Tekenbeet

Teken bij paarden

Teken bij paarden kunnen problemen opleveren. Helaas zijn de eerste teken inmiddels al gesignaleerd. In Nederland is in de maanden maart tot en met oktober het risico op een tekenbeet het hoogst. Dit geldt zowel voor mensen als dieren (paarden, honden, katten). Wanneer de temperatuur boven de 8 graden komt, worden ze actief.

Wat is een teek?

Teken behoren tot de spinachtigen. Ze zijn vaak zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt waarnemen. Een teek blijft in leven door zich met het bloed van mensen en dieren te voeden. Vaak ontdek je een tekenbeet pas, nadat het zich in de huid heeft vastgebeten en volgezogen. Ze leven in tuinen, duinen, de heide en het bos. Als je in zo’n gebied geweest bent, is het heel belangrijk om goed te controleren op teken.

Welke schade brengt deze kleine parasiet aan?

De teek mag dan misschien klein zijn, de schade die de teek kan aanbrengen kan enorm zijn. De bekendste ziekte die de teek achterlaat is de ziekte van lyme . Voor katten, honden, paarden en mensen komen de verschijnselen van de ziekte van lyme best wel overeen.

Denk aan griepachtige klachten, koorts, spierpijn en vermoeidheid. De ziekte van lyme is een multi systeem ziekte en kan zich per “slachtoffer” op verschillende manieren uiten. De gevolgen van de ziekte van lyme kunnen zeer ernstig zijn. De ziekte van Lyme is de snelst groeiende infectieziekte van Nederland. Jaarlijks lopen 27.000 Nederlands deze ziekte op. 10% houdt ernstige langdurige klachten en ontwikkelt chronische Lyme. De kwaliteit van leven, zorg en behandeling worden door deze patiënten als zeer slecht ervaren. Wil je meer daarover weten, kijk dan hier.

Ticks off tekenspray

Gelukkig zijn er beschermmiddelen voor jezelf, je dierbare paard of hond verkrijgbaar. De spray geeft extra bescherming bij het rijden of wandelen door hoog gras en bosrijk gebied. TICKS-OFF is een ultra-effectieve formule die volledig pesticidenvrij is. Deze spray-conditioner is geschikt voor zowel paarden als honden en maakt hun vacht letterlijk te glad voor teken! Na slechts één toepassing merk je een onmiddellijke vermindering van het aantal teken op je paard en hond. Herhaalde toepassing verbetert de effectiviteit van het product. Een sprayyflacon bevat 946ml, kost €24,95 en kun je hier bestellen.

Translate »
0
Scroll naar top