Wat draag jij deze zomer? Kies je voor een rijlegging of een jdhpurbroek?

Wat draag jij deze zomer? Kies je voor een rijlegging of een jodhpurbroek?

Momenteel krijgen wij regelmatig vragen over zomer jodphurbroeken. Welke broek is niet zo warm, maar staat ook nog leuk?

Zelf draag ik zomers graag de Harmony, een jeans model jodphur rijbroek welke heerlijk zit. En prima ook als het warm is, tenminste voor mij. Nu ben ik momenteel geen fanatieke ruiter, te druk in de shop. Maar  stalwerkzaamheden, grondwerken en voeren doe ik allemaal in de Harmony.

Wil je een echt dunne broek? Dan adviseer ik een rijlegging, die van Noble zijn echt super. Soms is de klant bang dat de broek te veel tekent, maar dit is absoluut niet. Bestel deze broek niet te strak, dat is ons advies.

Via Rena Holthaus kreeg ik afgelopen jaar al regelmatig leuke berichten op facebook bijvoorbeeld. Zeker m.b.t. de lengte en draagcomfort. Rena is rond de 1.80 en draagt de Noble rijlegging met veel plezier. Uiteraard is de broek korter voor haar, maar dat is geen punt. Kousen er over, rijlaarzen of jodhpurs met chaps aan en klaar.

De review die Renate Meyer-Heynemann schreef is echt geweldig, lees je mee?  

Noble Outfitters rijlegging: Kim Kardashian eat your heart out. Man, wat krijgt men een sexy derriere in deze legging. Dit is werkelijk de 1ste rijbroek/-legging dat mij zo goed laten lijken dat ik het wil showen. 25 km klasse 1 Endurance Buinen ermee gereden. Heerlijk: geen schurende naden of zweterig, ook geen “vastgeplakt aan het zadel`- gevoel, zelfs na 25 km. Ik was eerst sceptisch over de glad ogende stof en dacht dat ik alle kanten op zou glijden in het zadel, maar niets is minder waar. Daar is geen frictie, maar ook niet dat ik stuurloos heen en weer in mijn zadel glijdt. Oh ja, en zak op de rijlegging: super ding. Telefoon blijft zelfs in galop erin, en het is niet hinderlijk omdat alles zo lekker rekt.

Maar ook de Kerrits Micro Cord is een topper. Deze is leverbaar in een normale lengte maat, maar ook in een lentemaat. Yentl Verzuu is fan van deze broek. Zij schreef verleden jaar zomer: “Nu een week met de nieuwe Kerrits jodhpur legging gereden, hij zit heerlijk, kruipt niet op. Je hebt er een goede verbinding mee in het zadel niet te stug maar ook niet glad. Een hele fijne broek❤”

Wij hopen je met deze informatie een beetje geholpen te hebben met het maken van een keus. Twijfel je toch nog? Bestel dan twee of 3 broeken bijvoorbeeld. Kan je op je gemak thuis passen en je stuurt terug wat niet past. Of kom langs in de stand tijdens wedstrijd. In deze blog staat waar wij komende zomer te vinden zijn. Of maak een afspraak en kom naar Linschoten.

Succes met de zoektocht en veel rijplezier!

Translate »
0
Scroll naar top