Welk zadel past bij mij en mijn paard

Door: Yvonne van Dijk

Past mijn zadel nog wel?

Hans is MFSC gediplomeerd zadelpasser en zadelmaker met oog voor detail. De MSFC opleiding voldoet aan de kwaliteitscode voor beroepsonderwijs door de overheid opgesteld (geauditeerd en goedgekeurd door het CPION, het orgaan dat deze controles uitvoert) en is derhalve geregistreerd in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Tevens is Hans erkend lid van de Engelse PSFA(Professional Saddle Fitters Association en aangesloten bij het VZTD in Nederland. Hij heeft een ruime ervaring met allerlei paarden rassen. Echter paarden met weinig schoft en een korte rug,  dat is zijn specialisatie. Naast de IJslandse paarden komt Hans ook regelmatig bij Spaanse rijpaarden, Fjorden, Arabieren, Tinkers en zo zijn er nog tal van paardenrassen. 

De basis ligt bij het zadel zelf, zijn de kussens recht en gelijk gevuld. Zijn de singelstoten nog veilig, is de zadelboom niet getordeerd? En niet geheel onbelangrijk, past de ruiter er goed in? Een fijn zadel is immers belangrijk voor de ruiter, maar vooral voor het welzijn van het paard. Ook als je een jong paard gaat inrijden, is het belangrijk te starten met een goed passend zadel. 

Controle zadel

Misschien wil je een gebruikt zadel aankopen? Of biedt men een paard met passend zadel aan? Hoe weet je of dit werkelijk zo is en past het zadel jou wel? Neem dan contact op met Hans. Beter een keer laten controleren, dan rijden met een te krap of te breed zadel. Of een zadel wat achterover ligt, ook niet prettig voor je paard. Of zoals we ook wel eens zien, een te grote ruiter op een te klein zadel. Ook dit is niet fijn voor je paard, maar ook zelf zit je vast niet lekker in een te klein zadel. 

Hans is zondag 9 juni bij aanwezig tijdens het Jeugd NK in Noord Sleen, wil jij je zadel laten controleren? Stuur hem dan een appje om een afspraak te maken. Zijn nummer is 0628713577.

Ook tijdens het NK in Oirschot is Hans aanwezig, ook hier kan jij je zadel laten controleren. Soms is er tijdens het NK ook ruimte voor een zadelpas afspraak. 

Hans van Dijk zadelpasser
Zadel leasen voor je paard
Hans van Dijk zadelpasser

Meer blogs

Lymfestelsel

HELTIE Lymfe

Een nieuw HELTIE product Er is weer een nieuw HELTIE product binnengekomen. Dit keer de HELTIE lymfe en daar zijn we erg blij mee.  Het

Lees verder >