teek?

Een teek is een kleine parasiet met het uiterlijk van een spin. Ze zijn vaak zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt waarnemen. Een teek blijft in leven door zich met het bloed van mensen en dieren te voeden. Vaak ontdek je een tekenbeet pas, nadat het zich in de huid heeft vastgebeten en volgezogen met bloed. Ze leven in tuinen, duinen, de heide en het bos. Als je in zo’n gebied geweest bent, is het heel belangrijk om goed te controleren op teken.

Welke schade brengt deze kleine parasiet aan?

De teek mag dan misschien klein zijn, de schade die de teek kan aanbrengen kan enorm zijn. De bekendste ziekte die de teek achterlaat is de ziekte van lyme . Voor katten, honden, paarden en mensen komen de verschijnselen van de ziekte van lyme best wel overeen.

Denk aan griepachtige klachten, koorts, spierpijn en vermoeidheid. De ziekte van lyme is een multi systeem ziekte en kan zich per “slachtoffer” op verschillende manieren uiten. De gevolgen van de ziekte van lyme, zijn bijna niet te geloven. Ik schrok daar echt van. Wil je meer daarover weten, kijk dan hier.

Beter voorkomen dan genezen.

Gelukkig zijn er beschermmiddelen voor jezelf, je dierbare paard of hond verkrijgbaar. Take-Away spray is een product dat geschikt is voor mensen, maar ook direct voor je paard. Je hoeft dus geen apart middel voor je paard en voor jezelf aan te schaffen. Voor de hond is er   Cane Take – Away De spray is daarnaast ook nog eens 100 % natuurlijk en gemaakt op basis van etherische oliën en zeewier extract. De spray geeft extra veiligheid bij het rijden of wandelen door hoog gras en struweel.

 

 

Bron: www.paardenmiep.nl