Wat te doen tegen zomereczeem bij paarden

Wat te doen tegen zomereczeem bij paarden

Wat te doen tegen zomereczeem bij paarden, we deden op social media een onderzoek en kregen verrassende antwoorden. We hebben op facebook een pagina genaamd Zomereczeem Advies en daar plaatsen we zo af en toe een poll. 

Poll van 2 januari 2022

Zondag 2 januari vroegen wij op de Zomereczeem Advies pagina: “Welke huidverzorgende producten heb jij gebruikt het afgelopen jaar? En wat was het resultaat? Wil je dit laten weten in een reactie onder het bericht?”. Ongelofelijk hoeveel reacties we kregen. We zijn er zo blij mee. 

Rantsoen

Op de eerste plaats staat een aangepast rantsoen. 103 mensen reageerden dat een goed rantsoen veel verbetering heeft gebracht. Daar zijn we zo blij mee, dit is iets wat wij al jaren vertellen en over schrijven. Een goed rantsoen, zonder veel suiker, zetmeel, soja en zetmeel maakt echt verschil. Beperkt op het gras is ook een belangrijke, dit kan zeker verschil maken. Kan je paard niet beperkt op het land, denk dan aan een graasmasker. 

Huidverzorgende producten

Op de tweede plaats in deze poll staat Happy Skin. Bijzonder, omdat dit een relatief nieuw product is. In 2021 kwam Happy Skin op de markt, na een fors wetenschappelijk onderzoek en uitgebreid getest te zijn. 48 mensen stemden op Happy Skin een 100% natuurlijk product, duurzaam verpakt en ontwikkeld en geproduceerd in Nederland door Green Valley Health Products

In 2022 veranderen de namen van deze producten. Happy Skin zomereczeem spray wordt Happy Skin huidspray. De Happy Skin Repellent wordt Happy Skin Buzz Off en de Happy Skin wondgel wordt Happy Skin huidgel, de NVWA was niet blij met de gekozen namen. Vandaar deze aanpassingen. 

Eveneens 48 mensen stemden op het bekende Helmosan, ook een geweldig resultaat, echter Helmosan bestaat al enige jaren. Een product wat ons blijft verbazen, de informatie over Helmosan is sumier. Maar het heeft al jaren een grote schare fans. Wel oppassen met het gebruik van Helmosan in de felle zon, de kans op verbranding door de zon is aanwezig. Helmosan is gemaakt op basis van olie, vandaar deze waarschuwing. Zo lazen wij in de vele reacties in de poll.

46 stemmen kreeg Skincalmin, een product wat wij ook al jaren met veel plezier in de shop hebben. Skincalmin komt bij Feral Horse vandaan, zij zijn ook de producent van de Vitalbix paardenvoer lijn. Eén van de eerste producten waar zeer goed is nagedacht over de suiker, zetmeel, soja en granen in voer. Deze leverancier denkt na over wat het paard werkelijk nodig heeft. Geeft veel voorlichting en webinars. 

27 stemmen voor Derfen, een product wat wij eerder verkochten. Echter indertijd mochten je het niet met blote handen aanbrengen op je paard, daarnaast werd er wat ‘geheimzinnig’ gedaan over de samenstelling. Om die redenen hebben wij het uit het schap gehaald. Wij willen graag onze klanten goed informeren, het belang van hun paard staat bij ons op nummer 1

12 stemmen kreeg Neemolie, daar weten wij te weinig van om hier een reactie op te geven. 

11 stemmen kreeg Fibra Anti-Itch, wij hebben dit ook een poosje verkocht. De resultaten waren wisselend. Om die reden gaan we dit in 2022 niet meer aanbieden. Uiteraard zijn er altijd wisselende resultaten, dat realiseren we ons. Maar we moeten keuzes maken. 

Sinds 2021 verkopen wij op verzoek ook Botanica producten. Hier zijn een aantal paarden erg bij gebaat en het was slecht verkrijgbaar. Nu niet meer en we zien zeker een stijgende vraag. Binnenkort nemen wij contact op met de producent om meer te weten te komen over Botanica.

Veel reacties 

We kregen in totaal zo’n 103 reacties en alle waren ze verschillend. Bij het ene paard werkt X fantastisch, terwijl bij het andere paard X totaal niets doet. Zoals één van lezers schreef: “Uiteindelijk, uit al deze opmerkingen, kunnen we wel opmaken dat voor ieder weer iets anders werkt, met een aantal favorieten waarschijnlijk. Maar het hangt dus wel echt af per paard”. En dat is een goede conclusie.

Happy Belly Solid

Zoals je van ons mag verwachten volgen wij alle nieuwe producten die op de markt komen. Dit jaar komt Green Valley Health Products wederom met een interessant product. Ook dit is uitgebreid wetenschappelijk onderzocht en getest. Wij hebben het product opgenomen in de shop. De gedachte achter Happy Belly Solid is dat een goed werkende darm zorgt voor een goed immuunsysteem. Ook bij één van onze eigen paarden zagen we verschil. Was zijn weerstand optimaal, dan reageerde hij minder heftig op de beet van het knutje. Maar ook als je paard gevoelig is uit een ingrediënt uit bijvoorbeeld je voer en daar allergisch op reageert, is het raadzaam Happy Belly Solid te proberen.

Google maar eens op gezonde darmen voor een goed immunsysteem. Ik kwam daar deze tekst tegen: Voor een goed functionerend immuunsysteem is een gezonde darmflora dus onmisbaar! 

Vitalbix
Gezond paardenvoer
Voordeelset Skincalmin
Voordeelset Skincalmin
Happy Belly Solid
Gezonde darmen met HBS
Hulp bij zomereczeem
GRATIS E-book

Meer blogs

bitten blog

Bitten blog

Door Nike Ruhulessin Bitten blog, zie jij ook door de bitten het bos niet meer? Vandaag de dag zijn er zoveel bitten op de markt, dat ik me serieus afvraag: waarom?  De diverse instructeurs waar ik in mijn leven les van heb gehad, waren het eigenlijk allemaal unaniem met elkaar eens: leer nou maar eerst

Lees verder »
Paard het land op

Paarden op het land

Paarden op het land De kans is groot dat de paarden binnenkort weer op het land staan. Hoe bereid jij je paard voor? Want de kans op hoefbevangenheid ligt op de loer als een paard niet gewend is aan gras. Zeker als de nachten nog koud zijn en er ’s morgens de zon fel schijnt.

Lees verder »
Happy Horse

Aanpak zomereczeem via de huid en de darm

Aanpak Zomereczeem via de huid en de darm Afgelopen winter hebben we met tevreden gebruikers van Happy Skin gesproken. Hieruit bleek dat op veel plaatsen de aanpak erg verschillend was. Ons stappenplan vorig jaar was: dagelijks Happy Skin Huidspray en Happy Skin Buzz Off Spray bij hogere insectendruk er naast gebruiken. Bij grotere wonden gebruik

Lees verder »
Karlslund Laki neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel

Getest Karlslund Laki Neopreen singel Algemene informatie van het product: Karlslund Laki Neopreen singel.  Materiaal: Neopreen gevoerd met Memory Foam | Maatvoering: 45cm |  Prijs: € 75,00  De eerste indruk  De Karlslund Laki neopreen singel ziet er fijn en degelijk uit. De vorm is vrij standaard, waar ik van houd. Het materiaal is voornamelijk neopreen,

Lees verder »
Scroll naar top