Warm en droog te paard!

Warm en droog te paard!

Warm en droog te paard!

Wie wil dit niet? Je moet naar je paard, maar wat is het koud en nat buiten. Wat doe jij dan aan? Ben je van alle laagjes over elkaar of meer van het praktische? Of wacht je tot het droog is zelfs? 

Laagjes over elkaar

Ook ik deed vaak laagjes over elkaar, daar was niets mis mee. Maar echt comfortabel vond ik het niet. Soms gaven de verschillende materialen zoveel wrijving dat je bijna niet kon bewegen tijdens het paardrijden. Maar ach warm bleef je wel. Inmiddels ben ik 20 jaar verder en heb ik waterdichte én warme kleding ontdekt. In deze blog vertel ik hier meer over. 

Waterdichte paardrijjassen

Tijdens een show op IJsland jaren geleden ontdekten mijn man en ik het merk UHIP, waterdicht en warm zo werd er verteld. Wij kochten zo’n jas om die direct op IJsland te testen, we waren binnen paar dagen verkocht. Wat een heerlijke jas, dit was de UHIP 3 in 1 jas. Een geweldige waterdichte en warme jas. Deze jas is inmiddels een vast item in de winter. Niet iedereen vind de jas mooi. Daarom kwam er dit najaar  de Urban Strech coat bij. De Urban is net wat charmanter, minstens zo waterdicht en heerlijk warm. 

Stierna

Naast de jassen van UHIP hebben wij ook een geweldige jas van het merk Stierna. Een nieuw merk in Nederland, maar zo’n fijn merk. Wij durfden het wel aan om met hen in zee te gaan. Zij hebben een prachtige jas, uiteraard ook warm en waterdicht. Super om mee te rijden. Dayenne Vos testte voor ons de jas en stuurde ons dit filmpje. En er komt meer van het merk Stierna naar Nederland. 

Rij-overall

Een rij-overall hoor ik de niet IJslander ruiters denken. Ja een overall om mee te rijden. Een pak wat je draagt over een broek / rijlegging en shirt / trui en waarin je lekker warm blijft. Maar ook een rijbroek of jodhpurbroek kan je dragen onder de rij-overall. 

Naast het rijden in zo’n overall kun je er ook het werk naast je paard doen met de overall aan. Of wat dacht je van lesgeven? Lang geleden zag ik instructeurs druk met een (paarden) deken om de benen. Benen worden snel koud en eenmaal te koud gaat de huid jeuken. Dit is geen thema meer als je een overall draagt.

Bij Atorka vind je rij-overalls van Hrimnir – Karlslund – Topreiter en Mountain Horse. De verschillen qua waterdichtheid, comfort en prijzen staan uitgelegd op de pagina rij-overalls. 

Stierna winterjas Stella
Winterjassen
Paardrijhandschoen Snow
Handschoenen
Muck Boot Derby Tall laarzen
Droge voeten

Vragen?

Heb je vragen over een jas of de rij-overall of wil je een keer langskomen? Dat mag altijd, maar wij hebben (nog) geen showroom. Je komt dan naar ons magazijn bij ons aan huis. Wel even een afspraak maken, want wij zijn er vaak, maar lang niet altijd. Ons telefoonnummer is 0348 446168 maar een mailtje sturen kan ook. 

Een laatste tip…. zijn de teenwarmers, lekker voor in je laarzen en schoenen 🙂

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Translate »
0
Scroll naar top